Review: Ses Mega Bubble 1


Review

Heerlijk weertje was het afgelopen zondag. Gisteren was al te lezen dat deze dag voor de grootste gedeelte gevuld werd met het schoonmaken van de vijver. Maar er lag nog iets leuks te wachten. Vrijdag ontvingen wij een pakketje met een erg leuke inhoud. We mochten de Mega Bubble van Ses Creative gaan uitproberen! Tja, en als je als kind dit vrijdag al ziet binnen komen, dan wordt jouw geduld wel heel erg op de proef gesteld! Ik kon het zondag niet langer uitstellen.

Nu hebben we een kant en klare verpakking, maar vorig jaar hebben we bij Kidz Blozzy al laten zien hoe je deze bubbels zelf kon maken. Deze activiteit was al heel erg leuk om te doen, dus mijn kinderen wisten een beetje wat ze moesten verwachten van deze Mega Bubbels. Op zich was het diy recept wel makkelijk te maken, maar toch knapte de bellen redelijk snel. We hebben ons erna nooit meer aan deze megabubbels gewaagd.

SES Mega BubbleSES Mega Bubble

Kijk, en dan zijn kant en klare verpakkingen toch een stuk makkelijker. De verpakking bevat zeep, een bakje en twee stokje met touw ertussen. Ses noemt dit zelf mega bellenblaas gereedschap. Mmmm….bekt niet zo lekker. Wat dacht je van: Bubblestokjes? Het dekt misschien niet de gehele lading, maar toch.

SES Mega Bubble inspectieNa een uitgebreide inspectie en een vergelijking naar de spullen die we de vorige keer hebben gebruikt (hé..die stokjes lijken heel veel op die we vorig jaar ook gebruikt hebben!), mochten ze eindelijk aan de slag. Het bakje werd neergezet, de zeep werd in het bakje gegoten en de stokjes werden er in gedoopt. Tja, geen handige actie, de touwtjes waren namelijk nog niet helemaal ontward. De eerste bellen mislukte telkens, juist doordat de draden telkens in elkaar draaiden. Mama moet dit maar oplossen. Na een hoop gehannes en vieze vingers ging het wat beter.

SES Mega Bubble inhoudTip!: Wanneer je de stokjes uit de verpakking haalt, dan krullen ze helemaal in elkaar. Door deze dan even tegen de draad in te draaien en wat meer te ontwarren, dan krijg je de oorspronkelijke vorm terug van de Bubbelstokjes. Doe dit van te voren (niet zoals ik nu dus deed). Een droog draad is wat makkelijker te handelen dan een nat draadje.

SES Mega Bubble bubbels 5Ook al was het gaatje wat kleiner dan het oorspronkelijke formaat, de pret werd er niet minder om. De bellen werden gevormd om vervolgens te laten knappen, het liefst door de bellen te koppen. Ogen dicht natuurlijk! Wat mij hier vooral weer opviel, was dat deze bubbels heel langzaam uit elkaar spatten. Normaal zie je een bubbel, prik je hem en dan is deze weg. Deze bubbels zie je knappen! Alsof ze in slow-motion in het niets verdwijnen. Waarschijnlijk ligt dit aan het zeepgehalte van de oplossing. Dit maakt het bubbelgoedje wat vetter. Een groot voordeel hiervan is dat de bubbels nog langer heel blijven.

SES Mega Bubble bubbels 4Na een goed kwartiertje hadden ze de eerste lading van het bakje leeg. Ik had het bakje niet helemaal gevuld, zodat we het eerst konden proberen. De kidz wilden natuurlijk meer! Nog maar een keer vullen dan! Na het bakje twee keer voor de helft te hebben gevuld, hou ik nog een halfvol flesje over. Je kan dus twee volle bakjes plezier hebben op één flesje. Opnieuw werd de touwtjes gedoopt, maar het resultaat werd steeds minder. Naar mate de tweede lading op raakte, bleven de bubbels niet zo lang heel. Sterker nog! Ze knapte uit elkaar voordat je de stokjes klaar had voor een volgende bubbel. Ook dit had met onze eigen kunnen te maken. De Bubbelstokjes waren veelvuldig in aanraking gekomen met de grond, planten en/of gras. Hierdoor was er vuil in het bakje terecht gekomen. Op zich niet zo erg als je met de eerste lading bezig bent, maar wel als je daarna het bakje nogmaals gaat vullen. Het vuil hoopt zich zo op en dan kan je geen gave bubbels meer vormen. Nog een leermomentje dus!

SES Mega Bubble bubbels 3Tip!: Vul het bakje met de zeep en maak het dan iedere keer schoon, zodra het op is. Vul het niet opnieuw. Het zand en vuil zorgen ervoor dat de bubbels sneller knappen.

SES Mega Bubble bubbels 2Conclusie

Het zal je niet verbazen: Ses Mega Bubble kost geld (duh). De kosten zijn niet zo heel erg hoog, een verpakking kost ongeveer 5 euro, maar toch. Het is duurder dan de eigen gemaakte variant. Toch zal ik de volgende keer weer voor Ses kiezen. Gewoon omdat het nu eenmaal makkelijker is. Ik had al eerder aangegeven, dat we sinds die ene keer vorig jaar geen megabubbel meer gemaakt hadden. En dat terwijl het zo makkelijk en zo leuk was om te doen! Precies, je moet het wel maken en dat kost een heel kostbaar iets: tijd! Tijd is geduld en veel kinderen hebben nu eenmaal weinig geduld. Nee, dan kan je maar beter een eerste pak kopen voor vijf euro en een aanvulling van 2,50 per fles. Dan word de keuze ineens niet zo moeilijk meer!

SES Mega Bubble bubbels 1


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Review: Ses Mega Bubble

  • Frederique

    Het is wel een schappelijke prijs en het ziet er wel erg leuk uit vind ik. Ik ga het onthouden als cadeau voor de verjaardag van de kleine man volgende maand!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.