Voor Vaderdag; de dag van leuke momentjes 1


Gisteren lieten we het al doorschemeren…Pssst, niet vertellen aan papa, maar we hebben vandaag nog een te gekke knutsel voor je om papa op Vaderdag mee te verwennen. Eigenlijk is het dit keer niet één cadeautje, maar een heel veel kleine momentjes. Ik ga het je allemaal uitleggen.

Vaderdag Pot vol briefjes    Een pot vol briefjes

Ieder kind heeft wel zijn kleine momentjes met papa. Een zachte “ik hou van jou, papa” in zijn oor of een lief kusje op zijn voorhoofd wanneer hij slaapt. We gaan vandaag al die kleine momentjes eens bewaren in een potje.

Vaderdag Pot vol briefjes nodig

Wat heb je nodig?

 • Een mooie pot, fles of iets dergelijks
 • kleine briefjes
 • pen, potlood, kleurpotloden, stiften, stempels…als het maar wat moois kan maken.
 • Mooi lint

Het cadeau wordt een briefje voor iedere dag. Iedere dag kan papa een briefje uit de pot halen waarop een klein tekeningetje, berichtje, kusje of iets dergelijks geschreven of getekend is. Zo heeft Papa iedere dag een complimentje, tekening of wensje waar zijn dag weer helemaal vrolijk mee wordt.

Vaderdag Pot vol briefjes snijden 2

Wij kozen voor pot vol kleurrijke briefjes. Ik heb daarvoor wat briefjes gemaakt van dik, gekleurd papier. Deze zijn op maat gesneden met de snijmachine tot briefjes van 7 bij 10 centimeter. Het papier was zo groot genoeg om wat op te schrijven en in een mooi formaat dubbel te vouwen. In totaal hadden de kidz zes kleuren om uit te kiezen.

Vaderdag Pot vol briefjes schrijven

Ze zijn dik een uur bezig geweest om de briefjes te vullen. Isis vulde haar briefjes voornamelijk met kleine krabbels, stempels en andere versiersels, terwijl Emma haar briefjes voornamelijk vulde met teksten. De briefjes vouwden we drie keer dubbel zodat ze mooi de pot vulden. Zo zie papa niet direct wat er op de briefjes staat.

Wil je idee wat wij er onder andere op de briefjes hebben geschreven? Hier komen een paar ideeën:

 • Pap, je bent mijn nr. 1
 • Ik hou van jou
 • Jij bent de liefste
 • Superpapa!
 • #1 papa
 • Kusje voor papa
 • Dikke knuffel
 • Je bent top!
 • Jij bent de allerbeste
 • Mijn superheld
 • De leukste papa dat ben jij!
 • Fijne dag papa!

Vaderdag Pot vol briefjes

Wedden dat papa zijn hart smelt bij ieder briefje uit de pot? Het mooiste zou zijn wanneer je 365 briefjes in de pot zou doen, dan heeft papa genoeg momentjes tot de volgende Vaderdag!

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Voor Vaderdag; de dag van leuke momentjes

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.