Vakantievoorbereidingen met tips voor autotrips 4


Het duurt nog even voordat de zomervakanties beginnen. Het is nog een maand, maar de voorbereidingen zijn hier in Huize Kidz Blozzy al volop aan de gang.

Ook dit jaar blijven we in ons kikkerlandje. Er is hier in ons land nog genoeg te zien! Wanneer je echt eens goed gaat kijken, dan is geen land zo divers als ons eigen Nederland. Binnen een paar uur heb je polders, zee, meren, heuvels, bossen, heide…noem maar op. Keuze genoeg zou ik zeggen. Nu is het gras altijd groener aan de andere kant en ga ik zelf liever naar een lekker warm land waar je heerlijk kunt vertoeven aan het zwembad of strand, maar hier hebben de kinderen ook een keuze in wat ze willen en samen zijn we er uit gekomen om dit jaar in ons land te blijven.

Vanaf het moment dat we weten waar we naar toe zullen gaan, ben ik al bezig om te kijken wat er te vinden is. Waar zitten we? Wat is er te doen? Wat is er aanwezig en wat moeten we mee nemen? Welke winkels zitten er in de buurt? Waar kan ik boodschappen doen? Nu is het mogelijk om dit allemaal te ontdekken tijdens de vakantie zelf, maar ik wil zelf ook dingen plannen. Om een idee te krijgen wat wij plannen en hoe, zal ik de komende weken jullie meenemen in mijn voorbereidingen voor de vakantie. Wie weet hebben we wel tips waar jullie nooit aan gedacht hebben. Vandaag deel 1 met tips voor autotrips.

Reizen met de auto

In ons eigen land reizen we altijd per auto. Door de strakke planning om de vakantie heen, reizen vriendlief en ik apart van elkaar naar onze vakantiebestemming. Vanwege zijn hobby wil hij nu eenmaal niet op vrijdag vertrekken en ik wil juist wel lekker voor het weekend op onze bestemming zijn. Twee weken vol genieten! Ik neem de kinderen op vrijdag mee samen met de hoognodige bagage voor een paar dagen en vriendlief reist naar ons toe, wanneer de vluchten met de postduiven zijn geweest, met de rest van de vakantiebenodigdheden.

Een van de belangrijkste dingen die ik zelf meeneem in de auto, is vertier voor de meiden. Hier beginnen dan ook gelijk mijn vroegtijdige voorbereidingen. Ik zorg er altijd voor dat ze genoeg te doen hebben in de auto. Ik kijk hoe lang het rijden is en pas daar de benodigdheden op aan.

Tip 1

Bij een lange autorit voor de boeg is het lekker om telkens opnieuw geprikkeld te worden. Bij lange autoritten zorg ik ervoor dat ik een aantal cadeautjes achter de hand heb, die ik tijdens de korte stops onderweg kan geven. Zo hebben ze iedere keer iets nieuws en zijn ze weer een poosje rustig. Dit hoeft niet duur te zijn. Denk hierbij aan een kleurboek, een puzzeltje, een auto of een pop. Loop hiervoor eens bij Action of Hema binnen. Deze speeltjes zijn niet duur en als er dan iets kwijt raakt is het niet zo’n zonde.

Tips vor autotrips mandjeTip 2

Mijn kinderen hebben verschillende leeftijden en dus ook verschillende interesses. Ook de moeilijkheidsgraad in de verschillende speelgoed is enorm. Zo kan ik Emma geen puzzel geven van vier stukjes, dit is te makkelijk en daar is ze zo mee klaar. Grote kans dat ze hier niet eens naar om kijkt. Neem ik een moeilijkere puzzel, dan is de kans groot dat Isis daar weer om gaat zeuren in de auto dat het niet lukt en ze geholpen wilt worden. Om dit op te lossen heb ik twee kleine mandjes gekocht, waarin kind speelgoed in kan doen wat ze mee willen nemen in de auto. We hebben daarbij wel een regel: Je blijft van elkaars spullen af!

Tips vor autotrips IQ fitTip 3

Zorg ervoor dat alles redelijk klein en compact blijft. Groot speelgoed is niet te handelen in de auto. Zorg ervoor dat alles niet groter wordt dan twee kinderhandjes. Een goed voorbeeld voor wat oudere kinderen is de IQ fit, waarbij ze figuren moeten maken. Compact, schuift niet en is nog leerzaam ook! Een ander voorbeeld voor de wat jongere kinderen is een klein poppetje, autootje of een bakje met LEGO.

Tips vor autotrips autotafel in actieTip 4

Zorg voor een tafeltje. Dit is ideaal om op te kleuren, spelen en te eten. Mijn vader heeft, vroeger toen ik klein was, al een tafeltje gemaakt die je op kon klappen. Ik heb wat vakanties versleten met dit gevaarte, maar het was zo makkelijk. Bij de eerste de beste autorit die we met Emma maakten, had hij weer zo’n tafel gemaakt. Gelukkig maar, want het blijkt niet zo makkelijk te zijn om zo’n tafel te kopen in de winkel. Een dergelijke autotafel is er nu te koop bij Kidzplaza.nl. Erg stevig lijkt het me niet, maar wanneer je niet handig bent om er zelf een in elkaar te knutselen, dan is dit een goed alternatief.

Tips vor autotrips doeboekTip 5

Doeboeken! Deze multifunctionele boeken zijn bij ons een ware hit in de auto. Ik heb geen kind meer aan ze, wanneer ze deze boeken tot hun beschikking hebben. Ze zijn er hier ook helemaal aan gewent geraakt, maar dat heeft een andere reden. Vanaf het moment dat Emma oud genoeg was om te kleuren in de auto, ben ik iedere vakantie in de weer om zelf doeboeken te maken. Deze boeken hebben binnen ons gezin een speciale betekenis en ik ben nu bezig om zelf een doeboek samen te stellen voor de vakantiereis van dit jaar. Ik zal volgende week laten zien welke betekenis deze boeken hebben en wat ik er mee doe. Wordt vervolgd!

Tips vor autotrips autotafelOverige tips voor in de auto:

Neem altijd billendoekjes of toetendoekjes mee. Deze zijn tijdens een autorit onmisbaar. Iets gemorst? Dan kan je het ook schoonmaken met een nat doekje! Vieze handen? Idem dito. En mocht er nu onverhoopt op een afgelegen plek een kind ineens een grote boodschap hebben, dan heb je met natte doekjes altijd ook wc-papier bij de hand.

Neem lege plastic zakken mee. Bij ongelukjes zoals een natte broek, heb je wat om het in op te bergen. Ook dienen deze zakken perfect als vuilniszak in de auto. Bij aankomst hoef je dan alleen de zak weg te gooien en je bent klaar. De auto blijft dan lekker opgeruimd.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

4 gedachten over “Vakantievoorbereidingen met tips voor autotrips

  • Linda

   Ieder jaar gaan ze trouw weer mee op vakantie. We hebben er nu zelfs twee. Jammer dat je ze zo weinig in de winkels ziet…Gat in de markt?

 • Anneke

  Goed artikel Linda! Ik keek even naar de link van dat speeltafeltje, maar die heeft wel een groot voordeel: veel veiliger dan hard materiaal! Lijkt me toch mega belangrijk, de veiligheid van je kids in de auto!

  • Linda

   Klopt! Veiligheid is ook heel belangrijk in de auto. Uit ervaring weet ik wel dat de kinderen de harde ondergrond fijner vinden. Je kan er fijner op spelen, kleuren is makkelijker en met eten staat het wel recht en knoei je minder. Op zich is er dan ook wel weer een oplossing te vinden šŸ™‚

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.