Maak jouw windlichten weer hip 2


Met al die feestdagen van de afgelopen tijd op een rijtje, wordt het nu gelukkig wat rustiger. Langzaam werken we toe naar de vakantie en eerlijk gezegd ben ik er ook wel aan toe. De komende week zullen we wat meer aandacht gaan schenken aan Vaderdag, maar voordat het zover is, wil ik nog één klein cadeautje met jullie delen. Een cadeautje die we mijn moeder hebben gegeven voor haar verjaardag.

Oma was vorige maand jarig en ik deelde al eerder twee cadeautjes met jullie: de gemarmerde eenbloemsvaasjes en een trendy witte vaas. Heb je ze gemist? Geen nood, ik heb de link onder de desbetreffende namen geplaatst. Klikkerdeklik en het is mogelijk deze ultieme verjaardagscadeautjes voor moeders nog eens na te lezen. Oma is die dag echter niet verwend, niet erg verwend…nee, ze is zelfs heel erg verwend. Naast deze eenbloemsvaasjes met bloemen van de kinderen en een vaas met bloemen van mij en vriendlief, hadden de kinderen nog wat gemaakt.

Gestippelde windlichten

Ik was dit idee al meerdere keren tegen gekomen op Pinterest Er zijn verschillende uitvoeringen bekend en ik koos ervoor om een windlicht te maken met nagellak.

 gestippelde windlichten nodigWat heb je nodig?

  • Nagellak, wij kochten vijf verschillende kleuren van het merk Revlon bi j de Action voor € 0,99 per stuk.
  • Windlicht, deze kochten we ook bij de Action voor € 1,99
  • Wattenstaafjes
  • Schoteltje of bordje

gestippelde windlichten isisEven een tip om mee te beginnen. Tijdens het maken van de windlichten merkte ik dat de geur van de nagellak niet heel fijn is om mee te werken. We hebben voor deze windlichten vijf kleuren gebruikt en daarbij heeft de nagellak lang op een bordje gelegen. Isis kon er vrij goed tegen, maar de geur bleef binnen lang hangen. Voor de tweede windlicht zijn we onze hobbyschuur ingedoken. Met Emma heb ik de tijd genomen om de windlicht te maken, door pauzes tussendoor te nemen. Zij klaagde vooral over hoofdpijn door de geur van de nagellak. Voor kinderen is het dus aan te raden om deze windlicht in meerdere etappes te maken. Werk per kleur en laat de windlicht dan drogen (bij voorkeur buiten). Ventileer de ruimte goed en zorg dat ze niet te lang in de geur zitten.

gestippelde windlichten isis gestippelde windlichten isis 2Tja, dit gezegd hebbende, hoop ik dat jullie er nog zin in hebben om deze mooie windlicht te maken. Het is vreselijk makkelijk om dit te maken, maar de kanttekeningen liegen er niet om. Je moet er wat voor over hebben, maar het resultaat is er dan wel naar.

gestippelde windlichten Emma gestippelde windlichten Emma klaarDe werkwijze die wij gebruikten is als volgt: Doe wat nagellak op een schoteltje. Werk per kleur. Nagellak droogt snel en dat is lastig wanneer je meerdere kleuren in één keer gebruikt. Doop de wattenstaafje in de nagellak en maak stippen op de windlicht. Meer is het niet! Ik heb na iedere kleur het schoteltje schoongemaakt met aceton.

gestippelde windlichten showopstellingHet is fantastisch om te zien hoe verschillend de windlichten nog geworden zijn. Waar Isis vaak met 1 keer dopen in de nagellak 5 stippen zette, werkte Emma nauwkeuriger. Je kan dat ook wel verwachten vanwege het leeftijd verschil. Ik vind ze prachtig geworden en oma was er ook erg blij mee. De oude windlichten (die we trouwens ook zelf hadden gemaakt) werden gelijk vervangen door deze kleurige varianten.

Veel plezier!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “Maak jouw windlichten weer hip

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.