Nieuw! Festivalkalender voor kidz bij Kidz Blozzy


Nu Nederland langzaam uit een winterslaap ontwaakt en de eerste activiteiten in het land weer georganiseerd worden, vond ik het tijd voor iets nieuws bij Kidz Blozzy! Ik heb de laatste weken gezocht op een festivalkalender. Eentje waar het mogelijk is om alle evenementen, festivals en beurzen te zien die maar 1 gemeenschappelijk onderwerp hebben: Kinderen. De festivals en evenementen moeten speciaal voor kinderen zijn en de beurzen moeten gaan over kinderen. En dan nog eentje die geldt voor het hele land!

Niets gevonden! Althans niet wat ik voor ogen had. Er waren genoeg pagina’s te vinden die alle activiteiten lieten zien voor kinderen. Dit houdt in dat je ook de pretparken, dierentuinen, musea en dergelijke zag. Daar is het wel leuk om tussen te zoeken, maar heeft wel als nadeel dat je lang moet zoeken, voordat je eindelijk gevonden heb wat je zocht. Nee, ik wilde juist een overzicht met alleen festivals, evenementen en beurzen voor kinderen. Activiteiten die maar één keer in het jaar voorkomen en die speciaal zijn. Net even wat anders dan anders.

DSC_0112Festivalkalender

Tja, en wat ga je doen als je niet kunt vinden wat je zoekt? De meeste ouders laten dit dan gewoon gaan. Het is wel de makkelijkste manier, maar sommige festivals zijn te leuk om niet te delen. Ik heb dus besloten om een start te maken van mijn eigen festivalkalender. Het is een heleboel werk, maar tot nu toe erg leuk om te doen. Ik denk namelijk dat ik een paar pareltjes gevonden heb, die iedereen gewoon moet weten dat het bestaat!

Oke, er bestaat hierbij natuurlijk wel een grijs gebied. Er zijn natuurlijk ook festivals te vinden waar ook aan onze jongere bevolkingsgroep is gedacht. Dan is er een speciaal kinderwereld opgebouwd, waar onze kids zich ook prima kunnen vermaken. Ook zijn er festivals die voor alle leeftijdsgroepen geschikt zijn. Ik heb geprobeerd hier rekening mee gehouden. Een festival waar je jouw kids kan “dumpen” om zelf verder feest te vieren, die zal je hier niet zo snel vinden. Het kind moet voor mij wel redelijk centraal staan.

Cirque magnifieque collHet begin

Ja, het is heel moeilijk om dat allemaal op een festivalkalender te krijgen, maar het begin is er! Vanaf vandaag kunnen de ouders van Nederland terecht op de festivalkalender voor kinderen! Op iedere pagina staat rechts een kalender afgebeeld. Zo kan je zien of er binnenkort een festival van start gaat. Klik je op de datum, dan wordt je naar de desbetreffende festival, evenement of beurs geleid.

Op de evenementenpagina is te zien waar het over gaat, waar het is en eventueel hoeveel het kost. Ik probeer wel zoveel mogelijk gratis toegankelijke festivals te publiceren, maar het kan voorkomen dat er een kleine vergoeding gevraagd wordt om het festivalterrein op te komen. Het is maar net hoe het is opgezet.

Apart van de kalender komt er nog een evenementenpagina. Op deze pagina zullen alle festivals, evenementen en beurzen in een lijst komen, zodat makkelijker naar een festival gezocht kan worden. Tot op heden is deze nog “under construction”, maar zal zeer binnenkort “live” gaan.

Deze kalender is verder nog dik in ontwikkeling en zal aangevuld worden zodra er weer festivals, evenementen en beurzen bekent zijn. Weet jij er nog een? Geef het dan aan mij door via mijn contactpagina en ik zorg dat het in de kalender komt te staan. Samen maken we er dan de meest complete festivalkalender voor kinderen van!

Het kan zijn dat jullie in de komende dagen enkele misplaatste berichten in de tijdlijnen gaan terug vinden. De kalender is nog in ontwikkeling en het kan zijn dat bepaalde instellingen niet staan zoals ik ze zou willen. Aangezien ik niet zo heel veel verstand heb van dit soort programma’s heb ik ervoor gekozen om “real-time” te leren. Het gaat zoals het gaat. Een kopie maken in een proefomgeving, daar heb ik geen kaas van gegeten. Mijn excuses als dit in de komende tijd wat verwarrend over komt, maar ik beloof jullie dat ik het snel zal leren 😉


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.