Is Squla nu echt zo geweldig als ze beweren? Deel 3


Lang, lang geleden heb ik hier al twee andere artikelen over geschreven. Deze kun je hier en hier terug lezen. Het lijkt zo onderhand wel dat ik hiervoor betaald wordt šŸ™‚ Ik kan je verzekeren dat deze artikelen in het begin puur vanuit mijzelf geschreven zijn en is dus geen promotiecampagne vanuit deze onderneming. Achteraf werd het echter wel opgepikt door Squla. Ook al waren onze stukjes soms erg kritisch, ze vonden het wel erg leuk. Naast onze huidige abonnement van Emma (die overigens geheel door ons zelf betaald wordt) heeft Isis nu ook een junior account, die we van squla mogen proberen. Promotie? Een beetje wel, maar toch ook weer niet! Waarom dan zoveel verhalen over Squla? Ik vind het belangrijk dat mijn kidz de beste start krijgen in het leven die ik ze kan geven. Dat is immers het minste wat ik kan doen om hun leven zo goed mogelijk op de rit te krijgen. Een goede basisschool is daar ook een van. Maar wat als het op de basisschool even niet loopt zoals je het gehoopt had? Dan kan je heel snel naar een andere school rennen. Persoonlijk vind ik dit niet zo’n heel goed idee. Natuurlijk heb je uitzonderingen, maar ik heb vertrouwen in de basisschool waar ik voor gekozen heb.

Het gaat nu ook al een stuk beter, maar aan het begin van dit schooljaar kwamen we erachter dat Emma toch een lichte achterstand had opgelopen. Het is nu eenmaal een meisje dat het allemaal wel goed vind. Onderzoeken en uitvinden is meer haar ding zullen we maar zeggen. Helaas voor haar hoort rekenen, schrijven en lezen wel bij de hoofdvakken die ze nu op de basisschool krijgt. “Boring!” was een van de meest gehoorde kreten die we van haar kregen, wanneer we weer eens naar haar ervaringen vroegen op school.

Een nieuw begin met Squla

In mei 2014 hadden we Squla al eens geprobeerd, maar echt actief was ze er toen niet in. Deze proefmaand hebben we dan ook snel beƫindigd. Dit zou hem niet worden, was de conclusie in het tweede artikel. Bij het horen van de achterstand in oktober 2014 heb ik toch maar weer een abonnement genomen op Squla. We spraken wel duidelijk af met Emma dat ze in ieder geval vijf dagen in de week een kwartier op Squla zou gaan oefenen.

Nu hebben we er bijna 3 maanden erop zitten met Squla en de resultaten mogen er wezen. Het rapport moet nog wel binnen komen, maar ik merk wel een omslag in haar gedrag. Het rekenen gaat een stuk beter. Net voor de kerstvakantie kwam ze zelfs trots thuis met haar tafeldiploma! Deze hangt nu prominent op haar prikbord in haar kamer en ze is er nog steeds trots op. Wanneer we nu een tafelsom geven, weet ze deze redelijk snel op te lossen. En dat terwijl nog geen drie maanden geleden dezelfde som afgewimpeld werd met: “mam, nu even niet, rekenen is zo saaaai!”

Ook het lezen gaat beter. Ze heeft met kerst een boek van Mees Kees op de planken gekregen. Ze wilde graag naar de film. Wij hebben haar beloofd dat ze naar de film mocht, maar dat ze daarvoor eerst het boek zou moeten lezen. Pas wanneer deze uit is, kan er een uitstapje naar de bioscoop gepland worden. Tja, kerst is pas net voorbij en begin deze week kondigde ze al triomfantelijk aan: “het boek is uit! Wanneer gaan we?”

Nu heeft dit op zich niets te maken met Squla, maar het is wel een direct gevolg van Squla. Alle vragen op Squla staan in tekst in het spel, hierdoor oefent ze indirect ook haar leesvaardigheid. Ik merk ook dat het steeds makkelijker gaat met het lezen. Nu net na de kerstvakantie is het wel weer even wennen. We moeten haar wel iedere dag aan herinneren dat ze ook Squla moet gaan doen. Meestal vraagt ze aan ons of ze op haar Ipad mag spelen. Het vaste antwoord van dit moment is dan ook: “Ja, dat mag, maar eerst een kwartiertje Squla!”

Ik merk dus wel dat Squla best bevorderlijk is voor de ontwikkeling van een kind in de basisschoolperiode. Wel merk ik dat het ook aan de ouders zelf is om dit te sturen. Wij maken het jaar in ieder geval af met dit abonnement en zullen dan weer eens even kijken of het nog waard is om een tweede jaarabonnement af te sluiten. Zoals ik het nu bekijkt, zullen we nog wel eens een lange band met elkaar krijgen!

Benieuwd geworden? Surf dan naar de site op: Squla.nl.


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.