Kidz Cookin’ kip Maggi Mals en Kruidig


Al zolang ik mij kan herinneren is mijn moeder lid geweest van de Libelle. Eens in de zoveel tijd stuurt Libelle en proefproduct mee naar zijn leden om dan bepaalde producten te promoten. Enkele weken geleden stuurde Libelle een proefproduct van Maggi mee met zijn magazine. In het kader van Kidz Cookin’ probeer ik regelmatig wat uit en mijn ouders gaven dit proefproduct aan mij. Wellicht had ik er wat aan? Tuurlijk! Ik mag graag testen en dit was een mooie kans om er ook eens over te schrijven.

Kip Maggi Mals en kruidig Knoflook fijne kruiden

voorbereiding 2 minuten/10 minuten baktijd

Wat kunnen de kidz doen?
Vanaf 2 jaar:

Ik zou het gerecht niet met hele kleine kinderen doen door het werken met open vuur.

Vanaf 6 jaar:

Het is mogelijk voor de kinderen om het gehele gerecht zelf te maken. Blijf wel altijd toezicht houden.

Maggi Mals en Kruidig benodigdhedenIngrediënten:

– 4 kipfilets (samen ong. 600 gram)
– Pakje Maggi Mals en Kruidig smaak Knoflook fijne kruiden

Keukengerei

– Koekenpan
– Tang

Recept

Altijd beginnen met: Handen wassen! Op de verpakking staat duidelijk wat je moet doen om dit gerecht te bereiden. Ik zal eerst laten zien hoe dit ging. Later zal ik mijn oordeel over dit gerecht geven.

Maggi Mals en Kruidig papyrusHet hele recept is te makkelijk voor woorden. Ik was dan ook sceptisch of het ook wel zou werken. Zo belooft de naam van de verpakking een mals en kruidig stukje vlees! Het enige wat er in het zakje zit, zijn 4 stukken bakpapier met daarop iets van kruiden? Ik kan het niet helemaal thuis brengen, maar het oogt nogal…tja, hoe zal ik het noemen? Mijn associaties met dit beginproduct is meer iets van schuurpapier.

Maggi Mals en Kruidig kip Je vouwt het blaadje open en legt daar een hele kipfilet op. Vervolgens vouw je het weer dicht en druk je zo hard als je kan het stukje kipfilet plat. Het liefst op een manier dat het hele kipfilet overal even dik wordt. Dit is nogal lastig. Er staat ook nadrukkelijk “plat drukken” Dus het gebruik van een vleeshamer of een snijplank is dus niet gewenst. Hierdoor is de kans groter dat het papier gaat scheuren en dan komt dan niet ten goede van het gerecht.

Maggi Mals en Kruidig voorbereidingDe voorbereiding is nu al klaar! Het is klaar om gebakken te worden. Ook dat is een uitdaging. Er kan niet in het papier geprikt worden, dus moet je het stukje kip met papier en al te pakken zien te krijgen met een tang. Wanneer je altijd rekening houd om de kip te pakken aan de dichte kant van het pakketje, dan zit je goed. Het kan dan verdraaid makkelijk omgekeerd worden.

Na een minuut of 10 is het klipfiletje klaar en kan er aangevallen worden, AAN TAFEL!

Mmmmmm….Eet smakelijk!

 Oordeel

Tja, bij een normaal artikel van Kidz Cookin’ stopt het hier. In het begin gaf ik al aan, dat dit een proefproduct was, die we gekregen hebben bij de Libelle. Wat vonden we er nu eigenlijk van?

Het gerecht heet Mals en Kruidig. Na het bakken was de kip inderdaad heerlijk sappig en totaal niet droog. Ook de smaak van de kipfilets waren lekker. Wij houden hier wel van een knoflooksmaak. Het was goed op smaak, de knoflook was niet overheersend en ook de kipfilets zagen er zowaar gebakken uit. Maggi maakt dus waar wat het beloofd.

Maggi Mals en Kruidig bakkenIk vond het wel apart bakken, zo tussen het papier. De pan was amper smerig en het omdraaien in de pan ging eenvoudig. Het is niet mogelijk om het om te draaien door in het vlees te prikken (natuurlijk! Daardoor blijven alle sappen in het vlees!). Gebruik dan ook altijd een tang voor het omdraaien van het vlees.

Maggi Mals en KruidigHier waren we verrast over het resultaat. Het was lekker! Het is dus zeker voor herhaling vatbaar!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.