Wat gaan we trakteren? Een zeilboot! 1


Iedere verjaardag van een kind is speciaal of ze nu 1 of 10 worden. Toch zijn er een aantal verjaardag bijzonder. Neem nu de eerste verjaardag. Hij of zij krijgt voor het eerst een taartje, slinger en visite omdat hij jarig is!

Vier is voor mij ook zo’n speciale leeftijd. Vanaf vier jaar begint een kind zelfstandig te worden. De basisschool begint, sommigen gaan al op zwemles of gaan alleen spelen bij vriendjes. Jij als ouder weet het dan zeker…het grote loslaten is begonnen.

Naast het begin aan vele activiteiten staat dan ook het nemen van afscheid centraal in dit jonge mensenleventje. Er zal immers afscheid genomen moeten worden van een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. Zo dus ook voor Isis. Zij neemt afscheid van de peuterspeelzaal en ik heb voor haar een leuke traktatie gemaakt. Hoe deze gemaakt is, zal ik vandaag met jullie delen.

Ik was al weken flink aan het zoeken op het internet naar een passende afscheidstraktatie. Doordat de decembermaand toch al zo vol zit, wilde ik niet zo’n heel uitgebreide knutselproject. Het zelf maken van baksels en/of knutsels viel toen al gelijk af. Het moest makkelijk zijn en het liefst nog een beetje “gezond”. Niet dat we daar hier bij de peuterspeelzaal regels voor hebben, maar ik vond dit wel zo gepast met al dat gesnoep in de deze maand.

Mijn oog viel uiteindelijk op een tekst:

“Ik vond het dol-fijn bij jullie, maar vaar nu uit naar de basisschool!”

Het is niet helemaal de tekst die ik op het net vond, maar uiteindelijk heb ik dit er wel van gemaakt. Deze tekst heb ik bij de traktatie gedaan en voila!…het ontwerp was een feit: Een zeilboot met dolfijn!

Wat heb je nodig?

ontbijtkoek per stuk verpakt
karton
een sleutelhanger van een dolfijn
satéstokjes
stift (of printer)
schaar
perforator

Wat gaan we doen?

Ik vind het zelf altijd wel leuk als de kindjes een blijvende herinnering hebben aan een traktatie. In dit geval heb ik gekozen voor een sleutelhanger met dolfijn. Deze kunnen ze dan mooi aan hun tasjes hangen als extra decoratie.

De sleutelhangers en kaartjes heb ik voor deze gelegenheid laten maken bij Ik ga trakteren.nl. De kaartjes werden speciaal voor ons gemaakt en dat maakte het lekker makkelijk om voor deze keer een tekst bij de traktatie te doen.

Voor de traktatie zelf was het nu alleen nog maar nodig om de zeil zelf te maken. Hiervoor heb ik blauw karton gebruikt, maar elke kleur is natuurlijk goed. Hiervan heb ik het simpel gehouden en iedere A4 vel karton heb ik in vieren gesneden voor het zeil.Op het karton heb ik vervolgens de naam van Isis geschreven. Dit had mooier geweest als ik het geprint had, maar dit idee kwam bij mij boven op het moment dat ik er mee bezig was. De volgende dag zou al getrakteerd worden en ik had dus hiervoor geen tijd meer.Met een schaar heb ik boven en onder in de zeil een klein gaatje geprikt. Hierdoor gaat het satéstokje makkelijker door het karton heen. In het zeil heb ik boven in een gaatje gemaakt met de perforator. Aan de sleutelhanger heb ik eerst het kaartje met de tekst gehangen en vervolgens heb ik de sleutelhanger aan het zeil bevestigd. Doe het satéstokje door het zeiltje heen en prik het zeiltje in een reep ontbijtkoek. Klaar is de traktatie!Succes!


Over Linda

Aangenaam...Linda, mama van 2 heerlijke dochters die heel goed weten wat ze willen. Ik neem ze mee langs leuke activiteiten waarvan ze de les (hopelijk) meenemen in het leven.

Een gedachte over “Wat gaan we trakteren? Een zeilboot!

  • Sofie

    Leuk idee! En ik vind het altijd extra leuks als iemand weggaat dat er nog iets bij zit wat je kunt bewaren (zoals jouw sleutelhanger).

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.