Kidz Cookin’ Pizza Pistolet


Dit weekend vieren we carnaval. Dit is voor veel ouders een drukke tijd, maar er zal ook wat gegeten moeten worden. Door al het feestgedruis is er niet veel tijd om uitgebreid te gaan kokekn, maar je kan toch niet feesten met een lege maag? Vandaag maken we met onze kidz een klein maar supersnel hapje.

Pizza Pistolet

voorbereiding 10 minuten/8 minuten baktijd

Wat kunnen de kidz doen?
Vanaf 2 jaar:

Het gerecht is vanaf 2 jaar samen te maken. Als ouder zou je het snijwerk kunnen overnemen en natuurlijk het werken met de oven is meer voor de wat oudere kinderen.

Ingrediënten:

– voorgebakken pistoletjes
– bacon
– gehakte knoflook op oliebasis
– plakken kaas extra belegen
– geraspte Gran Pardano kaas
– oregano

Keukengerei

– Bakrooster
– Bakpapier
– Mes
– Rasp

Recept

Altijd beginnen met: Handen wassen! Leg daarna alle ingrediënten alvast klaar, zodat je het klaar kunt maken zonder te hoeven stoppen.

Verwarm eerst de oven voor op ongeveer 180 graden.

Broodjes snijdenSnij de voorgebakken pistoletjes door de helft. Iedere halfje leg je op de bakplaat alsof je een broodje gaat smeren.

Knoflook smerenOp het brood smeer je een klein beetje gehakte knoflook op oliebasis. Niet te veel, de knoflook is vrij sterk qua smaak.

beleg met bacon en kaasBeleg het broodje eerst met wat kaas. De plakken scheur je gewoon in stukjes om het broodje mee te vullen.

bestrooien met Gran pardanobeleg met bacon kaas en gran pardanoBak eerst de bacon eventjes in de pan. Heel kort! Leg op de kaas een plakje bacon en strooi daar wat geraspte gran pardano kaas overheen.

afmaken met oreganoAls laatste strooi je nog een klein beetje oregano over de broodjes.

Bak deze broodjes in de oven voor ongeveer 8 minuten. Ze zijn nu lekker knapperig. Jouw Pizza Pistolet is klaar om gegeten te worden. Lekker uit het handje!

Pizza pistolet gebakkenMmmmmm….Eet smakelijk!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.