Spoorzoeker in de dop


In deze beestachtige week kan een ronde spoorzoeken natuurlijk niet ontbreken. Vorig jaar lieten we al zien hoe we een speurtocht maakten voor in het bos, maar er zijn nog veel meer manieren om een speurtocht op touw te zetten. Speuren naar sporen!

Spoorzoeker kikkerSpoorzoeker

Een leuke manier om de sporen bij de desbetreffende dier te zoeken is om een spelletje Memorie te gaan doen. Bij deze memoryspel zoek je niet twee dezelfde plaatjes, maar je zoekt juist het dier en zijn afdruk bij elkaar. Zo leer je snel welke afdrukken bij welk dier horen. Wij hebben voor dit spel kant en klare printables gebruikt van Deceptively Educational. Het is in het Engels, maar er is ook ruimte om de Nederlandse namen erbij te zetten.

Voor de wat jongere kinderen is het mogelijk om een soort van puzzel te gaan maken. Deze printable komt van A Teaching Mommie. Er zijn wat sporen die ze aan elkaar kunnen puzzelen, maar deze set bevat nog veel meer! Echt de moeite om eens te gaan kijken.

Spoorzoeker slangSpoorzoeken

De meesten hebben wel een verzameling plastic dieren in huis. Mocht dit nu niet zo zijn, deze dieren zijn vaak te koop bij een kringloopwinkel, Hema of een Action voor een klein prijsje.

Spoorzoeker krokodilAl deze dieren hebben een verschillende manier van staan. De een heeft geen poten (zoals een slang), de ander heeft grote poten en ga zo maar door. Met deze dieren gaan we spoorzoeken. Er zal eerst nog even wat voorbereiding aan vooraf gaan. Verzamel daarvoor eerst alle dieren die je in het huis kan vinden.

Spoorzoeker sporen 3Verf de poten van het dier en druk deze af op een stukje papier. Laat de afdrukken drogen. Laat nu iemand de dieren verstoppen in huis of in de tuin. Neem de kaarten en ga op safari in jouw eigen huis of tuin!

Spoorzoeker sporen 1Ben je met zijn tweeën? Maak er dan een spannende wedstrijd van! Leg de afdrukken op een stapeltje op een verzamelpunt. Pak nu beide een kaart en ga op zoek in de tuin (of huiskamer) naar het goede dier. Zodra je de juist dier gevonden heb, dan ren je snel terug naar het verzamelpunt en pak je de volgende. Ga zo door tot alle kaarten gevonden zijn. Tel nu ieder de kaarten die gevonden zijn en wie de meeste heeft gevonden, heeft gewonnen!

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.