Kidz Cookin’ opgerolde pizzabrood 3


De kerstdagen zijn culinair altijd voor veel mensen een hoogtepunt van het jaar. Dagenlang in de keuken en dan hebben we het nog niet eens over de voorbereidingen die soms al maanden van te voren beginnen met het bedenken van het menu.

Het vieren van het oude jaar is dan al niet veel anders. De mens doet zich te goed aan oliebollen, appelflappen en weet ik al niet meer. Al die liflafjes blijven lekker, maar je wordt het ook wel zat al dat lekkere eten. Dit weekend wordt het weer eens tijd om een makkelijke maaltijd klaar te gaan maken met, voor en door de kidz!

PizzabroodWat gaan we maken?
Pizzabrood
voorbereiding 20 minuten/15 tot 20 minuten baktijd

Wat kunnen de kidz doen?
2 tot 6 jaar:
– bekleden van het pizzabrood door het toevoegen van ingrediënten. 

vanaf 6 jaar:
Vanaf 6 jaar zou je deze pizzabrood door de kidz zelf kunnen laten maken. Dit is inclusief het voorbereiden, uitrollen en oprollen van het deeg en het koken van de zelf gemaakte tomatensaus. Laat jouw kidz echter nooit zonder begeleiding in de keuken aan het werk.

Ingrediënten:
– pistoletdeeg van danarolle
– romatomaten
– gehakte knoflook op oliebasis
– geraspte kaas
– maizena
– oregano
– salami
-bakbacon

Keukengerei
– Bakplaat
– Bakpapier
– Pan
– Vork
– Staafmixer
– Deegroller

Recept
Altijd beginnen met: Handen wassen! Leg daarna alle ingrediënten alvast klaar, zodat je het klaar kunt maken zonder te hoeven stoppen.

Verwarm eerst de oven voor op ongeveer 180 graden. Ondertussen begin je met het voorbereiden van het gerecht.Als eerste moeten de tomaten gepeld worden. Dit doe je door de tomaten enkele seconden in kokend water te leggen, Pas hierbij op je handen! Een kleine tip: prik de tomaat aan een vork en dip deze zo in het kokende water. Om het velletje er makkelijker af te krijgen doop je de tomaat gelijk in koud water. Haal het velletje eraf en doe deze in een kom. Pureer de tomaten en giet het over in een pannetje. Onze saus was nogal aan de dunne kant. Breng het geheel op smaak met wat oregano en wat knoflook op oliebasis. Om de saus wat in te dikken, voeg je wat maizena toe. Dit bind de saus wat meer. Let wel op dat afgekoelde saus vaak al wat dikker wordt. Laat uiteindelijk de saus afkoelen.

Ondertussen ga je aan de slag met het deeg. Doe de verpakking open van de pistoletdeeg. Dit is trouwens de makkelijke variant. Het is natuurlijk ook mogelijk om dit met eigen gemaakte deeg te bereiden. Wie weet de volgende keer!

Laat het deeg aan een stuk zitten. Kneed het nog even door elkaar en maak er een lange plak deeg van. Dit gaat wel even tijd kosten. De deeg kan je uitrollen met een deegroller. Het plakken kun je tegen gaan met wat bloem. Uiteindelijk hou je een plak deeg over van ongeveer een bakplaat groot. Smeer de tomatensaus hier over heen. Bekleed de pizza verder met salami, bacon, groenten en geraspte kaas. Eigenlijk wat je zelf het lekkerst vind!Nu komt er nog een lastig stukje. Het oprollen. Rol het in de breedte op zodat je een lange rol over houdt. het lijkt nu wat meer op brood. Leg de rol op de bakplaat en smeer er wat los geklopt ei over. Bak het in de oven.Na een minuut of 20 haal je het uit de oven en snij je er plakken van. Mmmmmm….Eet smakelijk!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

3 gedachten over “Kidz Cookin’ opgerolde pizzabrood

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.