Quote van de week; Don’t look back!


Het zal je niet ontgaan zijn: Kidz Blozzy heeft zijn eerste week met een eigen domein er bijna opzitten. Phoe! Is dat met even tegen gevallen! Ik heb mij even verkeken op hetgeen wat er allemaal bij een eigen gehoste site komt kijken. PHP, gebroken links, plugins, seo…soms wordt ik er wat weemoedig van. Vandaar dat er vandaag voor deze quote is gekozen:

Don't look back you're not going that wayAanpassen

Zodra er de nieuwe site in de lucht was, merkte ik al snel dat het niet helemaal liep zoals gepland. Na het installeren van een aantal plugins, kwam ik erachter dat er gebroken links waren op mijn site. Dat wil je niet hebben. Ook bleken oude foto’s nog steeds gelinkt aan mijn oude pagina. Tja, het grote aanpassen was begonnen. Gelukkig heb ik dit snel kunnen oplossen en hebben mijn lezers daar verder niets van gemerkt (denk ik), maar toch! Een periode van checken, dubbel checken en aanpassen was begonnen.

Lezers

Een volgend probleem: Waar waren mijn lezers gebleven? Bezoeken van mijn site bleven laag. Nu waren ze sowieso niet al te hoog, maar zo laag had ik ze de laatste twee jaar niet meer gehad. Er werd verder gekeken naar aanpassingen op mijn site. Ik moest mij gaan verdiepen in seo, het linken aan verschillende pagina’s en na gaan denken. Wat bleek? Mijn oude site was nog beter bekeken dan mijn nieuwe site! Aanpassen maar weer! Inmiddels beginnen de bezoeken weer aan te trekken en komen mijn lezers langzaam naar mijn nieuwe site in plaats van mijn oude site.

Weemoed

Zoals je nu zo onderhand wel kan raden, zaten er afgelopen week best wel een aantal momenten waarbij ik mijzelf afvroeg: Waar ben ik in vredesnaam aan begonnen! Met weemoed dacht ik terug aan mijn tijd op de gratis WordPress-site. Ik was daar geen problemshooter, geen onderzoeker en geen halve IT-er. Ik kon me daar enkel en alleen concentreren op wat ik het leukste vond aan het bloggen: het schrijven. Gewoon bedenken wat ik voor de dag erna weer op het net kon knallen. Kijken wat ik kon gaan doen met mijn kidz, zodat ik weer een artikel had voor die week daarop en foto’s uitzoeken die ik aan jullie wilde laten zien.

Doorzetten

Nu, een week later, begint er weer wat rust te komen in de troubleshooting op mijn nieuwe site. Ik kan me eindelijk weer concentreren op de artikelen die er komen gaan. Ik ben er van bewust dat een eigen site ook verantwoordelijkheden met zich mee brengt. Toch zal ik blij zijn wanneer alles goed staat en er voorlopig geen problemen meer om de hoek komen kijken. Nog even doorzetten en mijzelf zien in dat kleine vliegtuigje in mijn quote. Er is geen tijd meer om terug te kijken naar mijn oude site. Ik ben begonnen aan een nieuw avontuur. Ook al is deze pittig en zal de weg nog lang zijn, uiteindelijk zal alles goed komen.

Toch is er met deze hele reis een prettig pluspuntje te melden. De eerste maand van mijn uitdaging om 365 dagen te bloggen is een feit. Ik heb geen dag gemist! Januari kan ik dus van mijn lijstje schrappen en met goede moed gaan we onze tweede maand van 365 dagen bloggen in! Wil je ook weten wat deze challange nu eigenlijk inhoud? Kijk dan eens op de site: 365 dagen bloggen van Blogqueen!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.