Opruimwoede: een kastje voor de losse snoeren


Een van mijn ergernissen in huis is het rondslingeren van losse snoeren. Een snoer voor de telefoon, een snoer voor de Ipad, een snoer voor dit, een snoer voor dat….Ik kan ze allemaal niet meer uit elkaar houden. Dat vraagt om een opruimwoedeklus! We gaan vandaag eens wat doen op het gebied van opruimen. Let’s Organize!

kastje voor de losse snoeren nodigWat heb je nodig?

  • kastje Moppe van IKEA
  • Schoolbordverf (o.a. te koop bij Action)
  • verschillende kleuren verf naar keuze. Wij hebben voor onze kastje Home Deco verf gebruikt in de kleuren ijsblauw, blauw, roze en groen (te koop bij Action)
  • kwast
  • schilderstape

Kastje voor de losse snoeren

We hebben voor het opbergen van onze losse snoeren een opbergkastje uit de serie Moppe van IKEA gebruikt. Deze is lekker neutraal qua houtsoort en is daardoor lekker makkelijk te schilderen. Er bestaan verschillende varianten van deze kastje. Wij hebben er een gebruikt met zes kleine laatjes.

Kastje voor de losse snoeren buitenkantHet onbehandelde hout is direct schilderbaar. Zorg er wel voor dat losse stofjes en/of stukjes los hout even verwijderd wordt. Een droge doek eroverheen is al voldoende. Haal eerst de lades uit het kastje en schilder dan de buitenkant. Wij hebben dit een lichte kleur blauw geschilderd.

kastje voor de losse snoeren afplakkenNu zijn de lades aan de beurt. Ik heb ze per drie afgeplakt op de helft van het laatje. Op de foto zie je de naden van de lades goed. Wij hebben het tape geplakt op het derde blokje van onderen. Juist doordat deze kastjes perfect recht zijn, kan je de tape volledig op deze derde blokje van onderen uitlijnen. Zet ze goed tegen elkaar, dan kan het verf niet zo makkelijk tussen de naden lopen. Aangezien de lades strak aansluiten in de buitenkast, hebben wij alleen de voorkant van de lades geschilderd.

kastje voor de losse snoeren schoolbordverfDe bovenste helft hebben we met schoolbordenverf ingevuld. Zodra het schoolbordenverf erop zit, kan gelijk het schilderstape eraf. Plak nu ook de overige drie lades af en schilder de bovenste helft met schoolbordenverf.

kastje voor de losse snoeren voorkantenDe onderste helft heb ik uit de hand geschilderd met de kleuren roze, groen en blauw. Dit vereist een vaste hand. Mocht dit niet echt jouw ding zijn, plak dan opnieuw de lades af met schilderstape. De onderste rand van de tape moet dan perfect tegen de rand van het schoolbordenverf aan zitten.

kastje voor de losse snoerenLaat al de geverfde delen lekker drogen en schuif het geheel weer in elkaar. Om duidelijk te laten zien heb ik met krijtstiften de verschillende categorieën van de snoeren op de laatjes geschreven. Zo weet iedereen zijn of haar eigen opladers of snoeren terug te vinden.

Zo zie je maar hoe makkelijk het is om een simpele opbergkast helemaal te transformeren naar een kastje wat perfect in jouw huis past. Nu hebben wij lichte kleuren gebruikt, maar het is natuurlijk te schilderen in iedere kleur die jij wilt.

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.