Foto Momento; onze foto van week 12, 100 jarig bestaan Burgers Zoo


Het is alweer twee jaar geleden dat Burger Zoo 100 jaar bestond. Een bijzonder moment…niet alleen voor het park, maar zeker ook voor Emma! De kwaliteit van de foto laat iets te wensen over, maar toch!

feest 100 jaar Burgers Zoo

Burgers Zoo 100 jaar!

Dat jaar was een bijzonder jaar met heel veel bijzondere momenten voor Burger Zoo. Een van die momenten heeft Emma van heel dicht bij mogen maken. Wellicht herken je de foto, wellicht niet. Ze zit hier IN het hok van de Maleisische beren. Op zich was dat al bijzonder. Maar wat is nu het verhaal achter deze foto?

Begin maart 2013 kondigde Burgers Zoo een wedstrijd aan. Teken jou favoriete dier en ga daarmee op de foto. De foto met de mooiste tekening of de foto met de meeste stemmen zou een prijs winnen. 30 kinderen zouden via stemmen kunnen winnen en 10 kinderen zouden worden gekozen door het personeel van Burgers Zoo met de mooiste tekening. Maar liefs 40 kinderen maakte dus kans op een fantastische prijs. We besloten om hier aan mee te gaan doen. Emma maakte een mooie tekening en we plaatste de foto op hun site.

inschrijving burgers zooIn die tijd bestond Kidz Blozzy al wel, maar was toen een klein blogje waar niemand het bestaan van wist. We hebben toen der tijd alle stemmen verzameld via onze eigen netwerken. Vrienden, familie, kennissen, collega’s…iedereen werd opgetrommeld om te stemmen. Over het algemeen ben ik niet zo van de stemmen vergaren, maar dit was een eenmalige kans. Een paar slopende weken volgden tot de sluitingsdatum van de wedstrijd verstreek. Ik kan me niet meer herinneren welke plaats ze toen geëindigd is, maar we zaten erbij! Joehoe!

Wat had ze nu gewonnen? Ze mocht bij Burgers Zoo dieren gaan voeren! De dag begon vroeg, heel vroeg. Om 7 uur in de ochtend moesten we aanwezig zijn. Met de ogen nog half dicht, reden we met zijn zessen naar Burgers Zoo. Opa en Oma mochten die dag ook mee. We werden ontvangen met een heerlijk ontbijt en de winnende kinderen werden in groepen ingedeeld. Emma werd ingedeeld bij de Maleisische beren. De rest mochten de chimpansees, vissen en aardvarkens gaan voeren. De kinderen werden meegenomen en wij, de ouders, kregen een rondleiding door de Bush. Ik kan je wel vertellen dat het heel bijzonder is om zo vroeg in de ochtend, onder leiding van zeer ervaren gidsen, een wandeling te mogen maken in deze unieke omgeving.

Uiteindelijk werden we naar onze kinderen geleid en konden we ze bewonderen in het hok van de Maleisische beren. Ze hadden deze lieve dieren eerder al pap mogen geven in hun hok en later hebben ze in het verblijf nog speciale taarten gemaakt. Een “Once in a lifetime” ervaring die ze niet zullen vergeten. De dag werd vervolgd met een rondleiding door de Rimboe met als bestemming de chimpansees. Hier was de officiële viering van 100 jaar Burgers Zoo met persmoment. De dag eindigde met een verjaardagstaart. De tekeningen mochten daar ingeleverd worden aan de directeur van Burgers Zoo, Alex van Hooff. Voor ieder kind werd tijd vrij gemaakt om de tekening in ontvangst te nemen en hij bleef ook nog even kletsen met de kinderen. Erg leuk om te zien hoe hij ieder kind liet vertellen over hun ervaringen en hij wist over iedere groep zelfs nog bijzonderheden te vertellen die er gebeurd waren. En dat terwijl hij er niet overal tegelijk bij kon zijn! Kijk, dat noem ik nog eens communicatie!

Al met al was het een erg mooie dag om nooit te vergeten. De foto’s worden dan ook  gekoesterd hier in huize Kidz Blozzy. Aahhh! Memories!

 

 

 

 

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.