Een weekend vol internetdreiging 4


Tja, dames en heren…Het heerlijke paasweekend zit er alweer op en op Kidz Blozzy was het stil…Akelig stil. Ik neem je even mee hoe ons paasweekend verlopen is.

Internetdreiging

Het leven van een blogger gaat niet over rozen. Dat heb ik inmiddels wel op de harde manier ondervonden. Eind vorige week kreeg ik ineens rare meldingen op mijn website. Ik werk dagelijks mijn blog bij en dus zit ik op mijn computer ook voor 80% in WordPress te werken. Kreeg ik ineens rare pop-ups in mijn scherm! Allerlei reclame wat in dit programma niet hoorde te zitten en het vertraagde mijn browser tot in den treuren. Eerder die week las ik op Facebook dat er een hacker actief zou zijn, dus mijn zorgen werden daarmee alleen maar gevoed.

keyboard-edarIn verschillende groepen heb ik hulp in geroepen, maar gelukkig werd daarin gemeld dat ik niet gehackt was. Het zou een probleem zijn met mijn browser. Dus…het hele weekend stond dus vervolgens in het teken van scannen, verwijderen, opnieuw installeren en beveiligen. Mijn site heb ik zelfs uit voorzorg nog even van het net gehaald om technische redenen. Dit was alleen uit voorzorg omdat ik bang was gehackt te zijn. En iets wat je juist niet wil veroorzaken is dat je anderen infecteert met de Malware die jouw browser gevonden heeft.

Inmiddels is mijn site weer online, maar waren de problemen nog niet uit de lucht. Door de vele veranderingen in mijn beveiliging, bleek ik zo vaak met een verkeerd wachtwoord in te loggen, dat ik inmiddels mezelf al 24 uur heb geblokkeerd. Tja, je wilt beveiligen, maar ondertussen doe ik dat zo goed…ik sluit mijzelf nu dus buiten. Is dat blond of niet?

Pasen 2015Er zat dus niets anders op om een dag te wachten en dus ook een blog over te slaan. Tussen de klucht van internetdreiging door stond het weekend nog steeds in het teken van Pasen. Wonder boven wonder hebben we eerste paasdag in luwte met ons gezin kunnen doorbrengen zoals we dit ons hadden voorgesteld. Ontbijtje, eieren zoeken en rust.

Tweede paasdag stond hier in huize Kidz Blozzy nog steeds in teken van de internetdreiging en tot slot nog met een vleugje verzorging. Beide dochters waren in de nacht van zondag op maandag al hoestend en proestend door gekomen, maar Emma heeft de tweede paasdag voornamelijk via de bank beleefd. Tweede Paasdag eindigde zoals deze begon…met hoesten, hoesten en nog eens hoesten. Voor zowel Emma als Isis geen fijn einde.

Nu maar hopen dat de week begint, zoals ook mijn blogweek weer begint. Rustig, ontspannen en vooral weer kiplekker!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

4 gedachten over “Een weekend vol internetdreiging

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.