Dierenyoga


Onverwacht? Jazeker! Vandaag zou eigenlijk de speurneus in de dop online komen. Mocht je die nu willen lezen, dan moet ik je toch echt naar de blog van gisteren verwijzen. Ik zal je gelijk ook uitleggen waarom. De foto’s die voor deze blog zijn gemaakt, zijn later gemaakt dan gepland. De meeste blogs voor onze vakantie waren al voorbereid, maar deze heb ik nog op het laatste moment moeten maken. Dit betekend dat we deze foto’s tijdens onze vakantie hebben gemaakt. Nu kan je natuurlijk zeggen: “waarom zo geheimzinnig?”

Ik hou er niet van om de wereld te laten weten wanneer we van huis zijn. Zoals je eind vorig jaar kon lezen, is er hier ingebroken. We wonen buitenaf en, ook al zijn mijn ouders thuis, ik laat dus vanwege de kans op inbraak niet snel weten dat wij van huis zijn. Waarom dan nu juist vandaag wel foto’s van de vakantie? Zodra deze blog online komt, zijn we al thuis! Heerlijk uitgerust na twee weken vakantie! Ik laat jullie zo snel mogelijk weten hoe het is geweest en wat ons allemaal is overkomen en geloof me, dat is heel wat!

Nu dit uit de weg is, wordt het eindelijk tijd voor onze activiteit van vandaag. We gaan eens flink bewegen!

Dierenyoga beginDierenyoga

Wij zijn zelf geen doorwinterde yogabeoefenaars, maar we wilde deze keer wel een leuke poging doen tot. Het kan dus zijn dat we de oefeningen niet geheel volgens de regels hebben uitgeoefend, maar het begin is er. De juiste poses zal in de tijd er wel in groeien, want mijn kinderen vonden het geweldig om te doen! Zorg in ieder geval dat je makkelijke kleren aan doet. Een yogamatje is ook een must. Wij hebben het hier in ons vakantiehuisje op een gladde vloer de yogaoefeningen gedaan en soms was dit lastig. Ze gleden gewoonweg uit met hun sokken op de gladde vloer. Gebruik een matje dus!

We hebben een aantal poses geprobeerd en ik zal ze stuk voor stuk laten zien. Deze poses moet je een paar seconden aan houden voordat je met de volgende begint. Ik zal van makkelijk naar moeilijk gaan. Deze poses zijn over het algemeen ook goed te doen voor de wat kleinere kinderen. Daarbij maakt het volgens mij ook niet zo heel veel uit of de poses goed uitgevoerd worden, als ze het maar proberen.

Dierenyoga SlangSlang

Ga op de grond liggen en richt het bovenlijf naar boven. De armen liggen langs het lichaam.

Dierenyoga egelEgel

Ga op de rug liggen en maak je daarbij zo klein mogelijk. Probeer de rug zo rond te krijgen als het maar kan en pak lekker de benen vast zodat je je nog kleiner kan maken.

Dierenyoga KatKat

Ga op handen en knieën zitten en maak de rug zo krom mogelijk. Je kan je daarbij inbeelden dat een je een kat bent die heel erg hard blaast.

Koe

Geen idee waarom, maar op het net kom ik deze pose iedere keer tegen als de pose van een koe. Je begint net als bij de kat op handen en knieën, maar dit keer maak je jouw rug hol.

Dierenyoga kikkerKikker

Ga op de hurken zitten en zet jouw tussen de benen op de vloer. Doe een kikker na. Voor extra beweging maak je ook nog een paar sprongen (en kwaak als een kikker).

Dierenyoga krabKrab

Nu wordt het wat moeilijker. Ga op handen en voeten staan met de rug naar de vloer toe gericht. De benen, billen en bovenlichaam vormen een rechte plank. Dit betekend dus flink de bil-en buikspieren aanspannen! Loop daarna enkele stappen als een krab, deze lopen zijwaarts.

Het wordt nu even tijd om eens flink de spieren los te schudden na deze oefeningen.

Dierenyoga Emma GiraffeDierenyoga isis giraffeGiraffe

Ga staan en maak je daarbij zo lang mogelijk. Probeer daarbij de handen bij elkaar te houden.

Dierenyoga olifantOlifant

Ga recht op staan. Buig naar voren en probeer de tenen aan te raken. Vervolgens zwaai je ontspannen de armen heen en weer als een slurf van een olifant.

En? Toch wel lekker om je eens lekker in te spannen, of niet? Je zou hiervan ook nog een spel kunnen maken door met een dobbelsteen te werken. Iedere kant van de dobbelsteen is dan een dier. Gooi de dobbelsteen en ga dan daarna dit dier uitbeelden aan de hand van onze voorbeelden.

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.