Zondagswerk is niet sterk 1


Wat heeft de volgende gezegdes met elkaar te maken:

Zondagswerk is niet sterk

Haastige spoed is zelden goed

Van een koude kermis terug komen

Ik kan alvast wel verklappen dat aan het eind van het verhaal deze gezegden allemaal door mijn hoofd spookten. Ik neem je even mee naar afgelopen zondag…

Hobbyschuur

Ik heb sinds een jaar een prachtige schuur tot mijn beschikking waarin ik veel doe voor Kidz Blozzy. Mijn eigen domein zullen we maar zeggen. Daar bewaar ik van alles en nog wat, zodat ik bijna elk idee voor mijn site kan uitwerken. De laatste tijd begon mijn domein wat onder te sneeuwen. Alles wat we over hadden in huis, verdween naar de schuur. Ik zou het immers nog kunnen gebruiken voor een van mijn vele projecten. Er ontstond een wildgroei van dozen, bakjes, flessen, eierdozen en Wc-rolletjes. En dan praat ik nog niet eens over mijn bezoekjes aan budgetwinkels als Action, waar ik regelmatig benodigdheden haal zoals verf, wol, kralen of andere leuke dingetjes.

Met Vaderdag waren mijn kidz heerlijk aan het knutselen voor papa. Ondertussen had ik even tijd om flink te gaan ruimen in mijn schuur. Even wat opruimen. Ik was mijn domein lekker aan het ordenen en er ontstond steeds meer ruimte op de vloer. Er was slechts één ding wat mij zorgen baarde. Enkele plekken op de vloer begonnen gevaarlijk door te zakken. Het leek wel of de vloer aan het verzakken was. Nu is het een oude schuur en we hebben daar al enige tijd geleden (lees een jaar of 8 geleden) laminaat gelegd. In de tussentijd hebben we daar nog een lekkage gehad met de waterpomp, dus een verzakking zou heel goed mogelijk zijn. Ik nam me voor dat we in de nabije toekomst maar eens de vloer eruit moesten halen om te kijken wat er aan de hand was.

Zondagswerk schuur leeg halenGisteren beloofde het een mooie dag te worden. Een lekker zonnetje, aangename temperatuur en we hadden de hele zondag tot onze beschikking. Ik had al voorgesteld om eens aan de slag te gaan met de schuur en zo geschiedde. We haalden de schuur leeg. Ik kreeg zowat een rolberoerte van de hoeveelheid zooi dat zich op het grasveld verzamelde. Ik kon, op zijn zachts gezegd, eigenhandig een complete rommelmarkt beginnen! Oei, misschien ben ik ondertussen toch een beetje doorgeslagen?

Zondagswerk yardsaleDe foto laat al een flinke berg zien, maar ik kan je verzekeren dat dit slechts een deel is van mijn inboedel van de schuur. Op dit moment hadden we namelijk de magazijnrekken nog in de schuur staan, met inhoud! Het schaamrood staat me nu toch wel op de kaken. Gesteund met het idee dat het allemaal voor een goed doel is, zijn we met goede moed begonnen met het slopen van de vloer.

Het laminaat was er zo uit. Wie mij op Instagram volgt, kreeg realtime een complete update over onze werkzaamheden. Tussen de eerste en de laatste foto zat welgeteld 4 uur. Toch kreeg het verhaal een andere wending dat op Instagram te zien was.

Zondagswerk vloer slopenZondagswerk

Na het weg halen van het laminaat werd het tijd voor stap twee. Het slopen van de vloer. We dachten een paar platen te moeten vervangen, maar wat viel dat tegen! Na het slopen van een aantal platen, dachten we op de overige platen wel te kunnen staan. Zonder pardon zakten we ook daar met onze voeten doorheen. Uiteindelijk konden we alle platen eruit slopen. Het was niet anders. De platen die we hadden om de vloer te vervangen, bleken daardoor ook niet toereikend te zijn. We hadden gewoon te weinig.

Zondagswerk vloer kaalMaar… we laten ons niet zomaar uit het veld slaan. Met nog wat rest hout hebben we eerst een basisvloer kunnen leggen. De gaten zijn weer opgevuld met isolatiemateriaal (ja ja, mijn schuur is beter geïsoleerd dan menig huis) en de verdere opbouw kon ook beginnen. Al met al hadden we binnen een paar uur alle tegenslagen overwonnen. Wat nou…Zondagswerk is niet sterk?

Ondertussen begon het wel wat donker te zien en begon het te regenen. Mijn spullen! Ze stonden gelukkig wel op een stuk bouwzeil, maar we hadden het niet afgedekt. Als een dolle hebben we alle zeil uit de schuren gehaald en nog net op tijd hebben we alle spullen kunnen bedekken.

Zondagswerk laminaatVol goede moed zijn vriendlief en Emma begonnen om het laminaat weer terug te leggen. De eerste rij ging goed, maar toen…er bleek geen plank meer te passen. Door het vocht was het laminaat toch te krom om nog terug te leggen. Zolang het nog lag, ging het goed. Nu hadden ze de grootst mogelijk moeite om de planken naadloos tegen elkaar te krijgen. Na maar liefst 3 uur! hannesen, hebben we de handdoek maar in de ring gegooid. Niets werkte. Uiteindelijk hebben we maar besloten om de komende week een goedkope nieuwe laminaat te halen, zodat we volgende week ons werk kunnen afmaken.

Zo zie je maar…de eerder genoemde gezegden waren voor deze dag allemaal waar. Zondagswerk is niet sterk…nou, dat is wel gebleken. Haastige spoed is zelden goed…als we eerst hadden bekeken hoe de vloer er werkelijk aan toe waren, dan hadden we ook betere spullen kunnen inslaan. Nu hebben we telkens noodoplossingen moeten verzinnen. Van een koude kermis thuis komen…Tja, ik dacht: dat doen we wel even! Niet dus…nu hebben we alle spullen maar weer “gedumpt” in mijn domein. Geen eigen hobbyschuur meer op dit moment. Nog even geen eigen plekje waar ik alles lekker terug kan vinden. Wanneer ik nu een idee krijg, moet ik eerst tijgerend door mijn schuur, hopend dat ik het ooit nog kan vinden wat ik nodig heb.

Inmiddels ben ik, na een uitgebreide douchesessie, neer geploft op de bank. Alles doet pijn en tot overmaat van ramp herinner ik me nu weer, dat mijn klompen niet comfortabel zijn zonder sokken. Op mijn voeten vormen zich allemaal blaren en de voetzool voelt aan alsof ik over brandende kolen heb gelopen. Eigen schuld, Dikke bult…nog zo’n leuke gezegde die in het bovenstaande rijtje past 😉


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Zondagswerk is niet sterk

Reacties zijn gesloten.