Kidz Cookin’ Penne pasta met chipolata worst en mozzarella 2


Vandaag gaan we op de Italiaanse toer. Nu eens geen pizza of ander soort pizza-achtig gerecht, maar we gaan eens pasta maken.

Wat gaan we maken?
Penne pasta met chipolata worst en mozzarella
voorbereiding 20 minuten/10 minuten baktijd/30 minuten in de oven

Wat kunnen de kidz doen?
2 tot 6 jaar:
– Ingrediënten afwegen (onder begeleiding) en klaar zetten.

vanaf 6 jaar:
Vanaf 6 jaar de pasta door de kidz zelf kunnen laten maken. Dit is inclusief het voorbereiden, koken van de pasta en het bakken van het gerecht zelf en het in de oven zetten van het gerecht. Het kan op het laatst wel wat zwaar worden vanwege de hoeveelheid. Laat jouw kidz echter nooit zonder begeleiding in de keuken aan het werk.BenodigdhedenIngrediënten:
1 pak penne pasta (ong.100 gr. per persoon)
400 gr chipolata worstjes
2 teentjes knoflook
1 uitje (niet al te groot ander gaat de smaak overheersen)
3 bolletjes mozzarella
1 potje peperoni pastasaus
1 klein blikje tomatenpuree
1 eetlepel bouillonpoeder tuinkruiden
50 gram gran pardano kaas

Keukengerei
ovenschaal
pan voor het koken van de pasta
hapjespan
Aluminiumfolie
vergiet

Recept
Altijd beginnen met: Handen wassen! Leg daarna alle ingrediënten alvast klaar, zodat je het klaar kunt maken zonder te hoeven stoppen.

Verwarm eerst de oven voor op ongeveer 180 graden. Ondertussen begin je met het voorbereiden van het gerecht. Zorg eerst dat alles klaar staat om mee te gaan koken. Dit geeft rust tijdens het koken. Snij de chipolata worst in stukjes van 1 tot 2 cm. Rasp de mozzarella, snipper het uitje, rasp de pardano kaas en snij de teentjes knoflook in kleine stukjes. Zorg dat het blikje tomatenpuree en pot pastasaus open staan.

Zet allereerst een pan met water op het vuur voor de pasta. Kook de pasta zoals aangegeven op het pak. Voor de smaak voeg ik, pas als het water kookt, een eetlepel tuinkruidenbouillonpoeder toe. Hierdoor krijgt de pasta net wat meer smaak.PastaLaat nu eerst de pasta koken en zodra deze gaar is, giet het af in het vergiet.Worst bakkenVerwarm nu de hapjespan met een klein scheutje olijfolie. Hierin bak je de worst en knoflook. Voeg vervolgens het uitje toe aan het gerecht.Saus toevoegen Pasta toevoegenVoeg nu de pastasaus en tomatensaus toe en roer het geheel door elkaar. Nu komt het zwaardere werk. Voeg nu ook de pasta toe aan het gerecht en roer het geheel door.Pasta mozzarella Pasta klaarVoeg als laatste 2/3 van de mozzarella toe, meng het snel door elkaar. Dit geeft slierten, de mozzarella gaat namelijk snel smelten. Blijf dus niet te lang roeren.Pasta voor baktijdStort alles nu in de ovenschaal en strooi de laatste rest van de mozzarella over het gerecht heen, samen met de pardano kaas. Dek het af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten.Penne pasta Italiaanse worst en MozzarellaMmmmmm….Eet smakelijk!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “Kidz Cookin’ Penne pasta met chipolata worst en mozzarella

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.