Vrolijk Pasen! Een dag van rust in het gezin 1


Het is Pasen! Heel Nederland doet zich goed aan heerlijke ontbijtjes en chocolade. Eieren worden geschilderd, gezocht en gegeten. Het is een groot feest. Het grootste gedeelte van de bevolking weet vaak niet eens waar het precies vandaan komt, maar doet vrolijk mee. Het feest is de laatste jaren enorm vercommercialiseerd en wij consumenten pikken dit maar al te graag op.

Eieren vaas
Waarom?
Omdat we weer een excuus willen hebben om te kunnen eten? Omdat we weer een afspraak in onze agenda kunnen zetten om quality time met ons gezin te kunnen doorbrengen? Het lijkt wel of we juist dit excuus nodig hebben om dit rustpuntje te kunnen inplannen in het drukke bestaan wat leven heet.

Onzin!
Natuurlijk vieren wij hier ook Pasen. Natuurlijk vieren wij dit ook met lekker eten. We houden nu eenmaal van traditie. Naast Sinterklaas en Kerst hoort Pasen er nu eenmaal ook bij. Ik kan me niet anders heugen dat ik dit feest gevierd heb en als ik goed ga graven in mijn geheugen, vier ik het feest niet anders dan dat ik dit in mijn kinderjaren ook vierde. In de ochtend wordt er begonnen met een lekker ontbijt. Na het eten wordt er eieren gezocht en vervolgens wordt de rest van de dag gevuld met gezellig samen zijn. Het enige wat er is veranderd, is het avondeten. Waar we voorheen als avondeten gebakken aardappels met een lekker stukje vlees aten, gaan we nu gourmetten.

Paaskuiken
Ja, het feest wordt commerciƫler. Er zijn meer versieringen te vinden, de tafels kunnen mooier gedekt worden en creatief gezien is er veel meer mogelijk. Dat is een keuze. Je hoeft er niet voor te kiezen. Wij kiezen wel voor het lekkere eten, maar niet voor de vele decoratie die je in deze dagen kan kopen. Ik word veel gelukkiger als ik mijn eigen paasboom zie met de zelf gemaakte knutsels van mijn kinderen. Ik kan intens genieten van de tekeningen die mijn kinderen nu maken en ik kan enorm waarderen dat ze mijn eieren besmeurd hebben met waterverf. Kortom ik geniet vandaag van mijn gezin!

Vrolijk Pasen!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Vrolijk Pasen! Een dag van rust in het gezin

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.