Bijzondere kaarsen voor een echt persoonlijk cadeau


Niets is persoonlijker dan een cadeau dat zelf gemaakt is. Ik vind het heerlijk als mijn kidz weer komen aan zetten met een eigen gemaakt cadeautje. Ze hebben dan nagedacht over wat ze willen gaan maken, voor wie ze dit gaan maken en vaak denken ze dan ook nog na over wat diegene leuk vind om te krijgen. Ze zijn dus speciaal voor jou bezig!

Het krijgen van een persoonlijk cadeau vinden de meeste mensen wel leuk. En dat geld natuurlijk al helemaal als het van jou kinderen of kleinkinderen komt. Met dit gegeven in mijn achterhoofd hebben we net voor kerst een persoonlijk cadeau gemaakt voor oma. Nu oma dit inmiddels heeft ontvangen, kan ik nu eindelijk bloggen hoe dit tot stand is gekomen. Wat we gemaakt hebben voor haar? Een leuk setje met persoonlijke kaarsen!  Hoe het setje gemaakt is, dat kan iedereen wel. Hoe de kaarsen zijn gemaakt? Dat is een heel ander verhaal en laat ik je dat vandaag eens willen vertellen.Wat heb je nodig?
kaarsen (het liefst rustieke kaarsen, glad en recht)
Tissues
Bakpapier
Stiften
Föhn

Wat ga je doen?
Op de tissue wordt er door de kidz een tekening gemaakt. Let daarbij op de grootte van de tekening. Je wilt niet dat de tekening aan het uiteinde elkaar overlapt. Pas daarvoor eerst de tissue op de kaars. Overlapt het uiteinde? Teken dan eerst even af waartussen de kidz mogen tekenen.Tissues hebben vaak meerdere lagen. Laat alle lagen op elkaar liggen wanneer ze tekenen. Dit tekent wat makkelijker voor de kidz. Wanneer ze klaar zijn, dan haal je de lagen van elkaar totdat er één enkele laag over blijft.Nu komt er wel een lastig werkje. Wat oudere kidz kunnen dit wel zelf doen, bij de kleintjes wordt dit wat lastiger. Doe de tissue op de plek waar je de tekening wilt hebben. Is de tissue wat aan de grote kan, dan kan je het gewenste stuk uitknippen. Hoe kleiner het gebied wat straks moet smelten, hoe beter. Trek er nu bakpapier overheen. Hou het bakpapier strak vast zodat je de tekening er goed doorheen ziet. Zet nu de föhn erop en laat de bovenlaag van de kaars smelten. De föhn hoeft niet op de hoogste stand te staan, maar wel hoog genoeg om het kaarsvet zacht te laten worden. Je ziet nu door het bakpapier heen dat de tissue zich vast zet in het kaarsvet. Ga hier mee door totdat de gehele tissue verdwenen is in het kaarsvet.

Ik heb het al eerder in dit stuk geschreven: oudere kidz kunnen dit zelf. Let wel op dat de föhn best heet kan worden en dat je toch met smeltend kaarsvet moet werken. Voor de kleintjes kan het wel, zoals de foto hierboven laat zien. Toch vond Isis het nog wel wat lastig zodat ik het heb overgenomen van haar. Vervolgens heeft zij dus de laatste foto gemaakt. Mijn eigen mini-fotograaf in de dop!Ik heb zelf gemerkt dat ronde kaarsen lastig is om het bakpapier strak te krijgen. Het kan wel, maar het wordt lang niet zo mooi. Wil je het toch proberen, doe dan kleine stukjes per keer en verplaats het bakpapier bij elk stukje, zodat het weer strak zit.Bijzondere kaarsen voor omaHet resultaat is verbluffend! De tekening op de kaars ziet eruit alsof het direct op de kaars is getekend. Ideaal voor persoonlijke cadeautjes voor verjaardagen, Moederdag of feestdagen!

Veel plezier!

 


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.