De laatste training van het voetbalseizoen


Nog één kleine voetbalspam van dochterlief Emma en dan zijn jullie voorlopig van mij af, wat betreft onze voetbalverhalen. Het voetbalseizoen loopt ten einde en zal pas na het plaatselijke feestweekend eind augustus pas weer beginnen. Iets wat voor Emma een doorn in het oog is, maar voor mama en papa een verademing. Eventjes geen voetbalveld meer om naar te kijken.

Voetbalseizoen pizzaovenSporten met kinderen

Wanneer je sport met kinderen moet het vooral leuk zijn. Ze moeten er lol in hebben, anders is het niet vol te houden. Gelukkig heeft Emma tot nu toe altijd nog trainers en leiders gehad, waarmee ze vooral ook schik hadden in het voetbal. Tijdens het voetbalseizoen is het immers niet altijd rozengeur en maneschijn. Het kan wel eens koud zijn, het kan wel eens regenen. Voor de leiders en trainers is dan vooral een taak weg gelegd van steun. Met een grapje of een hart onder de riem er vooral voor zorgen dat het kind de volgende training of wedstrijd weer vol enthousiasme komt opdagen. Alleen dan blijft het ook vol te houden voor een kind.

Voetbalseizoen pizzaVriendlief is de laatste twee jaar leider geweest van het elftal waar Emma in voetbalt. Al twee jaar op rij hebben we een perfecte afsluiting gehad bij één van de ouders. Al twee jaar op rij mochten we genieten van een Pizza-party met ouders, broertjes en zusjes en natuurlijk ook de elftalvedettes zelf. Vorig jaar was het al een groot feest, echter dit jaar was het oude team ingedeeld in drie verschillende teams. Voornamelijk de leeftijd speelde hierbij een grote rol. Ook de betere spelers werden hoger ingedeeld en dat was dan het einde van de F2 van vorig jaar. Dit weerhield de organisatoren van de Pizza-party er niet van om dit jaar weer een afsluitend evenement te organiseren. Dit keer niet met 1 team, maar 3 teams! Het is dan ook voor te stellen dat deze boevenbende een behoorlijke aanslag leverde op onze Pizzabakkers. Het werd een zeer geslaagde avond. Later hoorde ik dat er maar liefst meer dan zestig!!!! pizza’s gebakken waren die avond. Oefff!

Voetbalseizoen wedstrijd 1Laatste training

Het is hier gebruikelijk dat de laatste training wordt afgesloten met een wedstrijd. Niet zomaar een wedstrijd! De meiden gingen de strijd aan met de ouders! We hadden in totaal een stuk of acht spelers nodig en uiteindelijk waren er ook acht ouders bereid om te strijden met hun dochters. Ik, zei de gek, had zich ook laten strikken. Ze kwamen er uiteindelijk nog één te kort en ik liet me over halen om mee te doen. Oei! De laatste voetbalwedstrijd die ik gespeeld heb, was in mijn eigen basisschooltijd. En zoals ze het hier zeggen: “das n tiet gledn!” (ABN vertaling: Dat is een tijd geleden 😉 )

Voetbalseizoen wedstrijd 4 Voetbalseizoen wedstrijd 3Emma had al de grootste schik. Niet alleen haar vader speelde mee…nee, haar moeder kon ze nu ook eens flink een hak zetten. De dag van de wedstrijd begon de intimidatie al bij het ontbijt. “Mam…vanavond voetballen hè? Ik ga je helemaal inmaken!”. Tja, kom dan de dag maar eens door. Op de afgesproken tijd verzamelden we ons op het veld en plaatsten we de doelen op de juiste plek. Gelukkig spelen ze in de E’tjes nog op een half veld, dus met de afstand viel het nog mee.

Voetbalseizoen wedstrijd 6 Voetbalseizoen wedstrijd 5De wedstrijd was leuk om te spelen. Alle ouders zetten hun beste beentje voor en boden nog een pittige weerstand tegen de meiden. Ze moesten lopen voor wat ze waard waren. We lieten ze niet zomaar winnen…Nee, sommige ouders waren zelfs zo fanatiek! Er moest gewonnen worden! De meiden werden er uit gelopen, gedold en getackeld. Daarbij hadden we ook nog eens een steengoede keeper in het doel! Ze hadden er echt moeite mee!

Voetbalseizoen rust 1 Voetbalseizoen rust 2In de pauze werden we verrast door een ouder die door een blessure niet mee kon spelen. Ze voorzag ons van koffie, thee en limonade. Voor de meiden waren er nog spekjes en de ouders kregen een zelfgemaakt havermoutkoekje voor de nodige energie. Die hadden we trouwens wel nodig! De tweede helft begon weer en dit keer waren de meiden eindelijk op stoom. Nu moesten wij flink aan de bak. Ik merkte dat ik hier en daar toch wat te kort kwam. Ik kon de korte sprintjes nog wel aan, maar daarna moest ik aan de zuurstof :). Achteraf viel het me nog wel mee en dat na ruim tien jaar niet meer sporten…

Voetbalseizoen wedstrijd 2 Aan het einde van de training werd de wedstrijd afgesloten met een gelijke stand. 10-10! De wedstrijd werd nog even hervat met een ronde penalty’s. Een aantal ouders hebben zelf op voetbal gezeten, dus er werd afgesproken dat de meiden met de goede voet mochten schieten en de ouders met het verkeerde voetje. De meiden wonnen met 1 penaltydoelpunt verschil. Gefeliciteerd meiden!

Voetbalseizoen wedstrijdWe hebben veel lol gehad die laatste training en tevreden keerden we allen terug naar huis. De dagen erna heb ik nog wel geweten dat ik deze wedstrijd gespeeld had. Ik weet nu in ieder geval weer dat ik spieren in mijn benen heb en van een aantal van die spieren wist ik niet eens dat ze er waren! Ik ben er nu maar weer achter gekomen dat ik het sporten weer moet gaan oppakken, al is het om volgend jaar weer mee te kunnen doen aan de laatste training!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.