Een verrassende zondag…


Wat een normale zondag zou zijn, bleek een dag vol verrassingen. Er bestaan maar weinig zondagen die zo heerlijk zijn geweest!

Het begon allemaal in de ochtend. We waren dit weekend veel thuis geweest en dat had als resultaat dat onze melkvoorraad gedaald was tot het nulpunt. Toch maar even melk halen, lang leve de zondagsopening! Ik maakte met de meiden een planning om die middag melk te gaan halen en dan konden we gelijk even langs bij de kinderboerderij.

Ondertussen was Emma nog op de trampoline bezig. Ze is al een paar dagen bezig om een voorwaartse salto onder de knie te krijgen. Ze weet wel hoe dit moet, maar op een of andere manier kreeg ze het nog steeds niet voor elkaar om weer op haar voeten te landen. Nu heb ik in een grijs verleden deze sport zelf beoefend (je zou het niet zeggen), maar dit verleer je vrij snel. Mij lukt het niet meer. Ik kon haar nog wel aanwijzingen geven wat ze moest doen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben  met haar nog een kwartier op de trampoline bezig geweest en ze kreeg het eindelijk door! Weer wat geleerd! Dat bleek die dag niet het enige wat ze leerde.

Kinderboerderij feestKinderboerderij de Maten

Die middag reden we met zijn drieën naar het winkelcentrum. Na de broodnodige boodschappen liepen we een klein stukje door het park naar Kinderboerderij de Maten. We dachten daar eventjes op bezoek te gaan. Even spelen, even wat dieren kijken, een ijsje en dan weer naar huis. Jeetje, dat bleek even wat anders te worden! Wat bleek…ze hadden feest op de kinderboerderij! Het terrein stond vol kraampjes, spelletjes en andere activiteiten. Dat was nog eens een verrassing!

Ze vierden vandaag de geboortegolf van afgelopen weken. Diverse dieren hadden kleintjes gehad en deze wilden ze aan iedereen tonen. Vol verbazing stapten we het terrein op en liepen naar de kassa. De meeste activiteiten kostten 1 muntje, maar dan moet je deze natuurlijk wel hebben.

Kinderboerderij geitenAls eerste stapten we het treintje in. Een rondje om het park was het gevolg. Best leuk om eens te doen. Onderweg bespraken we wat de volgende activiteit zou zijn. Isis wilde paardrijden en Emma wilde eerst wat dieren bekijken. Zodra we uitstapten, verscheen een schaal lange vingers met muisjes voor onze neus. De Kinderboerderij trakteerde! Lekker!

Kinderboerderij gekkoHet was een gezellige drukte en binnen ontdekte Emma een ruimte die ingericht was met reptielen. Speciaal voor deze gelegenheid hadden ze een specialist uitgenodigd en voor een klein prijsje mocht je een van de reptielen vast houden. Zo was de keuze uit een grote varaan, enkele vogelspinnen, kameleon, schildpad, een paar slangen en wat koos Emma? De gekko! Ik was later wel benieuwd waarom ze deze had gekozen. Ik had haar zelf namelijk ingeschat op een slang of die grote varaan. “Ik wilde de pootjes eens voelen van dit diertje” antwoordde ze later. Het leek haar bijzonder om die zuignapjes op de pootjes van de gekko te voelen. Het bleek dus een goede keuze te zijn. Ze was helemaal in de wolken!

Kinderboerderij Isis paardrijdenDoor naar het paardrijden. Isis wilde een rondje op een knol! Daarna was het snel door naar de spelletjes. De meiden hadden van mij ieder vijf muntjes gekregen en daarmee moesten ze het doen. Nu was de rit met het treintje en het ritje op de knol al bij elkaar vier muntjes, dus voor die drie muntjes hebben ze ieder drie spelletjes gedaan.

Kinderboerderij eendjes vangenIn haar ooghoek had Emma al de jongleerschool gezien. Deze gaf workshops in diverse acrobatische activiteiten en Emma was wel benieuwd naar de diabolo. Ze heeft deze thuis en ze kan het ook, maar ze wilde nu wel eens kunstjes leren van een expert. Ze kreeg zowaar een privéles en ze leerde de diabolo corrigeren wanneer deze scheef gaat en een kunstje: de taxi. Ze bleef druk oefenen en bij het bericht dat we een ijsje gingen halen, wuifde ze ons uit en bleef zelf nog door oefenen. “Kies zelf maar wat lekker uit voor mij!” en ik kon voor haar een boodschappenjongen spelen. Normaal zou ik dit niet toelaten, maar ze was zo fanatiek aan het oefenen, dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om haar er van af te halen.

Kinderboerderij diaboloWe moesten nu toch echt terug. Om vier uur werden we nog elders in de straat verwacht. Een buurvrouw heeft een nieuw bedrijf opgericht en we waren uitgenodigd om eens te komen kijken. Inmiddels had vriendlief ook al ongeduldig gebeld: “Waar blijven jullie nou!” Tja…we zijn onderweg, maar het duurt allemaal wat langer 😉

De kruidenkar

Eenmaal thuis konden we gelijk door naar onze buurvrouw. Mijn verwachting was niet zo hoog, maar verrassing van de dag numero 2 bleek zich daar te voltooien! Sinds september vorig jaar is ze begonnen met het kweken van kruiden. Dit hadden we wel meegekregen, maar dan denk ik eerder aan een potje basilicum of een potje met peterselie. O, o… fout gedacht. Ze had inmiddels 300 verschillende soorten kruiden gekweekt en ze wilde dit de komende jaren uitbreiden naar 1000 verschillende soorten kruiden! Ik wist niet eens dat er zoveel kruiden bestonden! We liepen langs verschillende soorten chineese kruiden, munt in verschillende smaken en ondertussen werden feestelijk voorzien van een hapje en een drankje. Ik zag namen waarvan ik niet eens wist waarvoor ze gebruikt konden worden, maar ik zag wel een ander ding…mogelijkheden voor mijn blog!

Kinderboerderij muntIk was al van plan om wat meer met koken en beauty te gaan doen. Ik ga deze site niet veranderen, maar het leek me wel leuk om met de kidz meer producten te gaan maken zoals beautyproducten en bijzondere gerechten. Denk daarbij aan Fizzy bathbombs of water met fruitsmaak. Zelf een lipglosje maken, zelf een kruidenbotertje maken, noem maar op! Mijn eerste aankoop heb ik ook al binnen…Marokkaanse munt. Ontzettend lekker als thee! Ik ben van plan om deze even wat langer te laten groeien en dan neem ik die mee naar kantoor. Deze blijkt als plant de lucht te zuiveren, is lekker om als thee te drinken en geeft nog wat groen mee aan mijn kantoor. Drie vliegen in één klap, wat wil ik nog meer. Ik weet nu het nu wel zeker…Ik denk dat ik wat vaker op de koffie ga bij mijn buurvrouw 😉

Kinderboerderij macMac

Inmiddels was het al tegen zessen en was het tijd voor het eten. We hadden wel wat in huis, maar ik had na deze verrassende dag niet zo heel veel zin meer om achter het fornuis plaats te nemen. Mijn moeder opperde om met de kidz langs de MacDonalds te gaan. Tja, dat hoeft ze tegen mijn kinderen geen twee keer te zeggen. We eindigden de lange meivakantie met een uitje naar deze Amerikaanse gigant. Wat mijn kinderen betreft: deze meivakantie was na alle uitjes een geslaagde vakantie.

Hoe hebben jullie het gehad in de meivakantie?


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.