Bucketlist week 2 voor een Happy Summer!


Week twee van de grote zomervakantie! In deze week is het midden van het land ook lekker vrij en met nog een klein weekje te gaan, komt het punt dat alle kinderen in Nederland lekker mogen uitslapen. Tijd voor onze tweede Bucketlist; Happy Summer!

Bucketlist week 2 Happy Summer!

Als ik aan zomer denk, dan denk ik aan: vakantie, zon, zee, vrolijk, lekkere ijsjes, verkoelende drankjes en leuke feestjes! Eens kijken of we onze Bucketlist van deze week daarop aan kunnen sluiten.

Maak een zandkasteel

En dan niet zo’n kleintje van één torentje met een deur. Nee…maak er een ware kunstvorm van. Hiervoor hoef je niet naar het strand. Een grote zandbak in de tuin of speeltuin is ook ideaal om een heerlijke zandkasteel te maken. Ik geef je wel een tip! Neem een bloemenspuit met water mee! Hierdoor blijft het zand beter plakken en kan je beter bouwen.

Haaientanden zoekenStrandjutter

Ga lekker een dagje naar het strand om daar te gaan strandjutten. Er spoelt van alles aan op het strand. Nu is het bij het echte strandjutten juist de bedoeling dat je mooie dingen vindt, maar een schelp is toch ook al mooi? Jouw schatten zijn uitstekend te verwerken in die mooie zandkasteel.

Buitenlichtjes maken

Wanneer ik aan zomer denk, denk ik ook aan feestjes. Een feestje kan niet zonder partylichtjes. Deze week laat ik zien hoe je heel makkelijk jouw eigen partylichtjes maakt. Deze blog komt online op donderdag 16 juli.

IJsje?

IJsjes kopen vind ik altijd wel heel gezellig. Vroeger pakten we de fiets om naar dat ene speciale tentje te rijden om een lekker ijsje te kopen. Tegenwoordig maken we veel van ons ijs zelf. Vorig jaar maakten we nog Mango-ijs en ijs van aardbeien en chocola. Dit jaar maken we “Snowcones” Een makkelijke manier van schaafijs. Op vrijdag 17 juli kunnen jullie  lezen hoe je dit maakt.

Mocktails maken

Nog nooit van Mocktails gehoord? Jaren geleden, op vakantie in Amerika, vond ik dit regelmatig terug op de kaart. Nu worden ze vaak genoemd als Virgin Cocktails. Ik heb het hier over alcoholvrije cocktails. Dit is een uitermate geschikte activiteit om met kids te gaan maken. Ik laat je een aantal heerlijke Mocktail-recepten zien in onze blog van morgen, 14 juli.

Covers ‘n coasters

Een van de nadelen tijdens de zomer zijn de vele insecten die er rond vliegen, lopen of kruipen. Op zich al een leuke activiteit om je mee bezig te houden, maar deze zullen we later in deze zomerspecial gaan behandelen. Het is niet leuk wanneer deze beestjes in jouw glas terecht komen. Speciaal daarvoor gaan we in onze blog van woensdag 15 juli een aantal mooie deksels voor jouw drankje maken van strijkkralen. En als we dan toch bezig zijn…dezelfde techniek is te gebruiken om wat onderzetters te maken.

Kinderbbq

Bij een leuk feestje hoort ook lekker eten. Vorig jaar schreven we al eens over een leuke manier voor kinderen om mee te genieten van een barbecue. In plaats van kant en klare producten op de stapel kolen te leggen, hadden wij een speciaal buffetje gemaakt voor de kinderen om zelf eens aan de slag te kunnen. Succes gegarandeerd!

Feestje!

De meeste items op onze “Bucketlist week 2” staan in het teken van het geven van een leuk feestje. Een blog van vorig jaar sluit daar naadloos op aan. Het geven van een feestje is natuurlijk wel leuk, maar kan soms aardig in de papieren lopen. Wees creatief! Jij zorgt voor een leuke aankleding (door bijvoorbeeld de lichtjes en de covers te maken) en de gasten nemen de rest mee!

Deze week een ietwat kortere Bucketlist dan vorige week. Geen nood! Er zit genoeg leuke dingen bij om te doen.

Veel plezier!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.