Een T-shirt voor Vaderdag


Soms wil je wat kwijt, maar dan moet je zo voorzichtig zijn! Het is aanstaande zondag Vaderdag en ik wilde vandaag laten zien wat wij voor papa maken. Dat wordt dan lastig wanneer vriendlief zelf ook de blog volgt! Vandaar de ietwat cryptische omschrijving, ik hoop dat jullie het begrepen hebben. Ik zal in ieder geval na zondag de tekst aanpassen in een betere titel.

We gaan dit jaar niet één, maar twee knutsels maken. We zullen deze allebei op deze blog plaatsen. Morgen volgt de tweede knutsel, dus wees vast voorbereid op nog zo’n cryptische omschrijving. Het Vaderdagcadeautje die we vandaag laten zien is een versierde T-shirt. We laten vandaag alleen die van Emma zien. Het cadeautje van Isis is nog niet helemaal af, dus de foto’s van haar versie van dit T-shirt volgen later.

T-shirt voor Vaderdag

Vaderdag T-shirt nodigWat heb je nodig?

  • T-shirt
  • textielstiften
  • kleurplaat
  • dik karton

Een kleurplaat is leuk om te geven voor Vaderdag, maar dit jaar doen we dit met een twist. We gaan een kleurplaat maken op een T-shirt. Laat de kinderen zelf een mooie kleurplaat uitzoeken. Let op! Kies wel een kleurplaat met duidelijke lijnen en het liefst met grote vlakken. Het gepriegel met kleine kleurvlakken is op papier wel te doen, maar op textiel wordt dit lastig. Het is ook aan te raden om mooie vloeiende, dikke lijnen uit te zoeken.

Vaderdag T-shirt kleurplaat Vaderdag T-shirt overtrekken 2Leg het shirt goed recht op tafel. Plak de kleurplaat op een stuk karton en plaats deze op de plek waar je de tekening wilt hebben. Schuif het karton in het T-shirt en zorg dat de tekening recht zit.

Vaderdag T-shirt overtrekken Vaderdag T-shirt kleurplaat op shirtTrek de lijnen over met een zwarte textielstift. Werk van links naar rechts om eventuele vlekken te voorkomen. Wanneer je linkshandig bent, dan werk je van rechts naar links. De wat ervaren kinderen zouden dit zelf ook al kunnen doen. Aangezien mijn kinderen met het kleuren van textiel nog niet zo heel veel ervaring hebben, heb ik zelf de basis op het shirt gezet.

Vaderdag T-shirt Emma kleuren Vaderdag T-shirt eindresultaatVoor de rest is het nu de beurt aan de kidz om er iets moois van te maken. Hou er rekening mee dat het textiel mee beweegt met het kleuren. De beste techniek om het T-shirt te kleuren is zoals Emma het hierboven al laat zien. Plaats twee vingers op het textiel en kleur er tussen in. Zo is de rekbare oppervlakte kleiner en zal het textiel minder mee schuiven. Zodra het shirt klaar is nog even mooi strijken om de kleuren vast te zetten en dit originele Vaderdagcadeau is af. Niet strijken met stoom! Doe je dit wel, dan kunnen de kleuren gaan doorlopen en vervagen. Dat zou toch zonde zijn van al dat mooie werk?

Vaderdag T-shirt afWe hebben dit T-shirt in een klein uurtje kunnen maken, al was het wel met pauzes. Op het moment dat we ermee bezig waren, kwam vriendlief al thuis en hebben we in onze hobbyschuur met de deur dicht nog wel wat kunnen doen. Toch was het wel oppassen geblazen! Mede hierdoor heeft Isis haar shirt nog niet af kunnen maken, maar het begin is er…Het wordt vast heel mooi!

Vaderdag T-shirt isis begin


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.