Hoe maak je een “Snow Cone”?


Het einde van Bucketlist week 2 nadert en er rest ons nog één onderdeel. Snow Cones! Het woord Snow Cones wordt voornamelijk in Amerika gebruikt als benaming voor “shaved ice” ofwel schaafijs. Hier in Nederland kennen wij dit ijsje in de vorm van Slush Puppy. Nu is Slush Puppy best een leuke naam voor dit ijsje, maar ik geef de voorkeur aan Snow Cones. Dit klinkt wat koeler (letterlijk en figuurlijk), vind je niet?

Snow Cone recept

Voor het maken van een Snow Cone is er niet veel nodig.

  • Blender
  • ijsblokjes
  • siroop

Afhankelijk van de hoeveelheid die je gaat maken, heb je ijsblokjes nodig. Veel ijsblokjes! Voor twee porties heb ik een heel bakje met blokjes gebruikt en nog een zakje met ijsblokjes. Bij elkaar ongeveer een liter water aan ijsblokjes. Hou je een feestje? Denk er dan eens over na om een zak ijsblokjes in de supermarkt te kopen.

Snowcone ijs maknePak de blender en doe daar kleine hoeveelheden ijsblokjes in. Hooguit een blokje of tien. Zodra je er meer gebruikt en jouw machine is niet zo sterk, dan krijg je het ijs niet klein. Het ligt ook aan de lengte van de hakbladen van jouw machine. Probeer onder die hakbladen te blijven. Een machine met messen is makkelijker, maar dan loop je ook de kans dat de messen bot worden.

Snowcone closeSchep het schaafijs uit de machine en doe dit in een bakje, beker of in een papieren puntbekertje (zo eten ze het in Amerika vaak). Schenk er wat siroop over en jouw Snow Cone is klaar om te eten.

Snowcone smaak toevoegenHet smaakt als een doodnormaal waterijsje, maar dan op een luxe manier geserveerd! En je bent vrij om te kiezen welke smaak je wilt nemen. Wij hebben twee smaken siroop uit de winkel gebruikt, maar wanneer je er meer werk van wilt maken, dan kan je ook jouw eigen siroop maken. De meeste siroop is op basis van fruit (sap), kristalsuiker en een beetje water. Het suiker oplossen in een beetje water, gepureerde fruit erbij en dan even laten inkoken. Niet te lang, want anders wordt het te dik en krijg je stroop. Zodra het suiker volledig is opgelost bij het fruit, even door een zeef gooien en dan heb je jouw eigen siroop.

Snowcone smaken testenHelemaal feestelijk wordt dit recept als je het omtovert tot een heus Snow Cone buffet. Aan de ene kant een grote bak met schaafijs (of je zet de blender op het buffet en dan kunnen de gasten het schaafijs zelf maken) en aan de andere kant een opstelling met allemaal verschillende smaken siroop. Zet er nog vrolijke bakjes tussen en jouw Snow Cone buffet is klaar!

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.