Versier eens een paasboom!


Het duurt nog ruim een week voordat het Pasen is. Op 5 en 6 april barsten de festiviteiten weer los. Eieren zoeken, paasvuren bezoeken en lekker samen zijn met de familie. Voor ons is Pasen vooral een feest met de familie. In de ochtend lekker ontbijten met zijn allen. Vervolgens gaan de kidz de tuin in om paaseieren te gaan zoeken, we hebben immers een tuin wat groot genoeg is om lekker een tijd bezig te zijn. Daarna is het vooral filmpjes kijken, spelletjes spelen of iets dergelijks. Er hoeft niets, maar er mag van alles! EierenAls aanloop op de Pasen was het voor ons afgelopen weekend weer tijd om onze paasboom neer te zetten. Het is toch wel gek. Met kerst zetten we een kerstboom in huis en met Pasen een paasboom. Wist je trouwens dat het hangen van paaseieren in een boom een overblijfsel is van de “heilige-boom cultus” uit de Germaanse traditie? Ik wist dat zelf niet, zo leren we ook weer iets.Paasboom versierenAnyway…een paasboom dus! Meestal vullen we deze boom met chocolade eieren van de Lidl, maar deze waren afgelopen weekend bij ons uitverkocht. Helaas pindakaas! We moeten het dus maar doen met een minder eetbare boom dit jaar. In de komende tijd vullen we deze boom nog aan met eigen gemaakte eieren, maar tot het zover is, zul je het even met dit exemplaar moeten doen.Paasboom versieren 2

Paasboom

De paasboom hebben we dit jaar gevuld met eieren van de Zeeman, leuke kleuren en niet te druk. De prijs viel me ook reuze mee, ik geloof dat ze zo’n 90 cent per 6 stuks kosten. Ik was eigenlijk op zoek naar kale, witte eieren, maar dat blijkt in de praktijk niet zo makkelijk. Na een strooptocht van een winkel of tien heb ik de handdoek maar in de ring gegooid en ben deze paaseieren maar gaan halen. Net zo makkelijk en door de redelijke eenvoudige versiering die deze eieren hebben, kan ik toch nog mijn idee uitvoeren. Wat dat wordt, laat ik nog even in het midden. Je gaat dat vanzelf zien hier op de site.

Paasboom versieren 3 Paasboom IsisDe kidz hebben zich prima vermaakt deze middag. Ze mogen trots zijn op het resultaat! Hebben jullie ook een Paasboom in huis?

Paasboom af


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.