Moederdag 2015; Mijn beste Moederdag ooit! 1


Moederdag is voor mij niet nieuw meer. Sinds de eerste Moederdag in 2006 ben ik gezegend om dit jaar al mijn 10e Moederdag te mogen vieren. Ieder jaar weer een klein feestje, maar het lijkt wel of het ieder jaar beter wordt. Op zich niet verwonderlijk, aangezien vriendlief en dochters inmiddels een flinke dosis aan ervaring ontwikkeld hebben.

Ik schrijf deze blog aan het einde van deze enorm leuke dag. Het was niet vol bezigheden of uitjes, maar heerlijk rustig met een lekker zonnetje. Relaxed maar toch feestelijk. Een klein dipje in de middag, maar daar kwamen we ook wel weer overheen.

Moederdag 2015

Moederdag begon voor mij eerder dit jaar. Zaterdag bleek er na thuiskomst van Zapp Your Planet een flinke doos afgeleverd te zijn. Vriendlief vroeg zich gelijk af wat ik nu weer besteld had. Met een geheimzinnig lachje vertelde ik dat ik helemaal niets bij Zalando besteld had. Met zijn ogen vol vraagtekens keek hij nog eens op de doos. Was het dan verkeerd bezorgd? Bij een nadere inspectie bleek toch mijn naam op de doos te staan. Nieuwsgierig maakten we met zijn allen de doos open en gelijk viel mijn oog op een brief die bij het openen tevoorschijn kwam.

Moederdag 2015 unboxing ZalandoLieve Linda (nou, dat begon al goed!) Als moeder…. en er volgde een supermooie brief. Het kwam er in ieder geval op neer dat Zalando alle moeders in Nederland eens in het zonnetje wilde zetten. In mijn blog op Moederdag deelde ik al een link met jullie. Mochten jullie deze gemist hebben, dan is het hier mogelijk om het nog eens terug te lezen. Enigszins benieuwd naar de verdere inhoud, pakten we de doos verder uit.

Moederdag 2015 verwennerij ZalandoEen fles alcoholvrije bubbels, broodjes, jam en chocolade werd er uit de doos getoverd. Allemaal te gebruiken voor het Moederdagontbijt. Dit jaar werd het vriendlief en dochters dus uitermate makkelijk gemaakt. In de avond kreeg ik te horen dat ik niet voor half 10 mijn bed uit mocht komen. O jee! Wat een straf! Ik mocht dus deze Moederdag lekker uitslapen.

Iets eerder dan verwacht (het was net negen uur geweest) werd ik wakker van het gestommel op de trap. Het hele zwikkie stond met een dienblad voor mijn neus en inderdaad…de lekkere inhoud van de Zalando-doos was dankbaar in gebruik genomen om het Moederdagontbijt te verzorgen. Een glaasje bubbels, een lekker speltbroodje, wat kaas, jam en natuurlijk mijn vaste prik voor het ontbijt…Koffie! Dat was genieten! Met mijn slaap nog in de ogen heb ik genoten van dit ontbijt, maar ben weer vergeten om er foto’s van te maken.

Moederdag 2015 knutselsVervolgens kwamen de cadeautjes. Wie eerdere blogs van mij gelezen heeft, weet dat ik niet zo heel veel geef om dure cadeaus. Kleine presentjes die de kinderen zelf maken, worden door mij zoveel meer gewaardeerd! Ik werd dan dus ook overladen met tekeningen, van ijsstokjes geplakte huisjes, doosjes voor theezakjes en een eigen versierde tissuedoos (nee, niet die van Kleenex, dit was een heus Isis-creatie). Nu dit allemaal bewonderd was, werd ik uit bed getrokken en moest ik mee naar beneden.

Moederdag 2015 cadeauIk had zaterdag al een enorm gevaarte gezien in de gang, maar daar werd ik snel bij weg gebonjourd! Het gevaarte was ingepakt in een hoeslaken en versierd met een grote strik gemaakt van een sjaal. Ik moet wel toegeven…dit was wel creatief bedacht. Later hoorde ik dat de strik van een sjaal zelfs bedacht was door mijn jongste dochter. Ik geloof dat ik later moet gaan oppassen. Als ze zo door gaat, wordt ze nog creatiever dan dat ik ooit ben geweest šŸ™‚ . Ik bleef half op de trap staan en de grote onthulling kon beginnen.

Moederdag 2015 kapstokHet bleek een mooie kapstok te zijn. De vorige was in de afgelopen maanden stukje bij beetje afgebroken, dus vriendlief en dochters vonden het tijd voor een nieuwe. Nou ja…nieuwe…deze hadden ze helemaal zelf gemaakt! Dit heerlijke klusteam had deze kapstok zelf ontworpen, geschilderd en opgehangen. Chapeau voor mijn creatieve team! Petje af jongens. Ik had zelf al meerdere malen op Pinterest gekeken voor een nieuwe kapstok en klaarblijkelijk heeft vriendlief een beetje mee zitten kijken. Het was namelijk precies waar ik naar op zoek was.

Moederdag 2015 cadeau voor omaDe dag was goed begonnen en inmiddels werd het tijd om eens een lekker kopje koffie te scoren bij mams. Ik had voor haar bon gekocht voor een abonnement, feestelijk ingepakt met een paar tijdschriften. Mams gaat meestal naar haar werk met de trein en leesvoer is dan natuurlijk altijd welkom. Dit keer was het ook nog eens leuk voor mij. Bij aanschaf van dit cadeautje bleek dat er nu een actie was: 1+1 gratis! Tja en dan is deze mama ook blij!

Krakers!

Al met al ben ik dus enorm verwend op Moederdag 2015. De rest van de dag kon het me niet zo heel veel meer schelen. De kinderen waren goed gezind en iedereen was vrolijk. Meer kan ik me verder niet wensen. Tot dat kleine dipje in de middag, waar ik in het begin van deze blog al over schreef. Juist vanwege het heerlijke weer, besloten wij om de tuinmeubelen weer op zijn plek te zetten. Deze slaan we iedere winter op in ons tuinhuisje. Dit jaar bleken we daar onverwachte gasten te hebben. Muizen! Nu zitten ze zo wie zo wel in onze tuin en dat hoort ook wel zo, maar ze hadden in die tien jaar dat we daar nu wonen nog niet eerder in ons tuinhuisje overwinterd. Ik denk dat ze koude voetjes kregen of ze wilde dit keer eens een villa als winterpaleis šŸ™‚ .

Voor hun is het een mooie winter geweest, maar wij hebben heel wat weg mogen gooien. Zelfs de hoes voor onze tuinstel was finaal kapot gevreten door deze fijne knaagdiertjes. Verder waren de kussen en enkele dekens waar de kinderen altijd op spelen ook niet meer te redden. Dan heb ik het nog niet eens over de troep die ze achter gelaten hebben in onze schaatsen, gymballen en rieten manden. Dat werd dus boenen op Moederdag! Gelukkig waren de krakers alweer vertrokken uit ons tuinhuisje en konden wij Moederdag 2015 in style afsluiten met een lekker hapje eten.

Ik heb genoten deze dag! Hebben jullie ook zo’n enerverende Moederdag gehad dit jaar?

 

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Moederdag 2015; Mijn beste Moederdag ooit!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.