Kidz Cookin’ krans van croissantdeeg, spek, ei en kaas


Weekend…voor ons altijd weer een drukte van belang. De een moet naar zwemles, de ander heeft een voetbalwedstrijd, boodschappen doen, opruimen, schoonmaken…druk, druk, druk! Maar…de zondag staan we allemaal op de relax-stand. Eventjes rustig aan doen. Dat zijn ook meestal de dagen dat ik weer eens wat nieuws probeer in de keuken. Lekker keuvelen met de kidz.

Via Pinterest kwam ik een interessant recept tegen. Ik heb hem naar mijn eigen hand gezet en afgelopen zondag hebben we deze eens uitgeprobeerd.

Wat gaan we maken?

Een krans van croissantdeeg, spek, ei en kaas

voorbereiding 15 minuten/15 minuten bakken

Wat kunnen de kidz doen?

vanaf 2 jaar:

– Klaar zetten van de ingrediënten
– Het klutsen van het ei
– Het maken van het gerecht

Vanaf 6 jaar:

– Het hele gerecht voorbereiden.

IngredientenIngrediënten:

  • 1 blikje croissantdeeg van Danerolles
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 5 eieren (middel)
  • teenje knoflook
  • twee sjalotjes
  • scheutje melk
  • 100 gram geraspte gran pardanokaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Chilipoeder
  • paar blaadjes verse basilicum

Keukengerei

  • Bakplaat
  • Kom
  • Garde
  • Koekenpan
  • Rasp
  • Bakpapier
  • Kwast

Recept

Als eerste: Handen wassen! Werk schoon, dan is het opruimen achteraf makkelijker en sneller. Zet ook van te voren de ingrediënten klaar, dat scheelt tijd bij het koken.

raspen kaasBakken van spekWe gaan eerst de grote stappen voorbereiden. Bak als eerste het spek in een koekenpan. Niet te hard. Leg deze op een bord en zet ze voorlopig aan de kant. Rasp de Gran Pardano kaas en zet deze ook aan de kant. Haal het schil van de knoflook en hak deze klein. Doe dit ook met de twee sjalotjes. Dit hebben we allemaal straks nodig.

Eieren in een kom RoereiDoe vervolgens de 5 eieren en een scheutje melk in een kom en sla de eieren luchtig met een garde. Bak de sjalotjes licht aan en voeg daar ook de knoflook aan toe. Doe de eieren in de koekenpan erbij en maak er roerei van. Hou een klein beetje ei achter de hand, voor het afwerken van de krans. Voeg eventueel een beetje chilipoeder, zout en peper toe voor de smaak. Pas wel op met de zout. De spek geeft ook al een wat zoutere smaak aan het gerecht.

Croissantdeeg neerleggenKrans van croissantdeeg openNu gaan we met het gerecht zelf beginnen. Voor het gemak leggen we het bakpapier eerst op het aanrecht. Maak het blikje met croissant deeg open en snij de stukken los. Leg deze stukken in een ring met de punten naar buiten. Het wordt nu als het ware een zonnetje.

krans met spekLeg op elke plak croissantdeeg een plakje spek. Met het spek wat je overhoudt, vul je de binnenkant van de ring.

Ei toevoegenDoe het roerei op de ring, laat hierbij de punten vrij.

Kaas toevoegenStrooi over het ei de kaas.

Hak wat blaadjes basilicum en strooi dit weer over de kaas.

Krans dichtvouwenVouw de punten naar binnen, zodat er een krans ontstaat. Smeer het in met het restant van het eimengsel en schuif de krans  met het bakpapier voorzichtig op de bakplaat.

Krans insmeren bakken van kransBak de krans voor ongeveer 10 tot 15 minuten (volgens de verpakking). De ingrediënten die in het gerecht verwerkt zijn, zijn al klaar en hoeft alleen nog maar warm te worden. Het croissantdeeg heeft de tijd nodig om te bakken.

krans va croissantdeegNa de baktijd, kan de krans op een bord geschoven worden.

Mmmmmm….Eet smakelijk!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.