Burgers’ Zoo goes to Afrika met het Afrika Festival


Afgelopen zondag schreef ik al over leuke acties in de meivakantie. Wanneer mij ook volgt via Instagram, zal het je niet ontgaan zijn, dat we onze eigen tips ter harte hebben genomen. We zijn naar het Afrika Festival geweest in Burgers’ Zoo.

Afrika Festival groeten uit...Sinds een jaar of twee zijn wij in bezit van een jaarabonnement op Burgers’ Zoo. Een uitstekend excuus om deze meivakantie weer eens een bezoek te brengen aan dit, inmiddels meer dan honderd jaar oude dierenpark. De weerberichten waren niet al te denderend, maar dat is voor dit park geen probleem. Genoeg ruimtes binnen om lekker te schuilen. Na een uitgebreid ontbijt op bed (niet voor mij, maar dit keer voor mijn kidz) hebben we de tas ingepakt en konden we vertrekken naar Arnhem.

Burgers’ Zoo

Eenmaal binnen, hebben we eerst eens even lekker geluncht bij de pinguĆÆns. Het was ondertussen al een uur of twaalf en onze buikjes begonnen te knorren. Om dit soort uitjes niet al te kostbaar te laten worden, neem ik meestal brood en drinken mee, dus we konden direct aanvallen.

Afrika Festival bongo

Photobomb door Emma šŸ˜‰

De kinderen hadden bij de ingang een speurtocht gekregen. We hadden echter wel gelijk al een uitdaging…we waren een pen vergeten. Dat wordt dus even bij het souvenirwinkeltje shoppen. We konden zo snel niet een pen vinden, totdat mijn telefoon ging. Ik kreeg vriendlief aan de telefoon met een aangename verrassing. Het was rustig op zijn werk en had toestemming gevraagd om eerder van het werk te vertrekken. Hij was onderweg! De kinderen waren gelijk enthousiast en ik kon gelijk vragen of hij een pen mee wilde nemen.

Afrika Festival BushOm de tijd wat te overbruggen hebben we de speurtocht vervolgd, zonder pen. Even de antwoorden onthouden en dan later invullen, was het plan. Tegen de tijd dat vriendlief liet weten de parkeerplaats op te draaien, waren we halverwege de speurtocht. Eerst maar weer terug naar de ingang. Na de hereniging liepen we gelijk terug naar het punt van de speurtocht waar we gebleven waren. De speurtocht leid je eerst langs de Afrikaanse dieren die verspreidt in het park zitten. Het tweede deel speelde zich af in de safari. Het waren soms geen gemakkelijke vragen, maar daar draaide Emma haar hand niet voor om. Soms met een beetje hulp vulde ze alle vragen in van deze leuke speurtocht. Op naar de Safari!

Afrika Festival giraffeAfrika Festival

Burgers’ Zoo organiseert iedere vakantie speciale dagen. Zo heb je in de zomervakantie de Zomeravonden, in de kerstvakantie Pasar Malam en hadden we in de voorjaarsvakantie China Lights. Genoeg te doen! Tijdens het Afrika Festival is er enorm veel te beleven voor zowel jong als oud. Wij hebben tijdens ons bezoek bijna alles meegemaakt en ik zal je meenemen met onze reis door Afrika.

In het eerste stuk kon je al lezen over de speciale speurtocht die voor dit festival is ontwikkeld. Een erg interessant boekje met vragen over stokstaartjes, neushoorns, cheeta’s en nog veel meer. De speurtocht is erg goed in elkaar gezet. Je loopt uiteindelijk het hele dierentuin door, op zoek naar alle dieren. Vaak zie je dat met speurtochten alleen de dieren bekeken worden waar naar gevraagd wordt. Desondanks wij uitstekend onze weg kunnen vinden in dit park, moesten ook wij het hele park over om alle dieren aan te doen. Slim! Zo zie je toch nog het hele park. Later checkte ik mijn telefoon (met stappenteller) en zag ik dat we vandaag maar liefs ruim 17 duizend stappen gezet hebben. Zo, dat was mijn workout weer voor vandaag šŸ˜‰ .

Afrika Festival overzicht 2 Afrika Festival overzicht 1Na het afronden van de speurtocht zijn we de Safari Lodge gaan ontdekken. Op deze plek speelt het Afrika Festival zich voornamelijk af. Een groot gedeelte van het restaurant is in beslag genomen door de middenstand. Allerlei stands met leuke, Afrikaanse koopwaar en infostands over Afrika. De marktkraampjes staan niet alleen in het restaurant, maar ook op het terras en zelfs nog een gedeelte in de Bush. Keuze genoeg en onze dochters lieten hun oog vallen op een paar zilverkleurige kettingen aan een leren band. Erg leuk om te zien en slechts 3 euro per stuk. Emma heeft een mooie “tand” met een soort van Afrikaanse teken gekozen en Isis koos gelijk voor haar lievelingsdier: een giraffe. Helemaal gelukkig!

Afrika Festival optredenBinnen in het restaurant is er een podium opgebouwd, waarop regelmatig Afrikaanse muziek gespeeld wordt. Wat een vrolijke muziek is dat. Ook al kwam de regen soms met bakken uit de hemel, binnen waande je helemaal in Afrikaanse sferen. Vooralsnog zagen we nog niet veel voor de kinderen.

Isis vond de workshop DjembƩ een beetje luid

Isis vond de workshop DjembƩ een beetje luid

Tot we ontdekte dat Burgers’ Zoo juist de bovenverdieping voornamelijk had gereserveerd voor het jonge publiek. Workshops sieraden maken, maskers maken, dans, djembĆ© en zang. De hele middag was er doorlopend iets te doen voor onze jongste wereldbewoners. Ideaal! De meiden maakte een paar leuke maskers en leefde zich helemaal uit. Als kers op de taart kon de jongste ook nog iets instuderen. Op Afrikaanse beats leerde ze in twintig minuten een dansje met een stukje zang in, die ze later op het podium in de hal mocht opvoeren.

Afrika Festival workshop

Met deze activiteiten zijn wij al de hele middag bezig geweest. Rond een uur of 6 plofte we uitgeput op een stoel bij het parkrestaurant om een lekkere pannenkoek te eten. Na het eten nog even lekker uitrazen in de speeltuin en we konden weer met een ervaring rijker naar huis. O ja, dit keer heeft Isis haar botten allemaal heel gelaten, gelukkig maar. Ik ben zelf nog steeds angstig wanneer ze daar gaat spelen. Het zal bij mij moeten slijten, denk ik.

Afrika Festival survivalAchteraf gezien hebben we de helft nog niet gehad. De rondleidingen, lezing en het Afrikaanse eten hebben we dit keer bewust over geslagen. Niet omdat we het niet leuk vinden, maar er was gewoonweg geen tijd voor. Het is maar waar jouw interesse ligt. Emma vond het wel jammer dat we ons niet hadden ingeschreven voor een rondleiding. Zij geniet er altijd van om al die verhalen te horen en heeft zelf vaak ook slimme vragen voor de gidsen. In het verleden is het zelfs een keer voor gekomen dat een gids te slim af was. Emma hield bij hoog en laag vol dat het verhaal, die de gids vertelde, niet klopte. Uiteindelijk heeft de gids het nagevraagd en wat bleek? Emma had inderdaad gelijk! Wijsneus!

Mocht je dus deze week nog een dag vervelen, dan is het een aanrader om het Afrika Festival eens te gaan ontdekken. Informatie over de openingstijden en prijzen vind je op de site van Burgers’ Zoo.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.