Maak een trendy vaas in een handomdraai! 1


Een tijdje terug was mijn moeder jarig en ik wilde haar een leuke vaas cadeau doen. Bosje bloemen erbij en de boel is weer fleurig aangekleed. De laatste tijd kom ik veel glazen vazen tegen van glas met een kleur aan de binnenkant. Voor een dergelijke vaas leg je al soms 20 tot 30 euro neer. Niet dat mijn moeder dit niet waard is, maar toch. Ik kom niet alleen met een vaas aan zetten.

Eens per maand ga ik naar de Action met briefje waarop ik al mijn aankopen al op heb staan. Een regel die ik mezelf heb opgelegd, anders kost het me gewoonweg te veel tijd en te veel centen. Ik zie er altijd teveel, waar ik iets leuks mee kan doen. Dit keer stond er dus een cadeau voor oma op het briefje. Zeker wanneer je zelf creatief kan kijken naar basisproducten, is Action een bron van inspiratie. En of we geslaagd zijn!

Een van deze cadeautjes hebben jullie al eerder op de blog laten zien. Onze eenbloemsvaasjes van beide kinderen waren een groot succes bij oma. Laat ik die dag nu ook een mooie vaas zien voor nog geen vier euro! Een maar…hij was van helder glas en dus een beetje saai. Ik besloot om de bovenstaande vaas nu maar zelf te maken. Ik neem je mee in onze klusmoment voor een trendy vaas.

trendy vaas nodigWat heb je nodig?

Nou, wat denk je? Een vaas natuurlijk. En ja, het moet een glazen vaas zijn. De vorm maakt verder niet uit. Daarbij koop je een busje met hoogzijdeglans verf in de kleur die het beste bij jou past. Voor deze vaas hebben we de altijd stijlvolle kleur wit gekozen.

Trendy vaas

De werkwijze is heel simpel. Zorg dat de vaas van binnen schoon en vetvrij is. Een beetje afwasmiddel en heel heet water doet al wonderen. Zorg wel dat de vaas volledig droog is voordat je gaat beginnen.

Trendy vaas verf gietenDoe een klein beetje verf in de vaas. Een bodem van de vaas vol is al voldoende. Draai de vaas langzaam op zijn zijde en hou hem nog wel wat schuin, zodat de verf er nog net niet uit loopt. Draai de vaas nu om zijn as rond. Doe dit langzaam, zodat de verf de kans krijgt om te hechten aan het glas.

Trendy vaas verven 1Blijf de vaas rond draaien en laat zo de verf langzaam naar de bovenkant komen. Uiteindelijk, wanneer de volledige vaas is bedekt, laat je al draaiend het verf weer terug stromen in het blik. Het glas is schoon, dus het verf wat eruit komt, is niet aangetast. Die kan dus mooi weer voor een volgende verfbeurt gebruikt worden. Laat het laatste verf al draaiende uit de vaas lopen. Pas hiermee wel op, hoe breder de bovenkant van de vaas is, hoe breder het gaat lekken. Leg er dus voor het laatste verf wat kranten onder.

Trendy vaas verven 2Het laatste stukje is tevens ook het meeste werk. Het verf blijft redelijk lang nadruppelen. Zodra het bijna niet meer druppelt, draai je de vaas terug. Veeg met een chloordoekje de rand schoon (een multiwipe van de Lidl doet al wonderen) en laat de vaas nu drogen.

Trendy vaas verven 3Trendy vaas verven 4De vaas is nu klaar om gebruikt te worden. Een mooi boeket bloemen erin en het prachtige plaatje is compleet!

Trendy vaasIk heb deze vaas drie dagen voor de verjaardag van mijn moeder gemaakt. Tot aan de verjaardag bleef de vaas nog nat op de bodem. Ik had de verf niet lang genoeg uit laten druppelen. De verf zakte terug in de vaas, waardoor er een dikke laag verf op de bodem bleef liggen, die niet wilde drogen. Mijn plannetje om een vaas met een bos bloemen erin te geven, ging dus niet door. Uiteindelijk bleek na een week de vaas pas droog te zijn. Inmiddels wordt de vaas volop gebruikt en is mijn moeder er ontzettend blij mee!

Soms lijkt het makkelijk om iets zelf te maken, maar loop je op het laatst tegen kleine tegenslagen aan. Zorg dus dat je op tijd begint! Gebeurd dit jullie ook wel eens?


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Maak een trendy vaas in een handomdraai!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.