Kidz Cookin’ Kip pesto met serranoham en aardappeltjes uit de oven 2


Bij de meeste warme gerechten hier op Kidz Blozzy gebruiken we de oven. Over het algemeen vind ik dat gewoon makkelijk om dit met kinderen te gebruiken. We hebben dan een warme maaltijd wat op een redelijk veilige manier gemaakt kan worden. Geen open vuur en het gerecht kan koud voorbereid worden, waardoor gevaar op brandwonden tot het minimum beperkt blijft.

Meestal maken we een deel van het gerecht in de oven en bak ik het andere gedeelte op het gasfornuis. Vandaag niet. Dit keer gaan we zowel de kip als de aardappeltjes in de oven bereiden. Hierbij serveren we een simpele salade voor de broodnodige vitamines. Hiervoor hebben we heel simpel een zakje sla genomen en wat aangemaakt met slasaus. Voor de smaak heb ik er ook wat geroosterde pijnboompitten aan toegevoegd. Niets bijzonders. Het gerecht zelf is wel wat bewerkelijker. We gaan vandaag kipfilet met pesto en serranoham maken en daarvoor maken we de pesto ook helemaal zelf. Moeilijk? Helemaal niet. Pesto is heel makkelijk te maken.

Wat gaan we maken?
Kip pesto met serranoham en aardappeltjes uit de oven
voorbereiding 20 minuten/30 minuten baktijd

Wat kunnen de kidz doen?
2 tot 6 jaar:
– Ingrediënten klaar zetten.
– pesto maken
– aardappeltjes mixen op het bakblik

vanaf 6 jaar:
Vanaf 6 jaar zou je dit gerecht door de kidz zelf kunnen laten maken. Dit is inclusief het voorbereiden en het in en uit de oven halen van het gerecht. Laat jouw kidz echter nooit zonder begeleiding in de keuken aan het werk.Ingrediënten (voor ong.4 personen):
800 gr. kleine krieltjes
3 kipfilets
6 plakken serranoham
Basilicum
pijnboompitten
Gran pardano kaas
verse knoflook
peper en zout
zeezout
olijfolie

Keukengerei
bakplaat
bakpapier
bakblik
kwast
vijzel
rasp

Recept
Altijd beginnen met: Handen wassen! Leg daarna alle ingrediënten alvast klaar, zodat je het klaar kunt maken zonder te hoeven stoppen. Haal het schil van de verse knoflook en rasp wat kaas. Verwarm eerst de oven voor op ongeveer 200 graden. Ondertussen begin je met het voorbereiden van het gerecht. De bakblik kan je invetten met wat olijfolie. Eerst gaan we aan de slag met de vijzel. Hierin doen we een hand vol met basilicumblaadjes. Voeg daar twee teentjes knoflook, een beetje olijfolie, een klein handje pijnboompitten en wat geraspte gran pardano kaas aan toe. Voor de smaak nog een klein beetje peper en zout en het geheel kan fijn gemalen worden. Ga net zo lang door totdat het een mooi papje wordt. Proef het nog even of het smaakt. Wanneer het mengsel te papperig is, voeg dan nog wat basilicum toe. Is het te droog…juist! Voeg dan nog wat olijfolie toe. Smeer de kipfilet helemaal in met pesto. Rol de kipfilet in de serranoham en leg deze in het bakblik. Behandel zo ook de twee andere kipfilet en leg ze in het bakblik. Probeer de kipfilet zo veel mogelijk van elkaar af te leggen. Zo worden de kipfilets overal lekker bruin in de oven. Smeer het nog even licht in met olijfolie en het eerste gedeelte van het gerecht is alweer klaar. Bekleed het bakblik met bakpapier en doe de aardappeltjes op de bakplaat. Sprenkel een beetje olijfolie over de aardappeltjes en voeg daar zeezout aan toe. Meng het geheel door elkaar en schuif de aardappeltjes naar een kant van de bakplaat.Zet nu de bakblik met kipfilet ook op de bakplaat en zorg dat de aardappeltjes verspreid worden over de rest van de bakplaat.Schuif de plaat in de oven. Na ongeveer 10 minuten even de aardappeltjes om scheppen, zodat alle aardappeltjes gelijk gebakken kunnen worden.Na ongeveer 30 minuten kan het gerecht uit de oven gehaald worden. Let daarbij wel op dat de kipfilet gaar is. Doe de aardappeltjes in een bakje en het gerecht is klaar!Mmmmmm….Eet smakelijk!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “Kidz Cookin’ Kip pesto met serranoham en aardappeltjes uit de oven

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.