Mijn persoonlijke top vijf voor Moederdag


Ieder moeder heeft wel eens wat te wensen, nietwaar? Ook al roep ik altijd naar mijn kinderen dat ik eigen knutsels leuker vind dan cadeautjes, toch kijk ook ik wel eens stiekem naar al die Moederdagcadeautjes. Voor mij persoonlijk moet er wel een “verhaal” aan vast zitten, wanneer ze iets in de winkel gaan kopen voor Moederdag. Ik wil niet ondankbaar klinken, dat bosje bloemen is natuurlijk ook geweldig, maar zooooo cliché. Ook die sieraden, tja sorry, maar ik heb ze zo onderhand wel gezien. Daarbij is het iets wat duur is en dan wordt daar automatisch maar bij bedacht dat dit “attent” zou wezen. Voor mij komt dit juist goedkoop over: “Mam, alsjeblieft hier wat sieraden, het was duur, dus mond houden en lief zijn!” Woef! Alsof ik af te kopen ben… Nee, het wordt een ander verhaal wanneer er zichtbaar over na gedacht wordt. Sieraden zijn op zich niet slecht om te geven, maar ik geef daarbij de voorkeur aan bijvoorbeeld de ketting met de namen van jouw kindjes erop. Ik noem maar een dwarsstraat. Of dat poppetje die jouw kind heeft getekend, vertaald in een sieraad van zilver.

knutsel thuisWellicht ben ik met Moederdag daarin wel een rare vogel. Wat kan ik zeggen…Ik heb niet zo veel met commercie en daardoor ook niet zoveel met dit soort dagen. Wat zou dan wel op mijn lijstje komen bij mijn top vijf voor Moederdag? Laat ik het voorop stellen, dat mijn kinderen mij niet per se wat hoeven te geven. Ik krijg zo al heel veel van mijn kinderen. Iedere dag ligt er wel weer een knutsel of een tekening klaar. Mijn koelkast hangt er vol mee. Als ik dan toch wat zou moeten kiezen, dan zou ik voor symbolische cadeaus gaan en per tip zal ik jou vertellen waarom.

Ketting

Ja, ja, daar heb je het al. Heeft ze net zo af lopen geven op sieraden en dan zet ze in haar persoonlijke top tien een ketting! Gekker moet het niet worden! Maar even zonder dollen. Ik zag laatst via twitter een ketting die ik wel onder deze categorie zou willen krijgen. Bij mijnnaamketting.nl en bij Bella Luca Sieraden kwam ik een aantal prachtige exemplaren tegen. Ik ben meer van de simpelheid. Over de top is af en toe leuk, maar zal ik niet lang dragen. Deze kettingen in zilver met simpele plaatjes waar de naam van jouw kindje op staat, vind ik geweldig! Eenvoud Rules!

breakfast-coffee-croissantOntbijt op bed

De liefde gaat door de maag. Dat geld niet alleen voor mannen, maar zeker ook voor moeders. Althans, deze moeder dan. Ik geniet intens wanneer mijn kinderen op Moederdag boven komen met een lekker kopje koffie en een broodje of een bakje yoghurt. Voor mij is het niet nodig om een uitgebreid ontbijt te serveren. Zijn jouw kinderen te jong of zijn ze nu eenmaal niet erg handig in de keuken, dan kan je er altijd nog voor kiezen om een ontbijt te laten bezorgen.

Lekker tutten

Ik vind het heerlijk om lekker te tutten met mijn dochters. Helaas bezit ik twee dochters die daar zelf nog niet zo mee bezig zijn. Zo hier en daar beginnen ze wel interesse te wekken voor make-upjes, maar voor de rest…laat maar! Zo erg is dat niet, dan zorg ik er zelf wel voor. Vooral een lekker bad of een heerlijke scrubbeurt onder de douche is heerlijk. Zelf ben ik hier nogal fan van Rituals.  Mijn dochters weten inmiddels donders goed wat ik lekker vind en ze weten dan ook precies waarmee ze mij kunnen verwennen.

Een dagje uit

Ik ga hier geen voorstellen geven op complete uitjes, maar hier doel hier meer op de “Quality Time” wat een dagje uit met zich mee brengt. Het dagelijks leven is al hectisch genoeg, dus een dag rust en samen met jouw man en kinderen kan een geschenk uit de hemel zijn. Eventjes een wandeling maken op het strand, een picknick in het bos of lekker struinen op een of andere markt, het hoeft niet veel te zijn, als je maar samen bent en van elkaar kan genieten.

Moederdag SlapenSlapen

Haha, hier gaan heel veel moeders ineens recht op van zitten! Laat mama eens slapen. Ik kan me de kinderen ook wel weer begrijpen, de zelfgemaakte cadeautjes branden in hun zelf verzonnen verstopplekjes, maar je doet mama ook heel veel plezier om haar eens een uurtje extra te laten slapen.

Deze top vijf zijn de mooiste cadeaus die ik me zou kunnen wensen om te krijgen op Moederdag. Niet allemaal de meest verrassende keuzes, maar wel mijn keuzes. Ik ben tevreden met de kleine momenten in het leven. Voor mij persoonlijk maakt het niet uit of het heel veel kost of juist helemaal niets, als het maar uit het hart komt.

 

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.