Burgers Zoo China Light; Lekker weg met de kidz


Dat wij hier fans zijn van leuke uitjes, dat is geen verrassing meer. Het is ook geen verrassing meer dat wij veel in een dierentuin te vinden zijn. We hebben sinds 2013 dan ook een abonnement voor Burgers Zoo en zo nu en dan zijn we daar te vinden. Zo ook afgelopen weekend.

China Lights

Speciaal voor de voorjaarsvakantie heeft Burgers Zoo een evenement georganiseerd: China Light. Tot en met 1 maart 2015 organiseert Burgers Zoo een bijzondere tentoonstelling van kleurrijke lichtfiguren. De door Burgers Zoo, speciaal uit China overgevlogen, ingehuurde specialisten hebben ruim 100 figuren in een prachtige setting weten te plaatsen. De tentoonstelling is op zijn mooist, hoe kan het ook anders, als het donker is en Burgers Zoo heeft in deze periode ruimere openingstijden. Van zes tot negen ontsteken ze de lichten en is er een mooie wandeling te maken door het park.

China Light ingangWe hoorden van dit evenement en we wisten het zeker…hier wilden wij wel eens een kijkje gaan nemen. Het was weliswaar al een drukke periode, gezien de belevingen omtrent carnaval, maar toch konden we niet langer wachten. Zaterdagmiddag, net na de optocht van ons dorp, trokken wij naar Burgers Zoo. We hebben daar eerst een hapje gegeten, alvorens we op pad konden.

China Light draak 2De route

Door het park is een route uitgezet die ons langs alle lichtfiguren brengt. Zo begint de route bij de pinguïncorner. De oorspronkelijke route gaat via de olifanten omhoog, maar wij gaan als een stel dwarsliggers precies de andere kant op. Het is namelijk nog niet donker als wij aan onze wandeling beginnen en ik vind dit jammer. Ik zie liever de lichtfiguren op zijn mooist, in het donker. Wij beginnen onze route dus in de bush.

China Light Koi KarperIn de Bush staan niet zo heel veel lichtfiguren. Hier en daar een lotusbloem en bij de ingang van de Ocean een Koi karper. Toch hoort dit gedeelte wel degelijk bij de route. De inwendige mens kan hier verwend worden met een goede maaltijd en er kan ook nog geshopt worden bij een van de marktkraampjes. Het zijn er niet veel, maar toch. Het doet wel gezellig aan.

China Light IsisIn de Ocean zelf zijn er geen figuren te vinden. We “vliegen” dan ook vrij snel door de Ocean heen en vervolgen de wandeling weer bij de safari. Gelukkig is het inmiddels donker geworden en we kunnen in een zee van licht langs de parade van kleurrijke dieren. Bij de Safari staat een volledige setting met dieren die je op de uitgestrekte savanne kunt vinden. Boven deze setting staat een trotse koning van het dierenrijk, de leeuw opgesteld, die zijn rijk kan overzien.

China Light Leeuw China Light SavanneOp de weg omhoog komen we langs een pad met pandaberen. Emma vond dit wel grappig. Wanneer zie je nu pandaberen schommelen of op een bal jongleren? Volgens mij klopt dit niet! We lezen onderweg op een bord dat deze setting als grapje bedoeld is. De meeste settings bestaan namelijk uit dieren die in het park te vinden zijn. De pandabeer is in Burgers Zoo niet te vinden, maar in de Chinese traditie kan je niet om deze beer heen. Het is belangrijk onderdeel van het land en kon dus ook in deze tentoonstelling niet ontbreken.

China Light Panda China Light Emma Panda China Light bordWe lopen verder langs talloze opstellingen en mooie figuren. We merken het goed dat we tegen de stroom in aan het lopen zijn. Het wordt steeds drukker en het uiteindelijk wordt het bijna onmogelijk om door het vele toegestroomde publiek een pad te banen. We lopen nu richting het einde van de route. Voor ons dan…de meeste bezoekers komen nu net binnen en beginnen pas aan hun route. Het einde van ons bezoek brengt ons bij de klapper van de tentoonstelling. Een veertig meter lange draak! Wat is deze mooi!

China Light draak

Bijzonder

De wandeling door het donkere park is al een belevenis op zich te noemen. Het heeft een ietwat spookachtige uitstraling om langs alle lege hokken te lopen, waarvan je weet dat daar tijdens de dag dieren te zien zijn. Juist in het donker komen de lichtfiguren tot leven. De kleuren stralen van de dieren en worden daardoor levendig en soms zelfs onwerkelijk echt. Het is echt mooi gemaakt. Ja, wij zijn al jaren fan en hebben hierdoor misschien een te positieve bril op, maar het is bijzonder, heel bijzonder. Dit getuigen ook de vele bezoekers die wij tegen kwamen die avond. Zeker bij de draak kon je over de hoofden lopen. Wat dan wel weer makkelijk is…door de aangegeven route lopen (bijna) alle bezoekers dezelfde kant op. Dit maakt het dan wel weer zo rustig met lopen.

China Light bizon China Light boom China Light flamingoToch heb ik wel een kritische kanttekening, of nee…een uitermate belangrijke tip. Wanneer je hier naar toe gaat, let dan enorm goed op jouw kinderen. Het is druk en het is donker. De settings geven veel licht, maar nemen ook het licht uit jouw ogen wanneer je om je heen kijkt in het donker. Hierdoor wordt het moeilijker onderscheid te maken tussen de mensen om je heen. Draag kleine kinderen of zet ze in een hoge buggy, zodat ze goed de dieren kunnen zien. Geef wat grotere kinderen een stevige hand en spreek goed af waar je zal staan, mocht het toch voorkomen dat je elkaar kwijt raakt. Op zich is er maar een route en zijn de overige paden allemaal afgezet, dus een “verzamelpunt” is goed af te spreken. Volg de route en je komt elkaar dan vast wel weer tegen.

China Light ijsbeerfamilie China Lights China Lights Bidsprinkhaan China Lights bloemen China Lights vlinderFotografie

Mijn niveau als fotograaf is vooralsnog redelijk belabberd, maar het lukte zelfs mij hier nog aardig plaatjes te schieten. Ik ben er zelfs een beetje trots op hoe de foto´s zijn geworden. Kun je nagaan wat je hier kan uitspoken als getalenteerde fotograaf! De figuren geven zoveel licht, dat ik het mooier vond om mijn flitser zelfs uit te zetten. Hierdoor waren de dieren nog beter te zien op mijn foto´s.

Zoals al eerder verteld, is deze tentoonstelling nog tot en met 1 maart te bezichtigen bij Burgers Zoo. De reguliere openingstijden zijn verruimd tot negen uur. Voor meer informatie zoals toegangsprijzen, bezoek dan de site van het dierenpark. Wij vonden de tentoonstelling heel mooi en hebben bijzonder veel genoten van de wandeling. Burgers Zoo…Volgend jaar weer?

China Light tijger emma China Light olifant China Light geiten  Dit artikel is niet gesponsord. We hebben sinds 2013 een abonnement en zijn dan ook regelmatig als fan te vinden in dit mooie park.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.