Frozen Olaf als cadeau 5


Met kinderen op de basisschool breekt er een hele nieuwe tijd aan. Ineens heb je jouw kinderen niet meer onder jouw vleugels, maar beginnen ze zelf uit te vliegen. Speelafspraken, kinderpartijtjes, sporten..noem maar op! Was je voorheen vooral druk met het maken van traktaties voor eigen verjaardagen, nu  komt daar nog een werkje bij. Het maken van cadeautjes voor de verjaardagspartijtjes!

Frozen is een filmhit nummer 1 voor de kinderen. Vele kinderkeeltjes schallen de hele dag “laat het gaan!” of proberen Olaf na te doen. Alles wat Frozen ademt is geliefd en wordt dan ook aangepakt. Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken of het is wel te maken, freubelen of te kopen. Ook bij ons op school is het vriendinnetje van Isis helemaal wild van Frozen. Zo had ze voor Carnaval van haar moeder al een heus Anna kostuum gekregen en trakteerde ze op bekertjes popcorn in Frozen-style. Toen Isis dus aan kwam zetten met een Frozen-kaart voor het kinderfeestje, wist ik dus wat me te doen stond. Ik zou iets geven in Frozen-style!

Maar dan…Ik heb veel op Pinterest gekeken, maar het idee wat ik had, kon ik daar niet echt vinden. Dan zelf maar verzinnen. Uiteindelijk heb ik mijn idee kunnen uitwerken en heb ik een cadeauverpakking gemaakt van Olaf, die ook nog eens leuk in de kinderkamer gezet kan worden.

Frozen Olaf nodigWat heb je nodig?

 • Een kussensloop
 • Textielstiften of permanent markers in de kleuren zwart en oranje.
 • Een print van het gezicht van olaf, deze is via google wel te vinden.
 • Een stuk karton of een plastic onderlegger
 • Vulsel, dit kan van alles zijn: watten, doosvullingen (van die wokkels of papieren slierten)
 • Chenilledraad in de kleur zwart
 • Cadeautjes voor de jarige

Olaf cadeau

Hou de kussensloop voor je met de korte kant naar je toe. De opening zit aan de bovenkant. Zoek eerst via Google en mooie afbeelding van Olaf. De meeste hits vind je als je Frozen Olaf intypt op de zoekbalk. Probeer de afbeelding zo groot mogelijk te houden en werk een beetje in verhouding tot de kussensloop.

Frozen Olaf beginLeg de afbeelding in de kussensloop. Leg daaronder ook nog een stuk karton of plastic. Dit voorkomt afgeven bij de volgende stappen.

Frozen Olaf tekenenTrek de tekening lijn voor lijn over met de viltstiften over. Begin met de zwarte buitenlijnen.

Frozen Olaf omtrekKleur nu volgens de tekeningen de vlakken en zorg dat alles op kleur gevuld wordt.

Frozen Olaf inkleurenFrozen Olaf ingekleurdWij hebben deze Olaf gebruikt om de cadeautjes voor het kinderfeestje feestelijk te verpakken. Om nog extra body te geven aan Olaf, hebben we de kussensloop gevuld met vulsel wat normaal gebruikt wordt als verpakkingsmateriaal in dozen. Ik niet hoe dit heet, hier in huis wordt het gemakshalve “wokkels” genoemd. Tussen de vulsel hebben wij de cadeautjes verstopt.

Frozen Olaf vullen

Sluit de bovenkant van de kussensloop met twee chenilledraadjes. Dit hoort eigenlijk zwart te zijn, maar wij hadden geen zwart meer in huis en hebben hiervoor een rode kleur gebruikt.

Frozen Olaf cadeauGeven

Ik heb deze mooie cadeauverpakking in nog geen half uur in elkaar geknutseld. Verpakt in een plastic zak, heb ik dit pakketje op school afgeleverd. Ze zou immers gelijk uit school meegaan met Daniek. Nog geen uur later kreeg ik een leuke foto opgestuurd met een ondertitel: En bedankt hè! feestjeOp de foto stond een groep met kleuters die de inhoud van de verpakking over de grond hadden uitgestrooid alsof het sneeuw was. Dit had ik van te voren niet bedacht (ik wilde het gewoon gebruiken als vulsel), maar achteraf bleek het zeer toepasselijk te zijn. Je geeft Olaf en vervolgens laat je het in de kamer ook nog eens lekker sneeuwen! Het cadeautje bleek ook nog eens zeer toepasselijk, aangezien Daniek die dag ook nog eens een “Frozen”partijtje had. Ook dat had ik eigenlijk wel kunnen weten 🙂 Al met al een geslaagd cadeau!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

5 gedachten over “Frozen Olaf als cadeau

  • Linda

   Dank je! De ontvanger is er ook erg blij mee en Olaf is inmiddels opgewaardeerd van cadeauverpakking tot knuffel 🙂

 • Sofie

  Wat een leuk idee! Staat ook op mijn ‘kinderfeestjes-ideetjes’-lijstje (die inmiddels wel erg lang wordt, gelukkig is ze elk jaar jarig ;-))

  • Linda

   Tja…dat probleem heb ik ook. Ideeën te over, maar geen tijd om ze allemaal uit te voeren. Nu maar hopen dat Frozen nog lang een hit blijft 🙂

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.