Foto Momento; onze foto van week 6


Volgende week is het alweer carnaval. Ook al zijn wij zelf geen carnavalvierders, we kijken wel ieder jaar weer naar die bijzonder vrolijke stoet die dan in ons dorp voorbij komt. Mijn kidz gaan wel weer ieder jaar vrolijk verkleed. Als voorpret op volgende week, wil in in deze aflevering van Foto Momento een foto delen van carnaval 2014.

CarnavalHet foto moment

Zo zagen mijn kidz eruit in 2014. Ik heb nog gezocht naar oudere foto’s, maar ik kon geen foto vinden waarbij ze allebei verkleed waren op één foto. Ze waren vorig jaar verkleed als bloemenmeisje en piratenmeisje. Voor Isis was de jurk nog ietwat te groot vorig jaar, dus zal ze ook dit jaar als bloemenmeisje verkleed kunnen gaan. Voor Emma moeten we dit weekend nog even aan de slag. Ik heb mezelf voorgenomen om haar verkleedkleren zelf te maken dit jaar. Ik hoop dat het wat gaat worden. Als het lukt, zal ik daar deze komende week meer over vertellen.

Carnaval 2014 dus. Voor ons dorp betekend dat de straten voor een korte tijd wordt overgenomen door de leden van C.V. de Neutenkrakers, die tevens ook de organisatie voor de carnavalsoptocht voor zijn rekening neemt. Voor een klein dorp is het grote optocht. Er zijn dit jaar alweer 71 inzendingen die meelopen, vaak grote groepen. Het is dan ook altijd één groot feest. Het mooiste vind ik wel de voorpret. Vaak beginnen we zelf al twee uur van te voren met verkleden, schminken en naar buiten kijken. We wonen net buiten het dorp en zien veel wagens al voorbij komen voordat de optocht begint. Vol ornaat en met de volumeknop op 10 karren de wagens bij ons de weg op, om vervolgens aan het begin van het dorp zich op te stellen voor de gezellige optocht.

Een dag daarvoor is er altijd een kindercarnaval, georganiseerd door de plaatselijke carnaval vereniging. Zo zal Isis dit jaar ook naar het kindercarnaval gaan en Emma mag dan in de avond aansluiten bij de jeugdcarnaval. Nog meer feest dus! Deze feesten worden altijd druk bezocht door de kinderen in het dorp en is een grote happening.

Zoals je wel kunt lezen zal ons weekend volgende week stampend vol zitten met feest, carnaval en gezelligheid. Bij jullie ook?

 

 

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.