Is dit nu de wereld van een Blogger? 5


Een leeg scherm wat een nieuw artikel moet worden…Inspiratieloos? Nee, dat nu totaal niet, maar toch lijken de woorden voor vandaag niet op het scherm te verschijnen. Normaal typ ik een artikel in een keer uit en heb ik er totaal geen problemen mee om stukken te schrijven van 500 woorden of meer. Vandaag schieten de woorden door mijn hoofd en wil ik juist heel veel schrijven, maar op een of andere manier “past” het niet.

keyboard-edarComfort zone

Wellicht is het even tijd om uit mijn comfort zone te stappen. Ik ben deze blog begonnen om over leuke dingen te schrijven in een kinderleven en daar hou ik me dan ook aan. Toch zullen “dagelijkse” lezers gemerkt hebben, dat ik in het weekend niet altijd mijn hoofd buig over de hoofdonderwerpen van mijn blog. Per 1 januari van dit jaar ben ik mee gaan doen met een uitdaging: 365 dagen bloggen. In eerste instantie een leuk idee, maar later stond ik toch voor een dilemma. Alleen maar ideeën delen is leuk, maar dat is ook niet oneindig te doen. Zeker niet als je alle artikelen zelf wil uitvoeren, fotograferen en dan ook nog eens de artikelen moet schrijven. Ik heb maar 4 dagen in de week waarin ik de knutsels, dagjes uit, activiteiten en recepten kan uitvoeren met mijn kinderen, waarvan de dagen doorgaans ook nog eens gevuld worden met school, sport, speelafspraken of andere dagelijkse aangelegenheden. Van die drie dagen hou ik dan vaak maar 1 dag over om alles te doen. Om dan minimaal 7 ideeën uit te werken is wel een keer mogelijk, maar niet week in week uit.

Mede om mijn kinderen te ontlasten heb ik het weekend nu ingedeeld voor een persoonlijke noot. Niet echt wat in de lijn wat van origine in mijn blog beschreven werd, maar toch…er zijn weer twee dagen gevuld. Promotie van deze artikelen doe ik niet aan, ze zijn (in mijn ogen) vaak persoonlijk. Noem me maar een idioot, maar ik zie nog steeds niet de meerwaarde van een persoonlijk bericht. Wie wilt er nu wat persoonlijks lezen over mijn persoontje. Zo interessant ben ik niet! Zo kan je dan je twijfels hebben. Waarom schrijf ik die artikelen dan? Juist, wat een leuk idee leek, blijkt soms achteraf ietwat overtrokken. Toch is het wel een leuke aanvulling voor mijn trouwe lezers die dicht bij mij staan (lees familie, vrienden, kennissen e.d.).

seoBloggerswereld

Hiermee kom ik dan gelijk op mijn frustratie van dit moment, en ik beken gelijk! Ook ik wordt er hopeloos in meegezogen en dit weekend knapte er iets. Wil ik dit wel? Wil ik wel 365 dagen bloggen en allerlei persoonlijke verhalen vertellen? Mmm….de ene kant van mij zegt JA! Dit is iets wat ik wel wil, maar wat dan niet?

Waar ik mij op het moment gek over maak, zijn de werkjes die naast het bloggen erbij komen. Het promoten van een artikel, het bijhouden van de statistieken, het wel of niet meediscussiëren of iets wel of niet kan, het vaststellen hoe hoog jouw vergoeding zou moeten zijn, wat moet je doen om meer lezers te trekken, wat ga je doen als ze niet komen, hoe kom je onder de aandacht van bedrijven, waar moet je wel en waar moet je nu juist niet zijn. Allemaal onderwerpen waar ik me nog niet mee bezig hield bij het beginnen van deze blog, maar waar (volgens veel experts) wel naar gekeken moet worden als je wilt groeien met jouw blog. In eerste instantie begon ik vol goede moed met deze “bijzaken”, maar nu begint het me volledig de keel uit te hangen. Natuurlijk wil je dat jouw blog slaagt, maar tegen welke prijs?

