Bucketlist #4 met beestachtige gevolgen


Ik weet dat de meeste kinderen het niet willen horen, maar we zijn inmiddels al weer aangekomen aan vakantieweek nummer 4! De hele zomerperiode is bijna weer op de helft en over twee weken gaat de eerste regio alweer naar school! Wat gaat de tijd hard. Voor dat het zover is heb ik op deze maandag weer een leuke lijst met activiteiten voor deze week.

Het weer zit ons op het moment niet echt mee. Afgelopen zaterdag beleefde we de ergste zomerstorm sinds 1901. Wij hebben daardoor ook besloten om een aantal activiteiten aan te passen aan het weer. In eerste instantie hadden we hele andere ideeën voor deze week, maar op het laatste moment hebben we het veranderd. Genoeg gebabbeld: Bucketlist #4 gaat van start!

Bucketlist #4

In onze eerste Bucketlist heb ik een planning doorgegeven. Lees hem gerust nog even na wanneer je deze nog niet gelezen had. In die planning heb ik al laten doorschemeren dat we deze week op een beestachtige manier tekeer gaan in deze zomerspecial. Laten we maar snel beginnen met onze lijst.

Kinderboerderij geitenDagje uit naar een kinderboerderij

Een kinderboerderij is altijd leuk. Gezellige kleine dieren, veel speelplezier en vaak veel vriendjes om mee te spelen. Soms zijn er in de vakanties nog speciale activiteiten georganiseerd of kom je terecht op een klein feestje. Dan moet je wel geluk hebben natuurlijk. Check voor de zekerheid van te voren even de locatie waar je naar toe wilt.

Dierendokter

Bij ons in huis komen we zowat om in de knuffelbeesten. Een tijdje terug hebben we een heus dierenkliniek opgezet voor onze jongste, maar op het moment dat zij heerlijk zat te spelen vond onze oudste het ook wel interessant. Deze blog stond al een tijdje in de planning, echter is het er nog nooit van gekomen. Juist vanwege het belabberde weer vond ik het tijd om deze blog eens verder uit te werken. Morgen 28 juli zal deze blog online komen.

DSC_0007Red de dieren

Vorig jaar hebben we deze activiteit gedaan. We begonnen hiermee buiten, maar door een zomerse bui werden we gedwongen alles naar binnen te verhuizen. Met deze activiteit red je de dieren van hun ijstijd, help je ze mee om te bevrijden? Kijk dan snel naar onze blog van vorig jaar: Red de dieren!

Speurtocht in het bos

Nog zo’n leuke activiteit van vorig jaar! Voor onze jongste heb ik een simpele speurtocht gemaakt voor in het bos. De komende dagen wordt het vast wel een uurtje droog en dan kan je lekker een frisse neus halen door even in het bos te gaan speuren!

Bezoek een dierentuin

Net als de kinderboerderij is een bezoek aan een dierentuin ook altijd leuk in een beestachtige week. Op onze site hebben we al meerdere tripjes laten zien naar de verschillende grotere dierentuinen. We zijn ook vaak te vinden in Burgers Zoo, maar tijdens deze zomerspecial wilden we wel eens wat anders. Aan het begin van onze vakantie waren we op bezoek bij mijn ouders, die een weekje weg waren in Friesland. Daar hebben we Doezoo, Insectenwereld in Leens bezocht. Wat we van deze dierentuin vonden, lees je op woensdag 29 juli.

Sporenzoeker

Een leuke aanvulling op de speurtocht in het bos is onze activiteit sporenzoeker. Voor deze activiteit is het niet nodig om ook daadwerkelijk sporen te gaan zoeken in het bos. Wat het dan wel precies inhoud…dat lees je op vrijdag 31 juli

jut en julDierenyoga

Een leuke activiteit om eens lekker de spieren een opdonder te geven. Even lekker bewegen! Dat kunnen we wel gebruiken na vier weken vakantie. Nu moet ik hier wel even eerlijk bekennen dat wij geen volleerde yoga-beoefenaars zijn, maar we hebben geprobeerd ons beste beentje voor te zetten. Ik neem je in ieder geval mee in de wereld van oefeningen zoals de Krab, de Kat, de Slang en nog veel meer! Deze blog zal donderdag 30 juli online komen.

You Tube verkiezing

Voor het geval dat het deze week echt drama wordt met het weer, heb ik nog wel een leuk ideetje voor je. You Tube komt namelijk om in de grappige filmpjes over dieren. Ga eens lekker op zoek naar jouw favoriete film en kies samen met jouw vrienden of familie het ultieme dierenfilmpje uit.

Ons onderwerp van deze week bied zoveel mogelijkheden, dat je vast ook zelf een idee krijg om te gaan doen. Veel plezier met onze Bucketlist #4!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.