Refashion: Een hippe sjaal van een oud T-shirt


Refashion ofwel kleren een tweede kans geven. Een woord wat steeds hipper wordt. Zeker wanneer je ietwat minder te besteden heb, zoals tieners, is refashion een hippe bezigheid. Je maakt zelf wat en je kan er nog hip uitzien ook! Een win-win situatie dus. Ik zag laatst op Zapp dat er ook zelfs een jongere programma hierover gemaakt wordt, dus dat zegt ook weer genoeg.

Refashion sjaal EmmaHier in huize Kidz Blozzy hebben we oude kleding genoeg. Ik ben ruim een jaar geleden zeer fors af gevallen en mijn gehele garderobe is met der tijd naar de schuur verdwenen. Ik heb het allemaal bewaard zodat ik later zelf eens aan de slag kon à la Refahionista.

Afgelopen woensdag hadden we eindelijk zelf eens tijd om wat met die oude kleding te gaan doen. Ik heb een paar T-shirts uit de zak geplukt en hebben daarvan een hippe sjaal gemaakt. Hoe? Ik ga het je vertellen.

Refashion sjaal knippen 2Wat heb je nodig?

Voor een sjaal heb je twee T-shirts en een schaar. Meer niet! Het is wel mooier om twee verschillende kleuren T-shirts te gebruiken.

Refashion sjaal knippen emma Refashion sjaal knippenKnippen

Van het T-shirt knip je eerst het boord af. Vervolgens knip je allemaal repen van het shirt. De repen moeten op ongeveer 2 centimeter afgeknipt worden.

Refashion sjaal rekkenTrekken

Nu komt het! De kidz vonden dit geweldig om te doen. Trekken! Iedere ring T-shirt rek je uit zover hij maar kan. Doe dit ring voor ring, dan rekt het verder uit. Iedere ring ziet er daarna zo uit. Op het einde kan je alle ringen nog even bij elkaar houden en nog even in zijn totaliteit uitrekken, zodat alle ringen even groot worden.

Refashion sjaal strings Refashion sjaal oprekken Refashion sjaal rekken 2Vlechten

De meeste T-shirts hebben een voor- en een achterkant die met stiksels aan elkaar zitten. Sorteer de ringen met de naad op elkaar. Vervolgens knip je alle ringen open, door de naad er aan een kant eraf te knippen. Hierdoor blijft er nog maar 1 naad over. Dit wordt in de sjaal verwerkt en zul je achteraf wel zien. Vind je dit niet mooi? Dan moet je op zoek naar T-shirts die geen naden hebben, maar ik heb daar nog niet veel van kunnen ontdekken (ze bestaan wel).

Refashion sjaal vlechten emmaRefashion sjaal vlechtenHou 1 uiteinde met repen in de hand en stop die onder een zwaar voorwerp. Een grote plant, een poot van een bank…You name it! Hou een strook shirt apart. Hiermee kan je straks alles aan elkaar knopen. Verdeel nu de repen in drie gelijken delen en vlecht het geheel in elkaar. Hou hierbij aan het begin en het einde een stuk van ongeveer 30 centimeter over. Dit hoeft niet gevlochten te worden.

Refashion sjaal MischaKnopen

Wanneer de vlecht klaar is, leg je de uiteinden op elkaar en knoop je de vlecht stevig vast met de overgebleven strook t-shirt. Knip vervolgens de uiteinden wat meer gelijk en jouw sjaal is klaar!

De meiden hebben beiden een mooie sjaal gemaakt. Vol trots hebben ze deze sjaal de dag erop naar school gedragen en daar dan ook veel positieve reacties op gekregen. Toppie meiden!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.