LEGO als ultieme reisbezigheid 2


In onze eerste bucketlist kon je al zien dat we vandaag iets op de planning hebben wat met LEGO te maken heeft. Ik denk dat jullie er zo snel mogelijk aan willen beginnen, dus tijdens de zomerspecial is er geen tijd voor “chit-chat”. Let’s Go!

Lego nodigLEGO als reisbezigheid

LEGO is licht, compact en multifunctioneel. Je kan er van alles mee maken en is dus uitstekend speelgoed om mee te nemen op vakantie. Althans, als je er niet te veel van meeneemt dan. Voor een heel dorp heb je dan weer een extra aanhanger voor nodig en dat is iets te veel van het goede. Wij laten jou vandaag zien wat wij op vakantie meenemen aan LEGO en, nog belangrijker, wat wij ermee doen.

Wat heb je nodig?

  • Bakje
  • LEGO-blokjes
  • Voorbeelden (en wanneer je de voorbeelden zelf wilt maken dan heb je nog karton en stiften nodig in de kleuren van de Legoblokjes)

Basis

De reiseditie van onze Legovoorraad is in de basis niets anders dan een klein snackdoosje met wat blokjes LEGO. Wij nemen dit keer zelf een klein doosje mee. Is jouw kind wat meer van de LEGO, overweeg dan om een broodtrommel mee te nemen vol met LEGO. Let wel op! Hoe meer je mee neemt, hoe groter de kans is dat je het kwijt raakt. Neem ook geen blokjes mee wat onderdeel is van een groter geheel. Het zou zonde zijn wanneer je terug komt van vakantie en je bent net dat ene blokje kwijt.

Spelmogelijkheden

Er zijn een aantal manieren om hier mee te spelen. Ze kunnen zelf aan de slag om met een aantal blokjes om iets leuks te maken. Dit vereist heel veel fantasie en afhankelijk aan de hoeveelheid blokjes die in het doosje zit, wordt het makkelijker of juist moeilijker om er iets van te maken. Vaak geld: hoe meer blokjes, hoe meer je er van kan maken.

Een andere mogelijkheid is het namaken van voorbeelden. Je maakt dan zelf kaartjes met voorbeelden die ze na moeten maken. Ik neem je even mee hoe ik dit doe.

Neem allereerst een stuk karton of dik papier en snij/knip deze in vierkantjes die precies in het doosje passen. Zo kunnen ze na gebruik weer keurig opgeborgen worden in het doosje en dan hou je het spelletje compleet.

Lego figuurBouw zelf een figuur van LEGO. Gebruik hiervoor de stenen die in het doosje zitten. Voor jouw eigen gemak: hou het tweedimensionaal. Dit betekend dat je alleen in de hoogte en breedte werkt en niet in de diepte.

Lego ontwikkeling tekeningTrek de steentjes over op papier. Ik heb de buitenlijnen gebruik. Ik heb steentjes gebruikt van 2, 3 en 4 groot en dat betekend dat verschillen zeer klein zijn. Teken je dit net even verkeerd op het blaadje, dan zouden ze al een verkeerd resultaat krijgen. Nu kunnen ze nog op het blaadje meten welke steen ze nodig hebben.

Lego tekeningKleur de stenen op papier in met dezelfde (of soortgelijke) kleur. Als laatste heb ik er een zwarte rand erom getekend om de grootte van de stenen duidelijker te maken (al was het tussen de zwarte en blauwe stenen wat moeilijker te zien) De zwarte lijn geeft ook duidelijkheid bij een wit blokje. Dit zie je niet op papier en wanneer je er een zwarte lijn om zet, weten ze in ieder geval hoe groot het blokje moet wezen.

Lego reiseditieJouw reiseditie is nu klaar! Eventueel zou je de kaartjes nog kunnen lamineren voor een langere levensduur. Ben je echt een goede tekenaar? Dan zou je er ook driedimensionale tekeningen van kunnen maken. Dit zou dan geschikt zijn voor kinderen ouder dan 6 jaar.

Ben je niet handig met tekenen? Het oorspronkelijke idee komt van Funathomewithkids.com. Zij bieden nog gratis printbare voorbeelden aan. Match de steentjes die daar gebruikt worden en jouw reiseditie is al klaar om gebruikt te worden.

 Tip!

Wanneer LEGO mee op vakantie gaat, kan het zijn dat je wat kwijt raakt. Mocht het zo zijn dat je het onderdeeltje gaat missen of je wilt nu juist een paar losse blokjes kopen voor de volgende vakantie, kijk dan eens op de site Brickshop.nl Zij verkopen ook losse stenen en onderdelen van LEGO.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “LEGO als ultieme reisbezigheid

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.