Bucketlist 1e week; Vier de vakantie! 1


Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat is altijd al zo geweest en ook met onze kidz is dit niet anders. Ieder kind is anders. De een wil de hele dag in het zwembad liggen, terwijl de ander zich al verveeld zodra de laatste schoolbel voor de vakantie is gegaan.

Vandaag is het dan zover. De eerste regio zal aan hun vakantie beginnen. Vorig jaar hadden we een zomerspecial, waarbij we iedere weekdag een tip gaven. Dit jaar zullen we weer iedere weekdag een tip geven. We gaan echter dit jaar een stapje verder. De afgelopen weken zijn we druk in de weer geweest om leuke activiteiten en/of knutsels voor de kinderen te vinden. Om de zomervakantie nu nog beter te kunnen plannen, hebben we voor jullie deze hele week een zogenaamde Bucketlist voor jullie opgesteld.

DSC_0352De periode van de vakantie door het hele land duurt acht weken. Van 4 juli tot en met 30 augustus is er ergens wel een regio met vakantie. Aan het begin van iedere vakantieweek zetten we hier een Bucketlist online. Hierop staan oude bekenden van vorig jaar, maar ook nieuwe dingen. Zodra deze nieuwe dingen door ons geplaatst zullen worden, geven wij aan wanneer deze online komt. Vind je deze aantrekkelijk om te doen? Dan kijk je die dag op de site en dan weet je precies wat je moet doen. Het kan zelfs zo zijn dat er dan meerdere artikelen per dag online komen. Dit is even afhankelijk met wat wij hier af kunnen krijgen. Soms zullen er ook “gewoon” ideeën op staan. Het is mogelijk dat deze dan van andere bronnen komen. Hierin staat dan vaak een link waar je dit idee terug kan vinden.

Anders dan vorig jaar, hebben we dit jaar themaweken en we laten al vooraf weten wat we gaan doen. Zo kun je zelf beslissen of het jouw ding is of niet. Zo heeft iedereen zelf een keuze! Vooralsnog zal dit dan de planning gaan worden voor de komende acht weken:

 1. Vier de Vakantie!
 2. Happy Summer
 3. Waterwereld
 4. Beestachtig
 5. Wetenschap
 6. Smeerboel
 7. Tuinpret
 8. Back to school!

Vandaag gaan we ons storten op de eerste week.

Bucketlist 1e week; Vier de vakantie!

Maak jouw eigen Bucketlist!

Een inkoppertje! Een Bucketlist is van oorsprong een lijst waarvoor je zelf kiest wat je nog wilt doen deze zomer. Nu kan je onze complete lijst overnemen, maar het is leuker om er zelf eens voor te gaan zitten. Maak er een mooie kaart van en iedere keer wanneer je iets van de lijst doet, kan je hem afstrepen. Eens zien hoever jij komt!

DSC_0146Verzamelvakantie

Vorig jaar hebben we in de eerste week idee gegeven waarmee jouw hele vakantie vastgelegd kon worden. Zo hebben we een verzameldoos gemaakt, een blog geschreven met bladeren voor een logboek en lieten we zien hoe je alle kleine dingetjes kon vastleggen door foto’s. Kijk ze maar eens terug!

I-spy

Een lange reis naar vakantiebestemming is vaak voor kleine kinderen vervelend. Om ze lekker bezig te houden op de achterbank laten wij jou zien hoe je een I-spy spel zelf kan maken. Deze blog komt op vrijdag 10 juli 2015 online.

Inpakspel

Soms wil je even ongestoord de benodigdheden inpakken voor de vakantie. Wanneer papa dan ook nog niet thuis is om de kinderen bezig te houden, dan is het mogelijk om ze met dit spel lekker aan de slag te zetten. Deze blog zal op donderdag 9 juli 2015 online komen.

Zwaai ze uit!

Ga je zelf niet op vakantie of duurt het jou allemaal nog veel te lang? Ga dan eens een dagje op stap naar Schiphol. Zwaai de vakantiegangers lekker uit vanaf het panoramaterras, doe een speurtocht op Schiphol Plaza of ga even spelen in het restaurant! Er is daar genoeg te doen om je een dagje heerlijk te vermaken. Is Amsterdam te ver? Er zijn ook nog kleinere vliegvelden te vinden, waar je in ieder geval vanaf een spotplek buiten de vliegtuigen ook uit kan zwaaien. Deze vliegvelden vind je in Rotterdam, Eindhoven, Eelde en Maastricht.

Reiseditie met Lego

Tevreden kinderen op de achterbank zijn ideaal voor een eerste stap in de vakantie. Zo kom je, na alle hectiek toch redelijk ontspannen aan op jouw vakantiebestemming. We hebben nog een handige activiteit voor op de achterbank. Compact om mee te nemen en er zijn verschillende spelletjes mogelijk. Eenmaal op bestemming, zou je de verpakking, indien nodig, nog als fruitdoosjes kunnen gebruiken. Deze blog staat gepland op dinsdag 7 juli 2015.

Wisbare activiteitenbladen

In de weken hiervoor heb je kunnen lezen hoe je zelf een doeboek kan maken voor jouw kinderen. De wisbare activiteitenbladen is extra aanvulling op deze doeboeken. Heel handig, want ze kunnen vaker gebruikt worden dan de papieren versie. Deze blog zal woensdag 8 juli 2015 online verschijnen.

Lunch-picknick-piraat-overzichtPicknicken

Niets is lekkerder om na een druk schooljaar even bij te komen. Even ontspannen. Pak wat broodjes en ga lekker picknicken! Extra recepten voor een geslaagde picknick vind je hier.

Autobingo

Nog een leuke activiteit voor op de achterbank. Er zijn hele leuke versies te koop bij de speelgoedwinkel, maar via Pinterest zijn er ook hele leuke doebladen te vinden waarmee je de tijd om te vervelen op de achterbank verkort. Klik hier om een verzameling autobingo’s terug te vinden. Tipje van deze kant: Pas hier dan ook weer nummer 7 van deze Bucketlist toe, dan zijn ze vaker te gebruiken! Let er wel op dat ze niet allemaal in Nederland te gebruiken zijn. Ieder vakantieland heeft zijn eigen verzameling borden, uitzichten en soorten auto’s.

“Ik verveel me!” pot

Meestal zijn de kinderen nog niet vrij of het begint al langzaam te zoemen in huis….”Mam, Ik verveel me!” Om dit tegen te gaan deze zomer, maak je een “Ik verveel me!” pot. Een leuk voorbeeld van een dergelijke pot vind je op Shabbybeachnest.com. Er zitten wel kant en klare opdrachten bij, maar wel in het Engels. Doe ook gewoon alledaagse klusjes in de pot. Wanneer ze het klusje uitvoeren, dan ben jij er mooi mee geholpen. Doen ze het niet, dan mogen ze de rest van de vakantie ook niet meer zeuren dat ze zich vervelen. Een win-winsituatie!

Leer tekenen!

Op Pinterest vind je de meest leuke tekeningen om te leren tekenen. Klik hier om de leukste dieren, figuren of zelfs Elsa te tekenen. De hele vakantie kan dan geoefend worden. Wedden dat jouw kind na de vakantie een volleerd tekenaar is?

Flip Flopszo, dat was onze eerste Bucketlist voor de vakantie van 2015. De eerste week gaat van start! Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Bucketlist 1e week; Vier de vakantie!

 • Fleur

  Leuke ideeën! Meestal maak ik ook een bucket list, maar ik ben er dit jaar nog niet aan toe gekomen. Vanmiddag ga ik een poging wagen samen met m’n jongens. Fijne vakantie!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.