Zelf een zomerjurk maken van een t-shirt


Het wordt morgen weer een mooie dag! Veel zon en er worden temperaturen beloofd van 21 graden! Lekker! Nu de zon lekker aanwezig is, kunnen de korte broeken en jurkjes weer de kast uit. Heb je die niet? Dan laat ik jou vandaag zien dat je heel gemakkelijk uit de kast van grote zus, broer, papa of mama een leuk zomers jurkje kan maken.

We hebben dit jurkje een jaar of twee geleden al een keer gemaakt, maar het is tijd om het weer eens te laten zien. Het is namelijk zo makkelijk om te maken, dat je binnen no-time wel tien verschillende jurkjes kan maken. Dan is jouw garderobe ineens een stuk groter om uit te kiezen!

Wat heb je nodig?

Alleen een T-shirt. Neem wel een oud shirt die je nooit meer zou dragen en eentje die jou te groot is, wat je moet wel de lengte hebben. Een te kort zomerjurkje is natuurlijk ook niet cool!

Zo maak je jouw zomerjurk

Trek het shirt aan. De armen en hoofd gaan door de halsgat heen. Vervolgens neem je een mouw van het shirt en stop die bij de halsgat in. Doe hetzelfde met de andere mouw en je nieuwe zomerjurk is klaar! Simpel toch! Hieronder zie je stap voor stap in beeld hoe je te werk moet gaan.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Ben je wat wilder en blijven de mouwen niet zo goed zitten? Dan kan je altijd nog aan de binnenkant de mouwen vast zetten met een veiligheidsspeld. Zo kan je zonder geld toch nog pronken met een superleuk “nieuw” jurkje.

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.