Kidz Cookin’ Chocolaatjes 2


Komt dit je bekent voor? De decembermaand is net afgelopen en de snoepbak ligt barstens vol met chocola. Chocolade munten, chocolade sinterklaas, chocolade kransjes, chocolade kerstmannen, chocolade…ach ik denk wel dat je het inmiddels herkent.

Zo ook hier in Huize Kidz Blozzy! Er ligt hier bijna een overload aan chocolade. En dan heb ik het nog niet eens over onze chocolavoorraad van vriendlief. Vriendlief is namelijk de enige hier in huis waarvoor chocola niet te verstoppen is. Voor de kinderen kan ik het nog enigszins weg leggen en dan kijken ze er niet meer naar om. Af en toe, alleen wanneer het in het zicht ligt, vragen ze om een chocolaatje. Eigenlijk wel net zo makkelijk. Dit scheelt een berg in hun snoepgedrag. Vriendlief daarentegen is een heel ander verhaal. Wanneer hij weet dat er chocola in huis is, dan is het binnen twee uur verdwenen…in zijn mond! In het verleden heb ik zo al menig chocoladeletter moeten verstoppen…

Een nadeel van het verstoppen is dat de chocolade na een maand nog in de kast ligt en dat bevorderd de opbergruimte niet, kan ik je vertellen. Nu kan ik er natuurlijk voor kiezen om dit dan aan vriendlief te geven, maar toch kiezen we voor een leukere manier! Van al die losse chocoladefiguren gaan we nieuwe chocolaatjes maken!

BenodigdhedenWat gaan we maken?
Chocolaatjes
voorbereiding 10 minuten/4 uur in de koelkast om uit te harden

Wat kunnen de kidz doen?
vanaf 2 jaar:
– Soms met een beetje hulp kan ieder kind dit recept aan.

Ingrediënten:
Chocola!
Cupcakeversiersels
Bakspray

Keukengerei
bakje
Chocoladevormen (die van mij komen van de Action)
plastic zak

Recept
Altijd beginnen met: Handen wassen! Leg daarna alle ingrediënten alvast klaar, zodat je het klaar kunt maken zonder te hoeven stoppen.Chocolade klein maken2Dit is hoogstwaarschijnlijk het makkelijkste gerecht hier op Kidz Blozzy. Eigenlijk is het niet eens een gerecht. Het enige wat we gaan doen is het chocola smelten en opnieuw in vormpjes gieten.vormpjes vullen Vormpjes vullen met decoratieNeem eerst de chocoladevormen en spray daar een klein beetje bakspray over. Dit voorkomt het vastplakken van de chocolade in de vormen. Onder in de vormen doen we wat cupcakeversiersels voor een extra vrolijk effect.chocola smelten magnetron chocola smeltenIn een bakje maken we de chocoladefiguren klein. Vervolgens zetten we het bakje in de magnetron op de hoogste stand en laten we deze voor een paar seconde draaien. Ongeveer 10 tot 15 seconde maximaal per keer. Doe je het langer, dan gaat het chocolade verbranden en dat willen we niet hebben. Na iedere ronde even het bakje eruit halen en doorroeren, net zolang dat het helemaal gesmolten is.Chocolade gieten 2 Chocolade gietenSchep de gesmolten chocolade in een stevige plastic zak. Knip een klein puntje uit de onderkant van de zak. Zo heb je een soort spuitzak gemaakt, waardoor je makkelijker de vormen kan vullen.

Wanneer de vormen allemaal gevuld zijn, klop je met het vorm nog even zachtjes op het aanrecht. Hierdoor vullen de gaatjes zich, die zich in de chocolade gevormd hebben. Nu nog even een uur of vier in de koelkast en je kan de chocolaatjes uit de vormen halen.

ChocolaMmmmmm….Eet smakelijk!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

2 gedachten over “Kidz Cookin’ Chocolaatjes

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.