Kidz Cookin’ aardbeienwafels


In februari hebben we al eens eerder wafels gemaakt. Deze smaakten zo lekker…dat vroeg om meer! We zijn aan het experimenteren geslagen en hebben op hetzelfde recept van toen een aanpassing gemaakt. De zomer komt eraan en het heerlijke fruit begint weer te groeien. Voordat we hier de eerste vruchten kunnen plukken, wilden we eerst eens proberen of het ook mogelijk was om fruit te verwerken in het recept voor wafels. Voor deze aflevering van Kidz Cookin’ gaan we met de aardbeien aan de haal.

Wat gaan we maken?

Aardbeienwafels

voorbereiding 15 minuten/4 minuten bakken per twee wafels

Wat kunnen de kidz doen?

vanaf 2 jaar:

– Klaar zetten van de ingrediënten
– Het maken van het deeg

Vanaf 6 jaar:

– Het hele gerecht voorbereiden en bakken

wafel benodigdhedenIngrediënten:

 • 1 3/4 cup bloem
 • 2 eieren
 • 1 3/4 cup melk
 • 1/2 cup gesmolten boter
 • 1 eetlepel bakpoeder (15 gram)
 • 1/2 theelepel zout
 • 1 theelepel vanille aroma
 • poedersuiker
 • 200 gram diepvriesaardbeien
 • slagroom (wanneer gewenst)

Keukengerei

 • wafelijzer of tostiapparaat met wafelplaten
 • Kom (2x)
 • maatbeker met afmetingen in cups
 • Keukenmachine
 • Garde
 • juslepel
 • magnetron

Recept

Als eerste: Handen wassen! Werk schoon, dan is het opruimen achteraf makkelijker en sneller. Zet ook van te voren de ingrediënten klaar, dat scheelt tijd bij het koken.

Net als in het vorige recept staan de ingrediënten vermeld in cups. Voor de omgerekende hoeveelheid klik je hier.

wafel eieren toevoegenwafel vanillearomaHet boter smelten we in de magnetron. In ongeveer 30 seconden op de hoogste stand (750 watt in ons geval) is genoeg. Voeg nu de melk, eieren en vanillearoma toe.

wafel melk wafel boter, melk en eieren mengenRoer het mengsel goed door met de garde.

wafel bloem toevoegen wafel deeg mengenIn een andere bak word de bloem, bakpoeder en het zout gemengd. Zodra alles naar wens is gemengd, dan kan de bloemmengsel toegevoegd worden aan de mengsel van boter, melk en eieren. Goed mengen met de garde tot het deeg een dikte heeft van een dikke pannenkoekenbeslag.

wafel deeg klaarWe hebben voor dit gerecht aardbeien uit de diepvries gebruikt. Doordat we deze gehakt hebben met de keukenmachine, blijven ze juist heel omdat ze bevroren zijn. Wil je verse aardbeien gebruiken in dit gerecht, snij ze dan klein met een mes, niet met een keukenmachine. Hierdoor blijven de aardbeien “heel” en wordt het geen drab.

Aardbeienwafels gehakte aardbeienVoeg nu de gehakte aardbeien toe aan het wafelbeslag en roer het goed door. Het is lekkerder om de stukken wat groter te houden dan we op de foto hebben aangegeven. Bij het proeven van de wafels vonden wij de smaak van de aardbeien in de wafels iets te weinig. Het mag dus wel wat meer zijn. Hierdoor heb ik het recept al aangepast met de hoeveelheid aardbeien.

Aardbeienwafels mengenZorg dat de wafelplaten goed warm zijn. Wij hebben zelf een tostiapparaat gebruikt op stand 2 (van de 4). De wafels mogen niet al te hard gaan, anders kunnen ze verbranden.

Aardbeienwafels bakkenDoe een flinke schep deeg op de plaat en verdeel het over het midden van de plaat (in de lengte). Door het sluiten van de platen, drukt je het deeg verder in de platen. Zo verdeelt het deeg zich bijna vanzelf.

AardbeienwafelsUiteindelijk zullen ze qua uiterlijk bijna niet verschillen met de naturel wafels. Hier en daar zie je een stukje aardbei zitten. Mocht je mijn eerdere tip ten harte genomen hebben en de stukken groter gehouden hebben, dan zul je hier ook een ander resultaat mee hebben.

wafels met suiker en slagroomNa een minuut of 4 zijn de wafels klaar. Schud er wat poedersuiker overheen en maak het geheel af met een dot slagroom!

Mmmmmm….Eet smakelijk!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.