Vakantievoorbereidingen met allerdaagse tips op bestemming


Nog een paar dagen en dan begint de grote vakantietrek in Nederland. Het leven lijkt nu al op een laag pitje te staan, vanwege de hoge temperaturen, maar bij ons gaan de vakantievoorbereidingen nog gewoon door. Hier moeten de meiden nog een dikke week naar school, al staan er die laatste dagen voornamelijk leuke schooldagen op het programma. Zo hebben ze nog een afscheidsochtend van een paar juffen die met (pre) pensioen gaan en hebben ze morgen een Spetter, Spatter dag op school. De musical van groep 7/8 staat ook nog op de planning, dus echt veel leren zullen ze niet meer šŸ˜‰

In het verleden bestond mijn vakantievoorbereidingen voornamelijk uit het maken van lijstjes en het doen van inkopen. De spullen die we mee wilden nemen, werden allemaal van te voren aangeschaft en mee genomen in de auto naar de plek van bestemming. Zodra vriendlief de berg aan vakantiebagage zag, sloeg hij meestal paars uit! Ik wilde gewoon veel te veel mee nemen!

De lijstjes maak ik nog steeds, maar in mijn voorbereidingen heb ik wel een grote omslag gemaakt. Al die spullen die ik nodig dacht te hebben, neem ik niet meer mee. Nu zorg ik voor het hoog nodige zoals kleding, verzorgingsproducten en wat klein speelgoed. Hooguit nemen we nog het fietsje mee voor mijn jongste dochter. Het is natuurlijk wel makkelijk om wat meer mee te nemen, wij reizen immers met twee auto’s, dus wanneer het echt warm is, gaat de ventilator ook vaak nog mee.

doekLow Budget shoppen

Kijk of er een Action, Xenos o.i.d. in de buurt is. Nu is het mogelijk om alles lekker van thuis mee te nemen, maar dan vrees ik dat ik dan echt ruimte te kort kom in mijn auto. In mijn vakantievoorbereidingen kijk ik altijd waar de winkels zich in de buurt bevinden. Nu is het met een autoreis in eigen land een stuk makkelijker om de Low Budget winkels te spotten, dan wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat, maar er is altijd wel een supermarkt in de buurt.

Aangezien wij, vriendlief en ik, (bijna) altijd gescheiden van elkaar de vakantie beginnen, gebruik ik de eerste dag voor de hoognodige shopinkopen. Zodra we in het huisje aangekomen zijn en de auto is uitgeladen, vertrekken de kinderen en ik naar de eerste de beste Low Budget shop om inkopen te doen. Zo worden de boodschappen voor de eerste dagen in huis gehaald en zorg ik voor de hoognodige inkopen voor een leukere vakantie. Ik zal jullie een paar tips geven wat er die eerste dag op mijn boodschappenlijstje staat.

DSC_0067Tip 1; Schoonmaken

Op Zoover zie je vaak beoordelingen dat het huisje niet schoon zou zijn. Nu kan je hier veel over babbelen, maar wanneer je op vakantie gaat is het nu eenmaal mogelijk, zeker wanneer je low budget reist. Verwacht dan niet een vijfsterren locatie voor een habbekrats. Het hebben van schoonmaakspullen kan dan makkelijk zijn op vakantie, zeker met twee smeerpoetsen van kinderen. In ons huisje staat wel het een en ander aan bezems en dergelijke, maar ik vind het altijd wel een lekker idee wanneer ik ook een sopje door de kamer heen kan halen. Voor nog geen tien euro heb je een mop, schoonmaakmiddel en schoonmaakdoekjes, waarmee je jouw tijdelijke onderkomen eens flink schoon kan maken. Wat ik zelf altijd dan ook meeneem, is extra wc-papier, een luchtje voor op de toilet en een luchtje voor in de kamer. Mmmm, dat is dan lekker thuiskomen.

Tip 2; Gezelligheid

De huisjes waar wij naar toe gaan, zijn vrij standaard. Het is wel gezellig, maar een beetje extra mag ook wel, wanneer je twee weken ergens verblijft. Sinds wij een huisje hadden met een “plaktafel” die met geen mogelijkheid meer schoon te krijgen was, haal ik bij de Action een tafelkleed. Gewoon eentje die je normaal over de tuintafel doet. Lekker vrolijk en makkelijk schoon te houden. Vaak zie je in huisjes geen matjes bij de deur liggen. Ook deze halen we dan bij de Action. Aan het einde van de vakantie is het tafelkleed op en gooien we weg. De matjes nemen we mee terug naar huis om onze oude matten te vervangen.

waterpistolen

Tip 3; groot vakantiespeelgoed

Vorig jaar waren we op vakantie in Zeeland. De spullen voor het strand hebben we toen bij de Action gehaald. Schepjes, emmers, parasols en de hele rataplan hebben we toen aangeschaft. Uiteindelijk waren we daar een euro of tien voor kwijt. De meeste spullen hebben we weer mee terug genomen, maar vaak merk je dat, na intensief spelen met dit speelgoed, de rek er wel uit is. Er is geen man overboord wanneer je het dan aan het einde van de vakantie lekker in de kliko gooit. De kinderen hebben pret gehad en de zooi is weer lekker opgeruimd. Wat we dit jaar ook weer zullen aanschaffen is een klein kinderbadje voor bij het huisje. Voor een euro of vijf heb je daar de hele vakantie plezier van.

Zo zie je maar, er zijn veel spullen voor een prikkie te koop waarvan jouw vakantie nog gezelliger kan worden. Uit ervaring heb ik geleerd dat ik ongeveer ā‚¬ 50,- extra kwijt ben van mijn vakantiebudget, maar dan heb je ook wel wat. Sommige spullen neem ik wel weer mee naar huis en gebruiken wij thuis ook nog. De meeste inkopen zijn na de vakantie wel op, kapot of versleten. Die gooi ik daar dan lekker in de kliko en opgeruimd staat netjes. Voor het kleine speelgoed, waarvan ik weet dat ze daar het eerst komende jaar toch niet meer naar omkijken, geef ik dan aan kinderen die de vakantie net beginnen. Dan hebben zij er ook nog een tijd plezier van en vaak merk je dat de ouders het ontzettend waarderen.

Fijne vakantie!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.