Dit weekend vieren we carnaval. Dit is voor veel ouders een drukke tijd, maar er zal ook wat gegeten moeten worden. Door al het feestgedruis is er niet veel tijd om uitgebreid te gaan kokekn, maar je kan toch niet feesten met een lege maag? Vandaag maken we met onze kidz een klein maar supersnel hapje.
Pizza Pistolet
voorbereiding 10 minuten/8 minuten baktijd
Wat kunnen de kidz doen?
Vanaf 2 jaar:
Het gerecht is vanaf 2 jaar samen te maken. Als ouder zou je het snijwerk kunnen overnemen en natuurlijk het werken met de oven is meer voor de wat oudere kinderen.
Ingrediënten:
– voorgebakken pistoletjes
– bacon
– gehakte knoflook op oliebasis
– plakken kaas extra belegen
– geraspte Gran Pardano kaas
– oregano
Keukengerei
– Bakrooster
– Bakpapier
– Mes
– Rasp
Recept
Altijd beginnen met: Handen wassen! Leg daarna alle ingrediënten alvast klaar, zodat je het klaar kunt maken zonder te hoeven stoppen.
Verwarm eerst de oven voor op ongeveer 180 graden.
Snij de voorgebakken pistoletjes door de helft. Iedere halfje leg je op de bakplaat alsof je een broodje gaat smeren.
Op het brood smeer je een klein beetje gehakte knoflook op oliebasis. Niet te veel, de knoflook is vrij sterk qua smaak.
Beleg het broodje eerst met wat kaas. De plakken scheur je gewoon in stukjes om het broodje mee te vullen.
Bak eerst de bacon eventjes in de pan. Heel kort! Leg op de kaas een plakje bacon en strooi daar wat geraspte gran pardano kaas overheen.
Als laatste strooi je nog een klein beetje oregano over de broodjes.
Bak deze broodjes in de oven voor ongeveer 8 minuten. Ze zijn nu lekker knapperig. Jouw Pizza Pistolet is klaar om gegeten te worden. Lekker uit het handje!