Paaspuzzelen met speelgoedeieren!


Ieder jaar gaan wij traditiegetrouw met Pasen eieren zoeken. Vroeg in de ochtend, nog voor het ontbijt, verstopt mijn vader talloze chocolade-eieren in de tuin. Zodra Emma en Isis wakker zijn, zoeken ze al naar hun eiermandjes, waarin ze later hun eieren kunnen verzamelen. Af en toe doe ik eens wat extra. Ik verstop dan ook nog een klein cadeautje in de tuin. Een dvd of een klein spelletje, waar ze zich dan later op de dag mee kunnen vermaken. Dit jaar hebben we wat anders verzonnen.

Het paaspuzzelen

Ze zijn hier gek op puzzelen. We hebben hier meerder puzzels waar ze zich regelmatig mee vermaken. Hier wilde ik dus voor Pasen iets mee doen.

Paaspuzzelspel nodigWat heb je nodig?

  • Vulbare eieren (o.a. te koop bij Hema of bij Lobbes)
  • Gekleurd papier
  • Een uitgeprinte plaatje, kleurplaat of iets dergelijks
  • Schaar
  • Lijm

Paaspuzzelspel opplakkenVia internet heb ik een kleurplaat voor Isis uitgeprint en voor Emma een rebus. Beide hebben ze te maken met Pasen. Zo hou je de feestdag wel actueel. Je kan natuurlijk ieder plaatje kiezen die je wilt. Knip de overbodige witranden eraf.

Paaspuzzelspel puzzelPlak de gekozen plaatjes op een vel gekleurd papier. Ik heb voor Emma en Isis ieder een verschillende kleur gekozen. Later zal duidelijk worden waarom.

Paaspuzzelspel knippenKnip de plaatjes in de gewenste aantal stukjes. Ik heb in totaal 8 vulbare eieren, dus ik heb de plaatjes ook in 8 stukken geknipt.

Paaspuzzelspel in ei verstoppenStop de verschillende stukjes in de vulbare eieren. Ik heb in iedere ei twee puzzelstukjes gestopt. Een stukje uit de puzzel van Emma en een stukje uit de puzzel van Isis. Door de verschillende kleuren papier, waar de puzzel op is geplakt, zie je welk puzzelstukje bij welke puzzel hoort.

Paaspuzzelspel verstoppenVerstop de eieren en het zoekfeest kan beginnen! Laat ze eerst de eieren verzamelen. Ik heb van te voren verteld dat ze de eieren moesten zoeken en op een centrale plek moesten leggen. Zodra alle eieren verzameld zijn, kunnen ze de eieren open maken.

Paaspuzzelspel zoekenPaaspuzzelspel verzamelenEmma en Isis vonden de puzzelstukjes en ik heb ze toen verteld dat de groene puzzelstukjes voor Emma waren en de paarse voor Isis. Beide hebben lekker de puzzel in elkaar gezet. Isis is vervolgens lekker gaan kleuren en Emma heeft haar rebus proberen te ontcijferen.

Paaspuzzelspel uitpakken Paaspuzzelspel alle stukjes bij elkaar De meiden hebben deze woensdag een leuke middag gehad met dit zoekspel. Vriendin Mischa zocht vrolijk mee! Uiteindelijk hebben ze zelf nog een keer of drie voor elkaar de eieren verstopt, zodat de anderen konden gaan zoeken. Ze zijn dus wel een uurtje zoet geweest hiermee.

Paaspuzzelspel oplossenTijdens de zoektocht met Pasen is het leuk om deze, met puzzelstukjes gevulde eieren, mee te verstoppen tussen de gewone eieren. Dan hebben ze nog wat paaspuzzelen na de grote zoektocht. Succes gegarandeerd. Wil je nog een extra element eraan toe voegen? Denk dan eens aan om de eieren te vullen met letters en laat ze naar een woord puzzelen. Wie het eerste het woord heeft gevonden, heeft gewonnen. Wie weet zit er dan ook wel een cadeautje voor de winnaar bij!

Veel plezier!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.