Lekker uit eten bij 22High!


Zo af en toe gaan we met onze kidz uit eten. Negen van de tien keer eindigen we dan bij een pannenkoekenrestaurant of Steakhouse Texas bij ons in de buurt. Heerlijk eten en vriendelijk voor de kidz. Over het algemeen is het dan een feestje om uit te kunnen eten.

In dure restaurants zul je ons niet vinden. De kinderen zetten daar de boel op de kop en dat wil ik de overige gasten niet aan doen. Toch kom je zo nu en dan bij een restaurant terecht waarbij je, zelfs met de meest onrustige kinderen, lekker kunt genieten van een avondje met het gezin.

Afgelopen zaterdag waren we een dagje in de geboortestad van mij en vriendlief; Amersfoort. Beide zijn we daar geboren en getogen, totdat we zo’n 10 jaar geleden onze spullen pakten en naar Apeldoorn vertrokken. Toch hebben we nog steeds zo onze banden met Amersfoort. Vandaag hadden we afgesproken om naar onze vaste kapster te gaan met de hele familie. Eenmaal bij de kapper bespraken we wat we die avond zouden eten. Het zou te laat worden om thuis te gaan eten, dus besloten we maar eens te gaan kijken bij 22High. Schoonzus en haar man een berichtje gestuurd of ze ook zin hadden en ja hoor! Ook zij hadden wel trek in een lekker hapje.

Het concept is simpel. Voor 35 euro per volwassenen “huur” je voor twee uur een tafel. In deze prijs is (bijna) alles inbegrepen: eten en drinken. Wil je een wijntje of biertje bij het eten, dan schaf je voor 10 euro een “10-rittenkaart” aan; de zogenaamde Happykaart.

Zo vertrokken we lopend naar 22High, een restaurant wat gelegen is op de vierde verdieping en uitkijkt op het Eemplein. Mijn eerste indruk was goed. We werden uitstekend geholpen met onze jassen en ook de kinderen werden al helemaal ingepakt door de ober. Dat was voor ons dus al het eerste pluspunt voor deze avond. Het restaurant ziet er modern en gezellig uit. In mijn ooghoek zie ik buiten enorme speeltuin staan en niet ver bij ons uit de buurt staat er nog een kamer waar de kidz zich kunnen vermaken. Kijk…pluspunt 2 is ook alweer gescoord. Ik vind het namelijk heerlijk als de kidz zich kunnen vermaken, terwijl papa en mama heerlijk kunnen tafelen. Een win-win situatie voor iedereen.

Het restaurant is een zogenaamd wereldrestaurant. Hier betekend dat je uit verschillende buffetten gerechten kan kiezen. We hadden vandaag keuze genoeg: Soep, salade, sushi, wok, grill, barbeque, pizza, toetjes, ijs, chocoladefontein, brood…eigenlijk te veel om op te noemen. O ja, voor de kinderen was er ook nog een speciaal kinderbuffet. Vriendlief is gek op de oosterse keuken en heeft weer zijn hart kunnen ophalen. Na het vierde bordje werd het dan toch maar eens tijd voor een toetje. Boer eetNa een aantal bordjes met kleine gerechtjes vonden de kidz het genoeg om aan tafel te blijven zitten en verdwenen naar het speelhok. Nog geen kwartier later waren ze al weer terug. Het was toch wel heel druk en Emma had daar niet zo veel zin in. Ze ging nog maar eens naar het chocoladefontein en de bakken met ijs.

Twee uur later hebben we, onder genot van een kopje koffie, heerlijk ons eten laten zakken bij schoonzus en man thuis. We hebben genoten van het eten. De zaal was groot, maar niet storend. Je had niet het idee dat je in een “vreetschuur” terecht was gekomen en dat krijg je toch al snel als je naar een restaurant gaat waar, naar ik schat, 200+ personen in kan. De kinderen hadden genoeg te doen en waren in staat om zelf hun bordje lekker op te scheppen. Personeel was vriendelijk en het zag er schoon uit. Geen vieze borden, glazen of kopjes gezien. Het buffet werd goed bij gehouden en ook goed schoon gehouden. Al met al heel veel pluspunten dus. Samen chocomel drinkenAls ik dan toch een paar minpunten zou moeten noemen: De kinderen konden spelen, maar doordat het zo massaal is, loopt dit hokje ook snel vol. Mijn kinderen vonden het te druk en dus uiteindelijk ook niet leuk. Normaal zijn ze niet weg te slaan bij speeltoestellen, maar nu hadden ze het snel bekeken.

Nog een minpuntje is de tijd. Voor het eerder genoemd bedrag mag je twee uur lang genieten. Niet dat deze tijd te kort is, maar het geeft mij wel het gevoel dat je constant op je klokje zit te kijken of je al weg moet. En dat zit niet lekker, kan ik je vertellen. Uiteindelijk, wanneer je alle plus en minpunten bij elkaar op telt, overheersen de pluspunten voor mij. 22High leent zich uitermate goed voor een etentje met grotere groepen, zoals een uitje met een vriendengroep of familie.  Voor ieder wat wils en genoeg te eten en te drinken.

Dit artikel is niet gesponsord. Wil je meer informatie, kijk dan voor openingstijden, reserveringsformulier en prijzen op: 22high.com

 

 

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.