Kampioenen! 2


Sport is goed voor iedereen, dat weet ook iedereen. Toch wordt dit advies soms niet ten harte genomen. Dat is zonde! Ik kijk daarbij vooral naar mezelf, ik heb een bloedhekel aan alles wat met bewegen te maken heeft. Ergens in mijn achterhoofd weet ik wel dat ik moet bewegen, maar dan stel ik mezelf weer gerust. Ik loop bijna iedere dag 10.000 stappen, dat is toch ook OK?

Gelukkig heeft mijn oudste dochter Emma deze mentaliteit niet van haar moeder overgenomen. Wat mama te kort komt, haalt dochterlief dubbel en dwars in. Dit jaar, vanaf de winterstop, trainde ze twee keer in de week, had ze keeperstraining en op zaterdag had ze een wedstrijd. Trouwe lezers weten al lang wat voor sport zij beoefend: Voetbal!

Zodra ze in de klas hoorde dat er een schoolvoetbaltoernooi aan zat te komen, twijfelde ze geen moment. Ze wilde mee doen! Toch weet ze inmiddels dat ze dit eerst bij mij moet informeren of het ook kan. Met de drukke weekplanning is het niet altijd mogelijk om met deze toernooien mee te doen. Het bleek dit keer prima te kunnen, al moesten we er wel een training voor voetbal voor laten schieten.

Schoolvoetbaltoernooi wedstrijd by J. Reuvekamp Schoolvoetbaltoernooi gespannen by J. ReuvekampVoetbaltoernooi

Woensdagmiddag, nu twee weken geleden, was het zover. Ik bracht haar om drie uur weer op school, zodat ze daar kon aansluiten bij de groep. Het was een toernooi speciaal voor klas 5/6 en het werd gespeeld in het Orderbos, hier in Apeldoorn. Onder begeleiding van een aantal ouders gingen ze op weg. Ik was zelf die dag verhinderd, mede door de tijd dat het toernooi gehouden werd. Dit was rond etenstijd en ik heb nu eenmaal ook rekening te houden met de rest van de familie hier.

Schoolvoetbaltoernooi by J. ReuvekampKampioenen!

Rond zeven uur hoorden we een kabaal buiten! Er reed een auto ons erf op met de ramen open. Er klonk een enorm gejuich uit de auto en hun coach had haar hand op de claxon! Het was een feest van waar heb ik u daar. Ze waren poulewinnaar van het toernooi geworden! Met een mooie beker geheven in de lucht kwamen ze Emma thuis brengen. Ze waren zo trots! Eenmaal binnen vertelde Emma in geuren en kleuren haar verhaal. Hoe ze zelf ook nog gescoord had en hoe ze met de groep de beker mochten ophalen. Ze was zo enthousiast, dat ik zelf weemoedig werd dat ik er niet bij kon zijn.

Gelukkig had de coach verschillende filmpjes en foto’s gemaakt van het vreugdefeest en op Facebook gezet. Die avond konden we nog even heerlijk nagenieten van deze hele happening. Het bleek een “close call” te zijn. Samen met een ander team waren ze op hetzelfde aantal punten gekomen. Er was slechts één doelpunt verschil in het voordeel van OBS de Dalk! Ze hebben de beker terecht verdiend!

Schoolvoetbaltoernooi herinnering Een mooie herinnering

Nietsvermoedend zat ik afgelopen vrijdag te wachten op het schoolplein toen Emma mij een lijstje kwam brengen. Deze had ze gekregen van een van de moeders die mee waren naar het schoolvoetbaltoernooi. Ze kreeg van haar een mooie herinnering aan deze overwinning! En wat voor een herinnering. Een mooie groepsfoto en een overwinningsfoto met beker. Het heeft inmiddels een mooi plekje gekregen in haar kamer en ze is er trots op.

Schoolvoetbaltoernooi beker

De beker gaat nu alle deelnemers rond. Iedereen mag hem voor een paar dagen meenemen naar huis en nog even van de overwinning genieten. Tot vrijdag staat deze kampioensbeker bij ons in huis. Wat is hij mooi hè?


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “Kampioenen!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.