Last minute paashaas


Normaal gesproken plaats ik op de zaterdag een foto van de week. Vandaag even niet. Het is morgen Pasen en we zouden hier niet zo heel veel aan doen. Toch wil ik vandaag een makkelijke paashaas met jullie delen.

De meeste knutsels hier in huis worden door mij voorbereid en dan door de kinderen gemaakt. De meeste ideeën komen van Pinterest en soms verzin ik zelf iets. Toch merk ik, vooral bij Emma, dat mijn kinderen de laatste tijd ook zelf met ideeën komen. Hun inspiratie komt dan vooral bij school vandaan. Zo ook dit idee. Emma had deze week tijdens handarbeid een kuikentje gemaakt van wol. Ik heb hem zelf nog niet gezien, maar ze vond het leuk om te maken. Zo leuk, dat ze er thuis ook mee aan de slag ging.

In eerste instantie begon ze vol goede moed met karton. Twee rondjes uitknippen en wol eromheen wikkelen. Ik zag zelf dat het niet helemaal goed ging en heb haar proberen te helpen. Mevrouw was hier niet zo heel erg van gediend en liet mij weten dat ze het zelf wel kon. Juist ja…Wat doe je dan als moeder? In dit geval heb ik haar maar laten gaan.

Nog geen kwartier later liet ze me weten dat het niet goed was gegaan. Ze begreep mijn hint en wilde nu wel mijn hulp hebben. Aangezien haar geduld nu tot het nulpunt was gezakt, besloot ik haar een ontzettend makkelijke manier aan te leren om een pompon te maken.

Wat heb je nodig?

  • Een vork
  • Wol
  • Schaar
  • Papier
  • Wiebelogen
  • Lijm

Paashaas

Het principe van deze pompon is heel basaal. Het zijn pompons die je kan maken in een minuut of vijf. Ze zullen niet heel groot worden, maar dat was nu ook niet nodig. Met deze methode krijg je bolletjes van ongeveer 3 a 4 centimeter doorsnede.

Paashaas beginJe begint met het afknippen van een stukje wol. Dit leg je over het middelste ruimte van de vork. De vork neem je in de hand samen met de draadjes. Dit is het draadje waar je de wol straks mee kan samen binden.

Paashaas wikkelenWikkel om de tanden van de vork nu wol. Ga hiermee door tot je een klein dik bolletje op de vork krijgt. Knip het draadje van de wol door.

Paashaas knopen Paashaas stevig vastknopenNu pak je de twee uiteinden van het draadje die je al die tijd in je handen had. Deze knoop je stevig vast aan de bovenkant van het bolletje wol, die om de tanden van de vork is gewikkeld. Goed stevig aantrekken.

Paashaas knippenHaal nu de wol van de vork. Het is nu tijd om te knippen. Als je naar het bolletje kijkt, lijkt het op een strikje. Aan twee kanten heb je een boogje van wol. Dit boogje knip je aan beide kanten door. Emma vond het eng om het door te knippen, dus nam ik dit even van haar over.

Paashaas vormenPaashaas pompon afEven het bolletje nog in vorm pluizen en de pompon is klaar! Wanneer je de vorm niet mooi rond vind, dan kan je de vorm er nog even in knippen met de schaar.

Paashaas papier knippen Paashaas plakkenVan papier heeft Emma twee tandjes, een neusje en twee oortje geknipt. Dit heeft ze met kinderlijm op de pompon geplakt. Twee wiebeloogjes maakte het paashaasje helemaal af.

Paashaas afIs hij niet mooi geworden? Nog geen vijf minuten werk en je krijgt er een mooie paashaas voor terug. We hebben deze een mooi plekje gegeven in onze paasboom.

PaaskuikenZe had de smaak te pakken. Ze maakte gelijk nog een paaskuikentje erachteraan. Aangezien we geen gele of bruine wol hadden, zijn het twee diertjes geworden met fantasiekleuren. Geeft helemaal niet, het is zo ook mooi!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.