Ik zie ook links en rechts om me heen steeds meer bloggers die terug komen van een blogavontuur zonder het gewenste resultaat. Bloggers die de lol er niet meer van in zien om een goed artikel te schrijven zijn niet meer op één hand te tellen. De bloggerswereld vercommercialiseerd of je dit wilt of niet. Het lijkt niet meer te gaan over de artikel die je schrijft. Nee…het gaat om wat je ermee kan verkopen. Geloof het of niet, maar juist daar wilde ik niet naar toe met mijn blog.

chalkboardToekomst

Natuurlijk wil ik nog steeds al het leuke voor kinderen met jullie delen. Natuurlijk wil ik graag producten voor jullie testen, die bij het oorspronkelijke onderwerp passen, waar mijn blog om begonnen is. Ik heb nog zo veel ideeën voor jouw kidz in petto! Gaat er wat veranderen op Kidz Blozzy? Nee! Voor jullie niet. Deze site blijft bestaan zoals deze in de afgelopen tijd al bestond. Ook al brengt het niet wat ik in eerste instantie voor ogen had. Ook al trekt het geen volle zalen. Het blijft gewoon een site waarbij ik ga proberen al het leuks voor kidz te delen en vaak zal dit gaan over de simpele manieren hoe je dit doet. Wie dit niet waardeert, jammer dan!

Wat ik wel ga veranderen is de manier waarop deze site tot stand komt. De bloggerswereld kan roepen wat ze wilt over het runnen van een blog, maar voor mij is en blijft het een uitlaatklep voor al mijn eigen ideeën. Niet meer en niet minder. Geen acquisities meer naast mijn blog om het groot te maken. Geen bijzaken meer om in the picture te komen (tenzij het past). Geen aanvullende artikelen over hoe je een blog moet runnen, geen tips of trucs voor een probleem (tenzij het bij het onderwerp past), geen weekoverzichten, geen plog, vlogs of andere “meuk” voor mij. Niet dat ik dit niet leuk vind dat anderen dit wel doen, integendeel! Ik vind het leuk om bij anderen te lezen, maar ik ben daar gewoon niet goed in. En als ik er niet goed in ben, dan ga ik me er ook niet meer aan wagen. Laat dat dan maar aan anderen over. Het past niet in mijn oorspronkelijke opzet van mijn blog. Ook al scoort het goed voor jouw blog, bij mij zal dit alleen maar averechts werken.

Wat blijf ik dan wel doen? Schrijven! Schrijven over wat ik leuk vind. Volgen! Ik blijf wel de bloggers volgen die ik echt leuk vind om te lezen, ook al zal ik niet altijd reageren. Reageren! Reageren op artikelen, discussie en gesprekken waarvan ik het wel de moeite waard vind om op te reageren. De laatste twee zullen overigen wel in mindere mate voor gaan komen, simpelweg om de reden dat ik niet meer tijd heb hiervoor. Ik wil me juist meer gaan toeleggen op het schrijven en dat kost tijd.

Ik besef me best dat dit relaas me waarschijnlijk volgers en/of lezers gaan kosten, so be it! Laat dit dan maar een B-site worden, waarin ik op hobby-achtige klunzigheid mijn artikelen maak. Ik weet dat ik niet top of the bill ben, maar ik geniet van iedere woord die ik schrijf! Ik weet dat dit artikel niet iets is wat jullie doorgaans van mij lezen, maar het is wel heerlijk om voor eens en voor altijd een standpunt in te nemen waarvoor ik sta. Write, Read, Enjoy!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

5 gedachten over “Is dit nu de wereld van een Blogger?

 • Marieska

  goed geschreven en ik ben het helemaal met je eens! Vier jaar geleden ben ik love4kidz als online magazine begonnen met een liefde voor schrijven. Nu ben ik meer tijd Kwijt aan delen, social media, statistieken en andere randzaken. Gelukkig blijft de liefde voor schrijven de boventoon voeren, zodra dat weg is, is het hart van love4kidz ook weg.

 • Romy

  Ik lees veel van dit soort artikelen de laatste tijd, en ik vind dat een goed teken! Ook ik verwonder me als beginnend blogger soms over het commerciële aspect dat bij het bloggen komt kijken. Mij gaat het, net als jou, meer om het delen en schrijven op zich. Daar word ik heel blij van, maar ik heb een tijd getwijfeld of dat wel ‘goed genoeg’ was, omdat ik zag hoe ‘succesvol’ sommige blogs in korte tijd werden. Fijn om te lezen dat meer mensen er hetzelfde over denken! (Ps: ook ik lees je graag.)

  • Linda

   Wat lief om te horen! Daar wordt ik nu blij van! De onzekerheid die je overvalt wanneer anderen sneller lopen dan ik doe, is zeker iets wat mij ertoe zette om nog harder te lopen. Weet je? Soit! So be it! Ik heb een langere adem 😉

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.