Trakteren op de BSO; Chips met zakjes van karton! 2


Voor Isis was het gisteren eindelijk zover…de laatste dag dat zij werd opgevangen bij de Buitenschoolse Opvang ofwel in de monden van vele ouders: de BSO. Deze tijdelijke oplossing was perfect vanaf het moment dat onze vaste oppas, mijn vader, onverwachts opgenomen werd in het ziekenhuis. Inmiddels gaat het iedere dag weer een stukje beter. Begin mei gaf hij aan dat hij de kinderen toch wel miste en vanaf dat moment hebben we de opvang op de BSO opgezegd.

Een dubbel gevoel voor Isis. Aan de ene kant had ze het wel naar haar zin. Er waren kindjes om te spelen en ook haar zus verbleef nog een tijdje op de BSO, zodat ze zich ook niet alleen voelde. Dit gevoel begon te veranderen zodra haar zus niet meer naar de BSO hoefde. Isis had er ineens niet zoveel trek meer in. Ze begon te huilen wanneer ze naar de BSO moest en vroeg ook iedere dag aan mij of ze alsjeblieft ook naar huis mocht in plaats van de BSO. Zeker deze laatste weken was het voor haar echt aftellen tot de laatste dag.

Gisteren was het dus zover en zowaar…ze had nu wel een keer zin om naar de BSO te gaan. Niet vanwege de BSO, maar vanwege het feit dat ze dan mocht trakteren. Vorige week vroeg ik haar wat ze dan wilde trakteren en ze was hier heel duidelijk in: Chips! Haar zus had dit ook getrakteerd en dat wilde zij ook. Eerlijk gezegd was ik aan de ene kant wel blij, dit scheelde voor mij weer een avond knutselen, iets wat in deze periode eventjes wat lastig was om even tussendoor te doen. Aan de andere kant vond ik het ook wel weer jammer. Afgelopen woensdag kwam ik via Pinterest iets tegen wat heel makkelijk was om te maken en het gaf de traktatie eventjes wat persoonlijks. A la minute besloot ik deze met Isis samen te gaan maken.

Zakjes van karton

Iets wat ik zelf nooit wist, was het feit dat het heel makkelijk is om van papier of karton zelf zakjes te maken. Ik vond het altijd zo’n gedoe en het zag er ingewikkelder uit dan het in werkelijkheid is. Ik heb deze 8 zakjes in een klein half uurtje gemaakt en Isis heeft ze versierd. Een uitstekend alternatief om een zakje chips te geven!

zakjes van karton nodigWat heb je nodig?

– Karton of papier
– Dubbelzijdig tape

Het vouwen

Ik heb geprobeerd om het stap voor stap op de foto te krijgen, maar dit was wel wat moeilijker dan ik dacht. Zeker ook omdat ik zelf de foto’s maak en ik nu eenmaal niet kan vouwen en fotograferen tegelijk.

Deze zakjes kan je zo groot of zo klein maken als je zelf wilt. Voor de grote van een chipszakje is een A4 formaat precies goed qua omvang. De lengte is ietwat aan de grote kant, maar dit kan je oplossen door de bovenkant af te knippen. Wij hebben ze gelaten zoals het was.

zakjes van karton vouw 1Vouw het karton dubbel tot ongeveer 1/4 van het papier aan de bovenkant.

zakjes van karton vouw 2Vouw de bovenkant over het einde van de onderkant. Zorg ervoor dat je daar een overlap krijgt van ongeveer een 1/2 cm tot een cm.

zakjes van karton plakkenPlak de overlap aan elkaar met dubbelzijdig tape.

zakjes van karton vouw 3Het karton licht nu in een platte envelop voor je. Maak een extra vouw op ongeveer 2 a 3 cm van de vorige vouw.

zakjes van karton vouw 4Vouw het geheel open en je krijgt een koker in het vierkant. Op de korte kant van de koker vouw je het karton naar binnen. Zorg hierbij dat de vouw precies in het midden komt van de korte kant.

zakjes van karton vouw 5Vouw nu de uiteinde naar binnen zodat je schuine vouwen krijgt. Wanneer je werkt met karton is het handig om de korte kanten van binnen uit een vouwlijn aan te brengen.

zakjes van karton vouw 6 en plakkenVouw de twee punten naar binnen en plak deze vast met dubbelzijdig tape.

Het is nu mogelijk om het zakje te gebruiken. Eventueel is het ook mogelijk om deze zakjes in voorraad te vouwen en dan is het makkelijker om ze plat te vouwen. Dan kan je ze beter opbergen voor gebruik. Om ze plat op te vouwen vouw je de korte kant naar binnen (daar zat al een vouw naar binnen) en dan vouw je de onderkant plat naar boven, tegen het zakje aan.

Ik hoop dat je een beetje uit mijn aanwijzingen kan komen. Ik merk dat dit zakje simpel is om te maken, maar het is niet zo gemakkelijk om het te omschrijven hoe je deze moet vouwen.

Tip

Welk papier je gebruikt is ook om het even. Wij hebben karton gebruikt, maar dit is ook prima van papier te vouwen. Misschien maakt dit het vouwwerk zelfs nog wat strakker. Ideaal om cadeautjes in te verpakken of iets dergelijks! Wat nu erg in is om te gebruiken: krantenpapier, bruin inpakpapier of zelfs bladzijdes uit een oud boek!

zakjes van karton stempelenVersieren

Na mijn snelle vouwwerk mocht Isis het karton verder versieren. Ze heeft hiervoor kleine stempels gebruikt, die ik die ochtend op de kop had getikt bij de Action. Zo krijgt het zakje toch een “personal touch”.

zakjes van karton alles klaarVol trots vertrok ze gisteren naar opa met de zakjes. Aan de einde van de middag hoorde ik hele verhalen over het trakteren. Ze had nog wat zakjes over en één daarvan heeft ze aan Emma gegeven. Mooi, weer een tevreden dochter 🙂


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “Trakteren op de BSO; Chips met zakjes van karton!

    • Linda

      Gelukkig kan je er van alles in doen 😉 En weet je wat het is met de chips? Ik heb er een heel pak voor moeten kopen, terwijl ik maar 8 zakjes nodig had. De rest ligt nu te verpieteren tot het over de datum is en ik het weg kan gooien 🙂 Zo vaak wordt er hier chips gegeten, haha.

Reacties zijn gesloten.