Kinderfestivals voor de maand mei 2015


Er komen steeds meer festivals in Nederland en zelfs de commercie speelt er steeds meer op in! Nu grote ketens zoals Xenos en Action meer en meer met speciale festivalproducten komen, weet je het zeker: het festivalseizoen is begonnen en het is ” the place to go!”

Een tijdje terug hebben we dus bij Kidz Blozzy een kalender toegevoegd aan onze site, speciaal om te laten zien dat er ook festivals, evenementen en beurzen voor kinderen bestaan. Deze kalender staat grotendeels nog in haar kinderschoenen, maar het doel is deze in een rap tempo uit te bereiden naar een kalender van formaat. Of dat gaat lukken? De tijd zal het leren, maar je moet toch ergens beginnen.

Een van de puntjes waar ik tegen aan liep, was het bekend maken van de verschillende evenementen. Ik wil de verschillende festivalpagina’s niet op mijn blogroll hebben. Dit zou te verwarrend worden met de artikelen die al geplaatst worden. Hierdoor kregen de festivalpagina’s niet de aandacht die ze verdienden. Dat zou eeuwig zonde zijn, er staan namelijk toch wel een aantal leuke kinderfestivals tussen. We hebben nu dus besloten deze een keer in de maand bekend te maken. Mei staat voor de deur dus wordt het nu even tijd om alvast te kijken wat er in deze maand op het programma staat.

Overzicht evenementen en kinderfestivals mei

Skania Zeepkistenfestival kinderfestivals meiSkandia Zeepkistenfestival, Orderbos Apeldoorn

The place to be met Hemelvaart is de Skandia Zeepkistenfestival. Dit festival werd voorheen de No Tomatoes Zeepkistenfestival genoemd, maar met het opdoeken van het merk No Tomatoes (altijd nog jammer, het was een heel leuk merk) zijn ze op zoek gegaan naar een vervangende sponsor. Dit hebben ze gevonden bij Skandia. In eerste instantie niet de meest voor de hand liggende keuze, maar als je weet dat dit festival voornamelijk draait om de zeepkistenrace, hutten bouwen (wat al die jaren al door Skandia werd verzorgd) en verschillende demonstraties van gemotoriseerd vervoer, dan voel je wel dat dit een logische opvolger is.

Wij zijn hier vorig jaar wezen kijken en ik was positief verrast. Wat een evenement! Uitgespreid over drie festivalterreinen is er zoveel te doen voor de kinderen, dat je er bijna wel twee dag voor nodig heb om alles te zien. Helaas is dit maar een evenement van één dag, maar het is wel mogelijk deze dag te verlengen met een overnachting. Nieuw dit jaar is namelijk de festivalcamping met mogelijkheden tot het huren van plaatsen. Ben je nu niet in bezit van een tent? Dan kan je er een huren. Je kan zelfs ook nog kiezen voor de Glamping met de keuze uit legertenten, safaritenten, een kimmi of een dreamlodge.  Mogelijkheden genoeg zou ik zeggen.

Hiermee zijn we tevens gelijk aan het einde gekomen van ons overzicht voor de maand mei. Zoals ik al eerder aangaf, onze festivalkalender staat nog in haar kinderschoenen. We zullen daardoor ook vast festivals of evenementen niet vermelden vanwege de domme pech dat wij niet van hun bestaan afweten. Mocht het zo zijn dat jullie nog een festival of evenement weten, die wij niet hebben vermeld, neem dan contact met ons op.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.